Follow us

Search

Με αυτό το φυσικό συστατικό στη ρουτίνα σου, το μαύρισμά σου θα πάρει παράταση

Γνωρίζουμε καλά ότι στη φύση μπορούμε να ανακαλύψουμε μερικά από τα μεγαλύτερα beauty μυστικά. Κάπως έτσι τώρα βρήκαμε τις μυστικές ιδιότητες ομορφιάς που έχει το έλαιο από καρύδια. Πίστεψέ μας, δεν είναι λίγες!

Με αυτό το φυσικό συστατικό στη ρουτίνα σου, το μαύρισμά σου θα πάρει παράταση
Cover photo: @chamellow

Υπάρχει κάποιο ασυναγώνιστο beauty μυστικό για το δέρμα και τα μαλλιά; Η απάντηση είναι ναι και πρόκειται για το λάδι από το φλοιό της καρυδιάς. Αυτό το συστατικό έχει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει το αγαπημένο μας προϊόν ομορφιάς του καλοκαιριού και όχι μόνο.

Μπορεί να είναι λιγότερο γνωστό από τα άλλα φυσικά έλαια όπως το argan, το λάδι ελιάς και το jojoba oil, αλλά το λάδι φλοιού καρυδιάς έχει αρκετές beauty ιδιότητες. Ενισχύει το μαύρισμα, κάνει το δέρμα μας πιο ελαστικό, τρέφει την επιδερμίδα μας σε βάθος και ενδυναμώνει τα αποδυναμωμένα, ξηρά μαλλιά. Με λίγα λόγια ανταποκρίνεται στις ανάγκες του καλοκαιριού, δεν είναι και λίγο αυτό.

Λάδι φλοιού καρυδιάς: Όλες οι αρετές ενός φυσικού συστατικού

Ποιες είναι οι ιδιότητες ομορφιάς αυτού του φυσικού συστατικού; Το καρύδι προστατεύεται από μια επικάλυψη, που ονομάζεται φλοιός, ο οποίος περιβάλλει το κέλυφος των βρώσιμων φρούτων. Ο φλοιός είναι πλούσιος σε φλαβονοειδή και περιέχει επίσης ένα δραστικό συστατικό που ονομάζεται juglone, το οποίο είναι ισχυρό αντισηπτικό και αντιβακτηριακό.

επιδερμίδα

Το λάδι καρυδιού στη ρουτίνα ομορφιάς

Οι επιδερμίδες που ωφελούνται περισσότερο από το έλαιο φλοιού καρυδιού είναι αυτές που έχουν τάση αφυδάτωσης, αλλά και το δέρμα που δεν είναι πολύ ελαστικό και χαρακτηρίζεται από θαμπή. Ωστόσο πρέπει να τονίσουμε ότι συνήθως το λάδι καρυδιού δεν χρησιμοποιείται άμεσα καθώς τείνει να έχει πολύ λιπαρό αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό προτιμώνται οι φόρμουλες που το περιέχουν σε καλές ποσότητες, συνδυάζοντάς το με άλλα ευεργετικά ενεργά συστατικά. Αυτές οι φόρμουλες αποτελούν εξαιρετική επιλογή για την ενίσχυση της sun-kissed επιδερμίδας, είναι κατάλληλες για τη θεραπεία προσώπου και σώματος κατά την έκθεση στον ήλιο, αλλά και για χρήση ως ενυδατικού στοιχείου μετά το ντους καθώς προσφέρει μέγιστη ελαστικότητα και φωτεινότητα στο δέρμα.

Το λάδι καρυδιού στη hair care ρουτίνα

Τέλος όταν το καρυδέλαιο περιέχεται σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών συνιστάται ιδιαίτερα ως ένα θρεπτικό και μαλακτικό φάρμακο για να βοηθήσει τα ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά- συχνά ερχόμαστε αντιμέτωπες μαζί τους το καλοκαίρι μετά τη θάλασσα. Ωστόσο, όταν πρόκειται για την θεραπεία των μαλλιών, το έλαιο από το φλοιό καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο του δίχως να περιέχεται σε κάποιο άλλο beauty προϊόν. Πως; Πριν το λούσιμο, εφαρμόστε το λάδι στα μαλλιά: μίνι ποσότητα στις ρίζες, πιο άφθονο στα μήκη και τις άκρες. Αφήστε το προϊόν να διεισδύσει για τουλάχιστον 15 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά και προχωρήστε με το σαμπουάν. Να ξέρετε ότι αν έχετε καστανά ή μαύρα μαλλιά, το λάδι καρυδιού θα τονίσει τις σαγηνευτικές σκοτεινές σας ανταύγειες και θα χαρίσει λάμψη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

MORE FROM

ΟΜΟΡΦΙΑ

BEST of INTERNET