Τα 3 πιο κοινά προβλήματα που τα ζευγάρια αντιμετωπίζουν στις μέρες μας

Το να μπορέσεις να καλλιεργήσεις μια υγιή ρομαντική σχεσή απαιτεί δουλειά.

Elle 13 Μαρ. 22
Τα 3 πιο κοινά προβλήματα που τα ζευγάρια αντιμετωπίζουν στις μέρες μας

Η προσωπικότητα, οι εμπειρίες, η βιολογική μας σύνθεση είναι όλα μοναδικά και το ίδιο ισχύει και για τον τρόπο που επικοινωνούμε, τις αξίες μας και τη ψυχική μας υγεία. Στο πλαίσιο λοιπόν, μιας συντροφικής σχέσης, αυτοί οι τρεις τελευταίοι παράγοντες είναι συνήθως οι ένοχοι για τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια.

Μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την εφαρμογή δημιουργίας σχέσεων Couply ρώτησε 1.000 συμμετέχοντες σχετικά με τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν στη σχέση τους, προσφέροντας πολλές επιλογές για την απάντηση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα τρία πιο κοινά προβλήματα του κορυφαίου top 10 είχαν τις ρίζες τους στην επικοινωνία (56%), στην έλλειψη ποιοτικού χρόνου (37%) και σε θέματα ψυχικής υγείας (35%).

1. Θέματα επικοινωνίας

Πολλοί άνθρωποι έχουν διαφορετικό τρόπο και προτιμήσεις επικοινωνίας και μια υγιής δόση υπομονής και σεβασμού είναι απαραίτητη για να σιγουρευτείς πώς όλοι οι εμπλεκόμενοι ακούνε και μοιράζονται πιο αποτελεσματικά. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης πολλές περιπτώσεις στις οποίες η αναποτελεσματική επικοινωνία (ή ακόμα και η παντελής έλλειψη επικοινωνίας) τροφοδοτεί τη σχέση.

Η Deanna Shahady, LMFT, θεραπεύτρια σχέσεων που εργάζεται με την Couply, λέει ότι ένας λόγος για τον οποίο τα ζευγάρια αντιμετωπίζουν συνήθως προβλήματα επικοινωνίας έχει να κάνει με το ότι ο ένας δεν λαμβάνει υπόψη του τον άλλο.

προβλήματα

Για να το αντιμετωπίσεις, η Shahady λέει ότι η ειλικρίνεια και η αυτογνωσία είναι πολύ σημαντικές γιατί μπορούν να σε βοηθήσουν να ανταποκριθείς αντί να αντιδράσεις. Αυτή η αλλαγή μπορεί να δείξει στο σύντροφο σου ότι ενδιαφέρεσαι για το τι λέει και τι αισθάνεται. Εξέτασε επίσης το ενδεχόμενο να μιλήσεις με τον σύντροφό σου για το πώς αισθάνεσαι όταν προκαλούνται ζητήματα επικοινωνίας μεταξύ σας, όπως η άμυνα, ο θυμός ή το κλείσιμο στον εαυτό. Λαμβάνοντας υπόψη ο ένας την οπτική του άλλου μπορεί να σας οδηγήσει στο να έχετε μια πιο ήπια προσέγγιση, η οποία μπορεί, με τη σειρά της, να βοηθήσει τη συνολική επικοινωνία στη σχέση.

Εάν διαπιστώσεις ότι τα προβλήματα επικοινωνίας στη σχέση σου δεν είναι ακριβώς εύκολο να επιλυθούν, ο εξουσιοδοτημένος θεραπευτής γάμου και οικογένειας Omar Ruiz, LMFT, συνιστά να μιλήσεις στον σύντροφό σου προκειμένου να πάτε σε συμβουλευτική για ζευγάρια, όπου ένα ουδέτερο τρίτο μέρος μπορεί να διευκολύνει την υγιή συζήτηση.

2. Δεν περνάτε αρκετό ποιοτικό χρόνο μαζί

Το ότι κάθεσαι δίπλα σε κάποιον δεν σημαίνει ότι περνάς ποιοτικό χρόνο μαζί του, λέει η Shahady, η οποία προσθέτει ότι υπάρχουν δύο βασικά στοιχεία του ποιοτικού χρόνου: να είναι διαδραστικός και σκόπιμος.

Είτε είστε στον καναπέ είτε κάνετε μια βόλτα μαζί, υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι για να βεβαιωθείς ότι περνάτε πραγματικά ποιοτικό χρόνο. Η Shahady συνιστά να προγραμματίζετε date nights για να ενεργοποιήσετε το στοιχείο της σκοπιμότητας. Επιπλέον, αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να συνομιλήσετε, κάτι που θα περιλαμβάνει το διαδραστικό στοιχείο.

προβλήματα

Και αν δεν έχετε χρόνο—κάτι που συμβαίνει—η Shahady συνιστά να βγεις μπροστά και να πεις: «Γεια, θέλω πραγματικά να περάσω χρόνο μαζί σου. Θέλω να ακούσω τι έχεις να πείτε, αλλά δεν έχω το περιθώριο του χρόνου που απαιτείται αυτή τη στιγμή. Μπορούμε να επιστρέψουμε σε αυτό;» Θέτοντας αυτήν την ερώτηση, ξεκαθαρίζεις στον σύντροφό σου ότι σκοπεύεις να περάσεις ποιοτικό χρόνο μαζί του, παρόλο που αυτή ηστιγμή μπορεί να μην είναι η κατάλληλη.

3. Ψυχική υγεία

Η ζωή αυτά τα τελευταία χρόνια εν μέσω του τοπίου του COVID οδήγησε τους ανθρώπους να βιώσουν ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων, συμπεριλαμβανομένου του θυμού και του φόβου, τα οποία ο Ruiz λέει ότι έχουν εισαγάγει ή επιδεινώσει «θέματα όπως το άγχος, η κατάθλιψη και η μελαγχολία, που με τη σειρά τους άρχισαν να επηρεάζουν τη συνολική ευημερία των ζευγαριών».

Ωστόσο, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να έχει προκαλέσει ή πυροδοτήσει αυτά τα προβλήματα ψυχικής υγείας, είναι εκτεταμένα και εξαιρετικά εξατομικευμένα. Γι’ αυτό το καλύτερο που έχεις να κάνεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε επίπεδο σχέσεις είναι να ζητήσεις τη βοήθεια ενός επαγγελματία ψυχοθεραπευτή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

 

 

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: