Ποια είναι η «σωστή» διάρκεια στο σεξ;

Με πόση ώρα σεξ νιώθουμε ικανοποιημένοι; Μήπως κάνουμε λίγο; Ή περισσότερο από το μέσο όρο; Οι ειδικοί και οι έρευνες έχουν τις απαντήσεις!

Elle 02 Σεπ. 22
Ποια είναι η «σωστή» διάρκεια στο σεξ;

Όταν μιλάμε για διάρκεια του σεξ, οι γνώμες και οι απόψεις είναι πολλές και διάφορες, Yπάρχει σωστός χρόνος; Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τις απόψεις των ειδικών αλλά και έρευνες που έχουν γίνει για την «σωστή» διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Πριν αρχίσεις να ανησυχείς, διάβασε παρακάτω και πάρε τις αποφάσεις σου.

Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του, ιδιαίτερες προτιμήσεις όσον αφορά το σεξ. Ο Dr. Crystal Dilworth προσπάθησε να καταλάβει ποια είναι η γνώμη της επιστημονικής κοινότητας για το χρόνο ενδοκολπικής εκσπερμάτωσης ή, απλά, πόση ώρα πρέπει να κάνουν σεξ τα ζευγάρια. Προσπαθώντας να βρει μια απάντηση, ανακάλυψε ότι οι έννοιες τις «σωστής διάρκειας» σε σχέση με το φύλο έχουν αλλάξει δραστικά με τις κοινωνικές προσδοκίες γύρω από αυτό. Στα τέλη του 1940 το 75% των ανδρών ανέφεραν ότι η «τυπική» σεξουαλική επαφή διαρκούσε περίπου 2 λεπτά. Στις μέρες μας, αυτή η χρονική διάρκεια σημαίνει πρόωρη εκσπερμάτωση.

Διάβασε τι λέει η έρευνα για τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης στο thenotebook.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT