4 συμβουλές για σένα που ακόμα δεν νιώθεις άνετα να βγεις έξω με φίλους

Η εστίαση άνοιξε στις 3 Μαϊου όμως μετά από έξι μήνες συνεχόμενου lockdown ίσως βρεις δύσκολο να επιστρέψεις στην καθημερινότητα που είχες πριν. Ακολουθούν 4 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να επιστρέψεις με το δικό σου ρυθμό πίσω στην κανονικότητα.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 04 Ιουν. 21
4 συμβουλές για σένα που ακόμα δεν νιώθεις άνετα να βγεις έξω με φίλους

Η συνήθεια του να μένουμε σπίτι όλη μέρα αλλά και το άγχος και η ανησυχία για την πανδημία, δεν σε αφήνει να χαρείς τις στιγμές με τους φίλους. Ίσως έχεις βγει λίγο, ίσως ακόμα νιώθεις άβολα να πας κάπου για φαγητό και ίσως απλά ανυπομονείς να ολοκληρώσεις τον εμβολιασμό σου.

Πάρε τον ρυθμό σου

Έξι μήνες μέσα στο σπίτι, σίγουρα έχουμε χάσει «τη φόρμα» μας όσον αφορά την κοινωνικότητά μας. Δεν υπάρχει λόγος να βιαστείς να επιστρέψεις σε μία καθημερινότητα αν δεν νιώθεις άνετα. Ο καθένας μας έχει τον δικό του ρυθμό και όπως εσύ σέβεσαι των άλλων, έτσι και εκείνοι θα σεβαστούν τον δικό σου. Μπορείς να ξεκινήσεις με κάτι απλό. Έναν καφέ με την κολλητή σου και μόλις νιώσεις πιο έτοιμη, να πεις στην παρέα σου να βρεθείτε. Επιλέξτε ένα ήσυχο μέρος για καφεδάκι και φαγητό και δες πως θα νιώσεις, ώστε να “προγραμματίσεις” ανάλογα την επόμενη έξοδο.

συμβουλές

Απέφυγε τις συγκρίσεις

Το να συγκρίνουμε την κατάστασή μας με κάποια άλλη είναι ένα χαρακτηριστικό του ανθρώπινου είδους. Όμως, οι συγκρίσεις μπορεί να σε κάνουν να νιώσεις άσχημα και να μειώσουν την αυτοπεποίθησή σου. Αποδέξου πως απλά ο καθένας έχει τον δικό του ρυθμό (βλ.παραπάνω).

Διάβασε περισσότερες συμβουλές στο 4moms.gr.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: