Άλλαξε τη διάθεσή σου με 10 απλές, καθημερινές συνήθειες

Τα tips που θα σου αλλάξουν την καθημερινότητα!

Elle 21 Ιαν. 22
Άλλαξε τη διάθεσή σου με 10 απλές, καθημερινές συνήθειες

Ξοδεύουμε πολύ χρόνο αναζητώντας τρόπους να χαλαρώσουμε και αυτό είναι υπέροχο. Ο τρόπος ζωής με χαμηλό στρες είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της βέλτιστης λειτουργικότητας, που συμβαδίζει με τον ποιοτικό ύπνο… συνήθως δεν μπορούμε να έχουμε το ένα χωρίς το άλλο. Τι γίνεται όμως με εκείνες τις στιγμές όπου η διάθεσή μας χρειάζεται μια αλλαγή;

Οι μέρες μας απαιτούν πολλά από εμάς. Πρέπει να είμαστε διαφορετικού τύπου «ενεργοποιημένοι» σε διάφορα χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε αυτό συνεπάγεται την ψυχραιμία είτε την ηρεμία, όπως το να έχουμε υπομονή με τα παιδιά ή τους συναδέλφους ή να ξεκουραζόμαστε για τη νύχτα, ή ίσως χρειαστεί να έχετε κίνητρο για να ολοκληρώσετε ένα έργο ή να κάνετε κάποιες δουλειές, αγγαρείες ή μια προπόνηση. Μερικές φορές απλώς αισθανόμαστε απογοητευμένοι και θέλουμε να νιώθουμε ευτυχισμένοι. Tόσο απλά.

Μπορούμε να σχεδιάσουμε ενέργειες για να προετοιμαστούμε για τη διάθεση και την ορμή (ή την έλλειψή τους) στην οποία θέλουμε να μεταβούμε. Αυτά τα μικρά hacks είναι εύκολα, συνήθως ταιριάζουν σε μια κανονική καθημερινή ρουτίνα και μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο που νιώθουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ακολουθούν ορισμένες λειτουργίες στις οποίες πρέπει να μεταβούμε και πώς να φτάσουμε εκεί.

Με ενέργεια και κίνητρο

Όταν αισθανόμαστε μια ύφεση της ενέργειας, είτε αυτή είναι σωματική, όπως λόγω έλλειψης ύπνου, είτε συναισθηματική, σαν να είμαστε απλώς υπερβολικοί, αυτά τα κόλπα μπορούν να βοηθήσουν τον εγκέφαλό μας να τεθεί σε δράση.

Ένα κρύο ντους

Ακόμα κι αν δεν κάνετε κρύο ντους, ένα «κρύο», γνωστό και ως κρύο ξέβγαλμα περίπου 30 δευτερολέπτων έως δύο λεπτών, θα είναι σαν ένα φλιτζάνι καφέ για το κυκλοφορικό σας σύστημα.

Σόλο πάρτι χορού

Σας προτείνουμε 10 λεπτά, αλλά αν έχετε χρόνο μόνο για ένα τραγούδι, είναι αρκετό. Η μουσική μεταφέρει δονήσεις και οι δονήσεις μπορούν να χειραγωγήσουν πλήρως τον τρόπο που νιώθετε. Απλώς σκεφτείτε τη μουσική σπα . Ακούστε μια αισιόδοξη μελωδία και αφήστε τον εαυτό σας να χορέψει και να ρέει αυτό στο αίμα—οι μελέτες λένε ότι μπορεί ακόμη και να ενισχύσει τις διαπροσωπικές και γνωστικές δεξιότητες.

Διάβασε τα υπόλοιπα tips στο bestofyou.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: