Τελικά το χρήμα φέρνει την ευτυχία; Έρευνα δείχνει πως η οικονομική μας κατάσταση επηρεάζει τον χαρακτήρα μας

Το χρήμα λέγεται πως φέρνει την ευτυχία. Όμως, η παρακάτω έρευνα αποδεικνύει πως τελικά ίσως και να μην είναι έτσι.

Elle 19 Μαρ. 21
Τελικά το χρήμα φέρνει την ευτυχία; Έρευνα δείχνει πως η οικονομική μας κατάσταση επηρεάζει τον χαρακτήρα μας

Τα παλιά ερωτήματα αν το χρήμα φέρνει την ευτυχία και αν το χρήμα χαλάει τον άνθρωπο φαίνεται ότι έρχονται πάλι στο προσκήνιο λόγω μιας νέας έρευνας που εξέτασε τον χαρακτήρα εκείνων με μεγαλύτερη οικονομική ευμάρεια. Η έρευνα διεξήχθη από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης και τα ευρήματά της προκάλεσαν έντονες εντυπώσεις.

Χρήμα και αυτοπεποίθηση πιασμένα χέρι χέρι

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν δεδομένα σχετικά με τη σχέση χρημάτων και συναισθημάτων από περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια άτομα σε 162 χώρες και διαπίστωσαν ότι οι πλουσιότεροι άνθρωποι έχουν πιο θετικά «συναισθήματα αυτοσεβασμού». Πιο συγκεκριμένα, αισθάνονται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, έχουν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πιο τονισμένη υπερηφάνεια.

Τα άτομα με χαμηλότερα εισοδήματα, από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι νιώθουν πιο συχνά αρνητικά συναισθήματα απέναντι στον εαυτό τους, όπως ανασφάλεια ή αίσθημα ντροπής, πράγμα που προκαλεί πιο έντονο άγχος και θλίψη, αναφέρει η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Emotion.

Χρήματα

Ίσως να μην προκαλεί έκπληξη ότι τα άτομα με παχύτερο πορτοφόλι και υψηλότερη θετική αυτοεκτίμηση αισθάνονται πιο έντονο το συναίσθημα πως κρατούν το τιμόνι της ζωής τους στα χέρια τους. Επίσης νιώθουν πιο ικανοί να ξεπεράσουν τα όποια εμπόδια προκύπτουν στον δρόμο της ζωής τους.

Διάβασε την υπόλοιπη έρευνα στο bestofyou.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT