Θυμώνεις εύκολα; 4+1 βήματα για να διαχειρίζεσαι καλύτερα τα συναισθήματά σου

Ναι, ο θυμός είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό!

Elle 28 Ιουλ. 22
Θυμώνεις εύκολα; 4+1 βήματα για να διαχειρίζεσαι καλύτερα τα συναισθήματά σου

Έχουμε μάθει να θεωρούμε τον θυμό ως μια εντελώς αρνητική εμπειρία, ενώ στην πραγματικότητα είναι μια φυσική αντίδραση. Όταν αισθανόμαστε άσχημα με την ύπαρξή του τότε καταπιεζόμαστε, νιώθουμε ενοχές ή τον συσσωρεύουμε μέσα στο σώμα μας.

Η αποδοχή του θυμού ως ένα φυσιολογικό ανθρώπινο συναίσθημα είναι το πρώτο βήμα στο πώς να τον διαχειριζόμαστε και να τον απελευθερώνουμε. Θα πρέπει να αγκαλιάσουμε τον θυμό ως συναίσθημα, ώστε να μπορέσουμε να τον επεξεργαστούμε – να τον αφομοιώσουμε και να τον βιώσουμε σωστά. Ακολουθούν, λοιπόν, μερικοί τρόποι για να αναγνωρίσεις τον θυμό και να βρεις τον τρόπο να τον αντιμετωπίσεις.

Πρώτα, εντόπισέ τον.

Όταν είμαστε συναισθηματικά ευάλωτοι, μια φυσική αντίδραση για πολλούς είναι να κλαίμε. Αυτό μπορεί να μας παραπλανήσει και να μας κάνει να νιώθουμε ότι η θλίψη είναι το συναίσθημα που έχουμε. Θα πρέπει πρώτα να “καθίσουμε” με το συναίσθημα και να αποφασίσουμε πώς μας επηρεάζει.

Μας προκαλεί εκνευρισμό, βία, άγχος; Και πού στο σώμα το νιώθουμε περισσότερο; Στο στομάχι; Αυτό είναι συνήθως άγχος. Στο στήθος; Αυτό είναι συνήθως θλίψη. Αν είναι στο λαιμό ή στο κεφάλι, αυτό είναι ένδειξη απογοήτευσης ή θυμού.

Διάβασε τα υπόλοιπα σημάδια στο bestofyou.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT