Τι λέει η φωτογραφία του προφίλ μας για την προσωπικότητά μας; Μία life coach αποκαλύπτει

Αναρωτήθηκες ποτέ τι λέει η φωτογραφία του προφίλ σας για εσένα; Λοιπόν, η life coach Francesca Tighinean έχει την απάντηση…

Elle 31 Μαΐ. 22
Τι λέει η φωτογραφία του προφίλ μας για την προσωπικότητά μας; Μία life coach αποκαλύπτει

Πώς αποφασίζεις ποια θα είναι η εικόνα του προφίλ σου; Για τους περισσότερους, πρέπει να συνδυάζει τη σωστή γωνία, τη σωστή πόζα, το τέλειο σκηνικό και προφανώς, να φαίνονται απολύτως εκπληκτικοί σε αυτήν. Αυτές οι ιδιότητες βρίσκονται συχνά στην κορυφή της λίστας μας. Αλλά υπάρχουν τόσα πολλά που οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν από τη φωτογραφία που επιλέγουμε, από πτυχές της προσωπικότητάς μας μέχρι και το πώς νιώθουμε για τον εαυτό μας.

Μια μελέτη του 2016 σε 66.000 χρήστες του Twitter βρήκε σημαντικές διαφορές στην επιλογή της εικόνας προφίλ μεταξύ των διαφορετικών χαρακτηριστικών προσωπικότητας, με τους ευχάριστους και ευσυνείδητους χρήστες να εμφανίζουν περισσότερα θετικά συναισθήματα στις φωτογραφίες του προφίλ τους και τους χρήστες με υψηλό βαθμό ανοιχτότητας να προτιμούν πιο αισθητικές φωτογραφίες.

Αυτό δείχνει ότι ακόμη και χωρίς να το θέλουμε, οι φωτογραφίες του προφίλ μας μπορούν να πουν πολλά για το ποιοι είμαστε και ένα άτομο που εξερευνά τις ψηφιακές ταυτότητες και αυτό που λένε για την προσωπικότητά μας και μπορεί να μας διαφωτίσει σε αυτό το ζήτημα, είναι η life coach Francesca Tighinean.

Η δημοφιλής TikToker, η οποία έχει πάνω από 880.000 ακόλουθους, είναι γνωστή για τα ψυχολογικά της tricks για το πώς να κάνεις τους άλλους να σε συμπαθήσουν χωρίς να το καταλάβουν, πώς να διαβάσεις τη γλώσσα του σώματος των ανθρώπων και πολλά άλλα. Αυτή τη φορά, εξήγησε τι μπορεί να πει η φωτογραφία προφίλ κάποιου γι’αυτόν.

Σε ένα από τα βίντεό της, η απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Λονδίνου κατέγραψε τέσσερις τρόπους με τους οποίους η φωτογραφία του προφίλ μας αποκαλύπτει την προσωπικότητά μας. Ξεκίνησε από τους εξωστρεφείς ανθρώπους, οι οποίοι, όπως λέει, τείνουν να έχουν πολύχρωμες φωτογραφίες στις οποίες «περιτριγυρίζονται από πολλούς ανθρώπους». Στη συνέχεια υποστήριξε ότι «οι πολύ σέξι εικόνες μπορούν να υποδηλώνουν ότι το άτομο έχει ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας». Εξήγησε ότι τότε είναι που οι άνθρωποι αισθάνονται ότι «πρέπει να είναι πιο εκφραστικοί ή να δείχνουν περισσότερα για να αντισταθμίσουν το γεγονός ότι δεν αισθάνονται αρκετά καλά με τον εαυτό τους».

@francescapsychology #psychology #psychologyfacts #profilepicture #profilepicturemeanings #communicationtips #lifecoach #nlp ♬ original sound – Sickickmusic

Πρόσθεσε επίσης, ότι η συνεχής αλλαγή της εικόνας του προφίλ μπορεί να υποδηλώνει ότι το άτομο δεν έχει «ισχυρή ταυτότητα και είναι αρκετά ανασφαλές». Τέλος, χρήση μιας φωτογραφίας με τον σύντροφό μας ως φωτογραφία προφίλ σημαίνει σύμφωνα με την Tighinean ότι βλέπουμε το σύντροφό μας ως μέρος της ταυτότητάς μας. «Επίσης, τα άτομα με αγχώδη προσκόλληση τείνουν να δημοσιεύουν περισσότερες φωτογραφίες ως ζευγάρι από άτομα με αποφυγή προσκόλλησης», λέει.

Το βίντεο έχει συγκεντρώσει πάνω από 369.000 προβολές και 40.000 likes, με πολλούς να σχολιάζουν πώς βλέπουν τον εαυτό τους σε πολλά από αυτά που λέει. Ένα άτομο έγραψε: «Αυτό είναι αρκετά ακριβές γιατί τα έχω κάνει όλα αυτά κάποια στιγμή στη ζωή μου». Ένας άλλος είπε: «Ωχ το τρίτο! Υπερβολικά ακριβές». Ένα τρίτο άτομο σχολίασε,«Μπορώ σίγουρα να σχετιστώ με τη φωτογραφία του ζευγαριού. Ο σύντροφός μου είναι ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού μου, γι’ αυτό νιώθω χαρούμενη που έχω μία φωτογραφία μας ως profile photo για να το μάθει ο κόσμος».

Παρά τον αριθμό των σχολίων που δηλώνουν ότι σχετίζονται με τη διορατικότητα της Tighinean, ορισμένοι διαφώνησαν, με έναν χρήστη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να γράφει,«Αλλάζω συχνά τη φωτογραφία του προφίλ μου όχι επειδή είμαι ανασφαλής, αλλά επειδή βαριέμαι εύκολα τη φωτογραφία». Ένας άλλος έγραψε: «Ανήκω στη δεύτερη κατηγορία, αλλά αυτό συμβαίνει απλώς και μόνο επειδή είμαι ματαιόδος και νομίζω ότι δείχνω ωραίος».

Είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε, είναι ασφαλές να πούμε ότι μπορεί όλοι να σκεφτόμαστε τις φωτογραφίες προφίλ μας λίγο περισσότερο στο μέλλον.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT