Γιατί είναι καλύτερο να μην προβάλλεις τη σχέση σου στα social media;

Γιατί τα πραγματικά ευτυχισμένα ζευγάρια αποφεύγουν τις αναρτήσεις, ενώ τα ζευγάρια που ανεβάζουν φωτογραφίες της σχέσης τους στα κοινωνικά δίκτυα είναι πιο πιθανό να χωρίσουν.

Elle 02 Σεπ. 21
Γιατί είναι καλύτερο να μην προβάλλεις τη σχέση σου στα social media;

Και τι κακό δηλαδή υπάρχει στο να αναρτήσεις μια ευτυχισμένη στιγμή με τον σύντροφό σου από τις διακοπές ή τη μικρή σας απόδραση ή την απλή σας καθημερινότητα. Μια στιγμή που δείχνει πόσο ταιριαστοί είστε και πόσο πολύ αγαπάτε ο ένας τον άλλον; Μια φωτογραφία που επιβεβαιώνει στον εικονικό κόσμο των social ότι είστε και θα είστε, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μαζί.

Αν θες την προσωπική που άποψη, θα σου πω το εξής: πιστεύεις πραγματικά ότι ενδιαφέρεται κανείς από το αδηφάγο κοινό των κοινωνικών δικτύων για το αν είσαι σε σχέση και πόσο επιτυχημένη είναι αυτή; Η άποψή μου είναι ότι περισσότερο τη ζήλια κάποιων εντείνεις παρά την αποδοχή τους. Όμως, ας αφήσουμε στην άκρη τη δική μου άποψη κι ας δούμε τι έχουν να πουν εκείνοι που έχουν μελετήσει εκτενέστερα αυτό το φαινόμενο.

Πιο συγκεκριμένα, η ειδικός στις σχέσεις Nikki Goldstein υποστηρίζει ότι τα ζευγάρια που εμφανίζονται περισσότερο ερωτευμένα στις αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα είναι πιο πιθανό στην πραγματικότητα να αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σχέση ή να είναι περισσότερο ανασφαλείς, όχι μόνο ως σύντροφοι αλλά κι ως χαρακτήρες.

Θέλεις και μία ακόμα παραπάνω πληροφορία που θα πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη, αν σου αρέσει να επιδεικνύεις της σχέση σου στα κοινωνικά δίκτυα;

σχέση

Τα ζευγάρια που εισπράττουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα κοινωνικά μέσα μπορεί να είναι αυτά που θα χωρίσουν σύντομα.  H Goldstein εξηγεί ότι υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι που κάποιος μπορεί να επιδεικνύει τη σχέση του σε δημόσιες αναρτήσεις.

Θέλει να πείσει τους άλλους για την ευτυχία ή επιτυχία του

Συχνά τα άτομα που επιδεικνύουν τη σχέση τους έχουν περισσότερο ανάγκη να πείσουν τους άλλους ότι είναι ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι παρά να δουλέψουν πραγματικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Θέλει να τραβήξει την προσοχή

Σε αυτή την περίπτωση η σχέση είναι ένα μέσο συγκομιδής likes και comments και μπαίνει στον ίδιο παρανομαστή με την ανάρτηση με το εντυπωσιακό φόρεμα, το νέο σου μπικίνι, τον σκύλο ή τη γάτα σου ή το ειδυλλιακό τοπίο από το ταξίδι που πήγες. Αποτελεί όχι μόνο την απεγνωσμένη προσπάθεια επιβεβαίωσης μιας τέλειας ζωής (σίγουρα την έχεις;), άλλα μάλλον έναν τρόπο ικανοποίησης ναρκισσιστικών αναγκών.

Διάβασε περισσότερα σχετικά με την έκθεση της σχέσης σου στα social media στο bestofyou.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: