4 ασκήσεις για να τονώσεις το περίγραμμα του προσώπου σου και να αντιστρέψεις τα σημάδια της γήρανσης

Διατήρησε το πρόσωπό σου νεανικό και φρέσκο με αυτές τις απλές κινήσεις.

Elle 15 Ιουλ. 22
4 ασκήσεις για να τονώσεις το περίγραμμα του προσώπου σου και να αντιστρέψεις τα σημάδια της γήρανσης

Καθώς μεγαλώνεις, το περίγραμμα του προσώπου σου μπορεί να αρχίσει να χαλαρώνει, γεγονός που μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι μεγαλύτερη από ό,τι είσαι. Ενώ η χαλάρωση του δέρματος είναι ένα φυσικό κομμάτι της γήρανσης, μπορεί να διαπιστώσεις ότι το μέρος αυτό του σώματος σου χαλαρώνει λίγο πιο νωρίς από ό,τι θα ήθελες. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να τονώσεις τους μύες σε αυτήν την περιοχή και να διατηρήσεις το πρόσωπό σου φρέσκο και νεανικό. Ο Daniel Clayton, πιστοποιημένος από το NCCA personal trainer και ιδρυτής του WorkoutWisely, έχει μερικές προτάσεις για ασκήσεις προσώπου που βοηθούν στην αντιστροφή των σημαδιών της γήρανσης.

«Μπορεί να θέλετε να αρχίσετε να εκτελείτε αυτές τις ασκήσεις προσώπου τη μία μετά την άλλη το πρωί ή το βράδυ πριν κοιμηθείτε», λέει ο Clayton, προσθέτοντας, «Καθώς οι μύες σας συνηθίζουν σε αυτές, μπορείτε να αρχίσετε να τις κάνετε δύο φορές την ημέρα». Διάβασε, λοιπόν, παρακάτω για να μάθεις περισσότερα σχετικά με αυτές τις εξαιρετικά αποτελεσματικές ασκήσεις για το πρόσωπο.

O & E

«Αυτή η άσκηση τονώνει τη μυϊκή ομάδα orbicularis oris (σφιγκτήρας του στόματος) που περιβάλλει τα χείλη και τον μασητήρα μυ και χρησιμοποιείται για να κλείσει το σαγόνι», μας λέει ο Clayton εξηγώντας παράλληλα πώς αυτό το απλό -και διασκεδαστικό- κόλπο μπορεί να αναπτύξει συγκεκριμένους μύες γύρω από το πρόσωπό σου, οι οποίοι με τη σειρά τους θα τονώσουν το περίγραμμα του προσώπου.

Για να εκτελέσεις αυτήν την άσκηση, ο Clayton λέει να κάνεις ένα σχήμα «Ο» με τα χείλη σου και να μείνεις σε αυτή τη θέση για ένα δευτερόλεπτο πριν τραβήξεις τα μάγουλά σου προς τα πίσω για να σχηματίσεις ένα χαμόγελο, σαν να κάνεις έναν ήχο «Ε», όπως στη λέξη «eat». Και πάλι, κράτησε αυτή τη θέση για 1 δευτερόλεπτο. Επανάλαβε για 30 δευτερόλεπτα συνολικά και το περίγραμμα σου θα σε ευχαριστήσει σοβαρά για αυτό.

ασκήσεις

Το χασμουρητό

Αν και πιθανότατα σκέφτεσαι το χασμουρητό ως σημάδι ότι πρέπει να κοιμηθείς λίγο, μπορεί επίσης να είναι μια πολύτιμη άσκηση όταν πρόκειται για τη σύσφιξη του προσώπου. Συγκεκριμένα, ο Clayton σημειώνει ότι αυτή η άσκηση στοχεύει τους μασητικούς μύες στο σαγόνι σου.

Αντί να περιμένεις να κουραστείς αρκετά ώστε το χασμουρητό να συμβεί από μόνο του, μπορείς να ξεκινήσεις την κίνηση κοιτάζοντας το ταβάνι και ανοίγοντας το στόμα σου όσο πιο πολύ μπορείς, χωρίς να αισθάνεσαι άβολα. Μόλις πετύχεις αυτό το τέντωμα, κράτησε αυτή τη θέση για συνολικά 3 δευτερόλεπτα. Όταν χαλαρώσεις, άφήστε τα χείλη σου να καλύψουν τα δόντια σου. Ολοκλήρωσε 10 έως 15 επαναλήψεις αυτής της άσκησης για ιδανικά αποτελέσματα.

Pufferfish

Θα πρέπει να κάνεις την καλύτερη μίμηση ενός pufferfish (ψαριού φούσκα) για αυτήν την άσκηση! Ο Clayton λέει ότι θα γυμνάσει τους μύες των μάγουλων εκτός από το orbicularis oris γύρω από τα χείλη σου, ενώ εσύ αντιστέκεσαι στην πίεση του αέρα που προσπαθεί να τα χωρίσει.

Για να εκτελέσεις σωστά αυτή την άσκηση, θα πρέπει πρώτα να γεμίσεις τα μάγουλά σου με αέρα και μετά να κρατήσεις το στόμα σου κλειστό. Ο Clayton λέει να περάσεις τον αέρα στο στόμα σου ανάμεσα στο αριστερό και το δεξί μάγουλο κρατώντας τον για 1 δευτερόλεπτο. Επανάλαβε το αυτό για 30 δευτερόλεπτα.

ασκήσεις

Σούφρωμα

Αυτή η άσκηση θα σε κάνει να σουφρώσεις τα χείλη για να τονώσεις το περίγραμμα του προσώπου σαν να ετοιμάζεσαι να χαιρετήσεις ένα αγαπημένο σοου πρόσωπο με ένα γλυκό smooch. Σε αυτή την περίπτωση, ο Clayton λέει ότι ενεργοποιείται και πάλι το orbicularis oris γύρω από τα χείλη σου.

Ενώ σίγουρα ξέρεις πώς να δώσεις σε κάποιον ένα φιλί στο μάγουλο, αυτή η άσκηση είναι ελαφρώς διαφορετική. Αρχικά, ο Clayton εξηγεί ότι θα χρειαστεί να βάλεις τις παλάμες των χεριών σου στα μάγουλά σου και να τα τραβήξεις ελαφρά προς τα κάτω. Ενώ το κάνεις αυτό, τέντωσε τα χείλη σου προς τα εμπρός σαν να δίνεις ένα «υπερβολικό φιλί», όπως το θέτει ο Clayton. Πρόσθεσε λίγη επιπλέον ένταση στον μυ που περιβάλλει το στόμα σου κάνοντας έναν ήχο φιλιού καθώς κάνεις την κίνηση. Κάνε το 40 φορές.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT