Με αυτό το workout θα κάψεις μέσα σε 4 λεπτά το λίπος που θα έκαιγες σε 2 ώρες στο γυμναστήριο

Υπάρχει μια μέθοδος προπόνησης που καίει λίπος σε 4 λεπτά, κάθε μέρα και έχει όνομα: Tabata!

Elle 19 Νοε. 22
Με αυτό το workout θα κάψεις μέσα σε 4 λεπτά το λίπος που θα έκαιγες σε 2 ώρες στο γυμναστήριο

Αν σου λέγαμε ότι μπορείς να πετύχεις τα ίδια ακριβώς οφέλη μιας έντονα αερόβιας προπόνησης μιας ή δύο ωρών, μέσα σε μόλις 4 λεπτά της ώρας, θα το έκανες; Η μέθοδος Tabata, το δημοφιλέστερο καρδιαγγειακό πρόγραμμα διαλειμματικής προπόνησης που γίνεται με πολύ έντονους ρυθμούς όπου περίοδοι έντονης άσκησης εναλλάσσονται με σύντομες περιόδους ξεκούρασης, θα λιώσει το λίπος! Κάνε κάθε μέρα 4΄ έντονης διαλειμματικής γυμναστικής χωρισμένα σε 8 σετ, με το κάθε σετ να περιλαμβάνει 20΄΄ άσκησης και 10΄΄ ανάπαυσης, και δες το λίπος να λιώνει!

Γιατί να την επιλέξεις

Καίει περισσότερο λίπος σε μικρό διάστημα (4 λεπτά).

Βελτιώνει την αναερόβια ικανότητά σου: την ικανότητα να γυμνάζεσαι δηλαδή σε μέγιστη ένταση, αλλά για λίγο και αυξάνει τη μυϊκή αντοχή. Η έντονη προσπάθεια που καταβάλλεις μέσα στα λίγα αυτά λεπτά κάνει την καρδιά να δουλεύει καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, αλλά και μετά το τέλος του.

Ενισχύει τον μεταβολισμό: καις επομένως περισσότερες θερμίδες.

istockphoto

 Πώς να την εφαρμόσεις

Παράδειγμα προπόνησης Tabata:

1. Push Ups

2. Βαθιά καθίσματα

3. Jumping Jakcs

4. Σχοινάκι

Κάνε 20 δευτερόλεπτα push-ups, μετά διάλειμμα 10 δευτερόλεπτα. Έπειτα, 20 δευτερόλεπτα καθίσματα, 10 δευτερόλεπτα διάλειμμα και συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και για τις υπόλοιπες δύο ασκήσεις. Μετά κάνε ολόκληρο τον κύκλο ξανά.

Δεν ενδείκνυται

Όσοι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας (π.χ. υψηλή πίεση, καρδιαγγειακά προβλήματα) και οι έγκυες γυναίκες χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και καλό είναι να μην το ξεκινήσουν, αν δεν πάρουν πρώτα τη γνώμη του γιατρού τους.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT