Αυτές οι 5 τροφές θα σε βοηθήσουν να εξισορροπίσεις φυσικά τις ορμόνες σου

Οι ορμόνες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην καλή λειτουργία του οργανισμού και μια μικρή ανισορροπία μπορεί να τη διαταράξει.

Elle 30 Οκτ. 22
Αυτές οι 5 τροφές θα σε βοηθήσουν να εξισορροπίσεις φυσικά τις ορμόνες σου

Οι ορμόνες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην καλή λειτουργία του οργανισμού, ενώ επιφέρουν σημαντικές επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία, επηρεάζοντας συχνά το βάρος, την όρεξη και την διάθεσή μας. Οι αδένες που υπάρχουν στο σώμα μας απελευθερώνουν ορμόνες, καθώς προσπαθούν να διατηρήσουν υγιές το σώμα.

Ωστόσο είναι πολύ πιθανό, μια μικρή ανισορροπία να διαταράξει την φυσιολογική λειτουργία, προκαλώντας κυκλοθυμίες, καταθλιπτικά συναισθήματα, ακόμα και αύξηση ή μείωση βάρους. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους και συνήθως δεν έχει μεγάλη διάρκεια. Για να αντιμετωπίσεις φυσικά την παραπάνω φυσιολογική κατάσταση, μπορείς να επιλέξεις να καταναλώσεις τις εξής τροφές:

Αβοκάντο

Το αβοκάντο συμβάλει στη μείωση της απορρόφησης οιστρογόνων, ενώ είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά και φυτικές ίνες, τα οποία βοηθούν στην εξισορρόπηση των ορμονών συνολικά. Όταν αισθάνεσαι νευρική ή έντονα στεναχωρημένη μπορείς να προσθέσεις αβοκάντο στη σαλάτα σου ή να επιλέξεις ένα αβοκάντο τοστ για να “χαλαρώσεις” το σώμα σου.

Διάβασε τη συνέχεια στο Shape.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: