Άλλαξε το σήμερα για ένα καλύτερο αύριο, ξεκινώντας από τη διατροφή σου

Ναι, μπορείς κι εσύ να αλλάξεις τον κόσμο, αρκεί να αλλάξεις πρώτα τις διατροφικές σου επιλογές!

Σύρμα Κιουπελόγλου 24 Ιουν. 22
Άλλαξε το σήμερα για ένα καλύτερο αύριο, ξεκινώντας από τη διατροφή σου

Σε μία περίοδο με γεγονότα όπως η πανδημία, ο πόλεμος, οι ανατιμήσεις, όλοι αναζητούμε μία αλλαγή, μία αχτίδα φωτός στη ζοφερή πραγματικότητα. Θέλουμε να αλλάξουμε το τώρα, το αύριο, τον κόσμο. Να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς αλλά και για τις επόμενες γενιές. Όμως, η αλλαγή δε μπορεί να έρθει σε μία μέρα.

Αυτές οι σκέψεις μου είχαν καρφωθεί στο μυαλό εδώ και αρκετό καιρό. Κοιτούσα γύρω μου και μέσα μου και σκεφτόμουν συνεχώς τι είναι αυτό που μπορώ να κάνω εγώ προσωπικά για να συμμετέχω σε αυτήν την αλλαγή. Ένα scroll down στα social media ήταν αυτό που μου προσέφερε την απάντηση που έψαχνα και που ήταν εκεί μπροστά στα μάτια μου όλον αυτόν τον καιρό.

αύριο

Η καμπάνια του Βιολογικού Χωριού, «Αλλάζουμε τον κόσμο από τη ρίζα!» μου θύμισε ότι το να ξεκινήσω από απλά, καθημερινά πράγματα μπορεί να οδηγήσει σε ένα ολιστικό αποτέλεσμα. Μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου αυτόματα σημαίνει και μία καλύτερη εκδοχή του κόσμου. Αποφάσισα λοιπόν να μου βάλω ένα challenge. Για ένα μήνα θα άλλαζα τελείως τον τρόπο διατροφής μου, κάνοντας υγιεινές επιλογές, φροντίζοντας τον εαυτό μου, ενισχύοντας το well-being μου, χρησιμοποιώντας βιολογικά και οικολογικά προϊόντα και συμβάλλοντας στη βιωσιμότητα του πλανήτη. Σου ακούγεται περίπλοκο; Κι όμως δεν ήταν. Στην πραγματικότητα ήταν αρκετά απλό.

Το Βιολογικό Χωριό είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων βιολογικών προϊόντων στη χώρα μας, με 23 καταστήματα στην Αττική και 2 νέα καταστήματα στην Πάτρα και τη Λάρισα. Διαθέτει περισσότερα από 6.500 πιστοποιημένους κωδικούς βιολογικών, vegan, vegetarian, gluten free, sugar free, plant based, dukan, xωρίς λακτόζη, παιδικών προϊόντων, προϊόντων ψυγείου και κατάψυξης, όλα υψηλής διατροφικής αξίας, αλλά και φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ready to eat, είδη προσωπικής υγιεινής, συμπληρώματα διατροφής και οικολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας. Τα λαχανικά και τα φρούτα που διαθέτει, καλλιεργούνται σε πιστοποιημένες εκτάσεις με χρήση οργανικών λιπασμάτων για την καταπολέμηση εντόμων, ζιζανίων και παρασίτων, ενώ το κρέας και τα πουλερικά που θα βρεις σε αυτό τρέφονται με βιολογικές τροφές και μόνο. Επίσης, τώρα το καλοκαίρι μας εξασφαλίζει όλα τα απαραίτητα για την φροντίδα του σώματος και του δέρματος όχι μόνο σε επίπεδο διατροφής, αλλά και σε επίπεδο περιποίησης και προστασίας.

Λάτρης λοιπόν του online shopping, προτίμησα να μπω στο e-shop της εταιρείας και να το αφήσω να με μυήσει σε έναν άγνωστο σε εμένα μέχρι τώρα κόσμο, αυτό των βιολογικών προϊόντων.

αύριο

Όλα, από αγροκτήματα που χρησιμοποιούν βέλτιστες πρακτικές για το περιβάλλον, όπως η αύξηση της ποικιλίας των καλλιεργειών και των ζώων ή η εναλλαγή του τρόπου χρήσης των αγρών τους. Όλα, μη γενετικά τροποποιημένα, δηλαδή με DNA που δεν έχει αλλοιωθεί από τον άνθρωπο. Εξάλλου, η βιολογική ετικέτα υποδηλώνει ότι τα τρόφιμα καλλιεργούνται ή παράγονται φυσικά και ότι κανένα χημικό πρόσθετο ή παρασκεύασμα δεν χρησιμοποιήθηκε σε κανένα στάδιο της παραγωγής ή της ανάπτυξης τους.

αύριο

Σύντομα, κατάλαβα λοιπόν ότι το Βιολογικό Χωριό είναι η επιλογή κάθε σκεπτόμενου καταναλωτή, αυτού που οι επιλογές δεν αντικατοπτρίζουν μόνο τα προσωπικά του γούστα, αλλά αποτελούν έκφραση της στάσης ζωής του.

Αυτό δηλαδή που προσπαθούσα να γίνω και εγώ, αυτό που θα έπρεπε να γίνουμε όλοι μας. Έτσι, λοιπόν το challenge που έβαλα στον εαυτό μου, έγινε κάτι περισσότερο από μία απλή πρόκληση ενός μήνα. Έγινε μία υπόσχεση να γίνω αυτός ο καταναλωτής, που δεν αγοράζει αλόγιστα, που ψάχνει, που διαβάζει, που σκέφτεται ολιστικά. Τι λες, θες να τη δώσουμε μαζί αυτήν την υπόσχεση;

Αν ναι, μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες στο Instagram @biologikoxorio, το Facebook Βιολογικό Χωριό ή στο site www.biologikoxorio.gr και να ανακαλύψεις την πλήρη γκάμα των προϊόντων.

Ανακάλυψε ένα Βιολογικό Χωριό δίπλα σου: Αγ. Παρασκευή, Άλιμος, Αμπελόκηποι, Βούλα, Βριλήσσια, Γαλάτσι, Γλυφάδα, Γλυφάδα κέντρο, Δροσιά, Ηλιούπολη, Κολωνάκι, Λυκόβρυση, Μαρούσι, Νέα Ερυθραία, Νέο Ηράκλειο, Νέα Σμύρνη, Ομόνοια, Π. Φάληρο, Πειραιάς, Πειραιάς κέντρο, Περιστέρι, Χολαργός, Ψυχικό, Πάτρα, Λάρισα.

Να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς, αλλά και για τις επόμενες γενιές.

Cover photo: istockphoto.com

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: