Μπορώ να δείχνω νεότερη από την ηλικία μου; (χωρίς καμία επέμβαση)

Είτε μας αρέσει, είτε όχι, ο χρόνος περνά και αφήνει τα σημάδια του στην επιδερμίδα μας. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως θα σταματήσουμε να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή της ζωής. Μπορούμε όμως να φροντίσουμε τον οργανισμό μας, να αποβάλλουμε τις τοξίνες και να αρχίσουμε να ζούμε καλύτερα. Η εσωτερική μας αρμονία θα φανεί άμεσα και στην εικόνα του προσώπου μας.

Elle 24 Νοε. 20
Μπορώ να δείχνω νεότερη από την ηλικία μου; (χωρίς καμία επέμβαση)

Το παραδεχόμαστε, σε καμία γυναίκα δεν αρέσει να βλέπει αλλοιωμένη την εικόνα της στον καθρέφτη καθώς τα χρόνια περνούν. Η αλήθεια είναι πως τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει και η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Οι γυναίκες είμαστε πολύ πιο δραστήριες σε σχέση με το παρελθόν, φροντίζουμε τον εαυτό μας, γυμναζόμαστε, εργαζόμαστε, είμαστε μητέρες και ανταποκρινόμαστε με επιτυχία σε τόσους πολλούς απαιτητικούς ρόλους. Μπορούμε να δείχνουμε υπέροχες σε κάθε ηλικία, γιατί σημασία έχει να αγαπάς τον εαυτό σου και να τον περιποιείσαι σωστά. Η φυσιολογική γήρανση σε κυτταρικό επίπεδο δεν είναι πάντα σταθερή ή γραμμική. Η επιστημονική έρευνα δείχνει πως ο αριθμός των ετών που έχουμε διανύσει είναι μόνο ένας παράγοντας της πραγματικής ηλικίας μας και πως η βιολογική ηλικία είναι διαφορετική από την χρονολογική μας ηλικία!

Τι σημαίνει γερνάμε;

Η γήρανση είναι το μετρήσιμο αποτέλεσμα των μειωμένων λειτουργιών και της απώλειας ακεραιότητας.  Ο εκφυλισμός αποδίδεται στην έκπτωση του ανοσιακού συστήματος, τη φλεγμονή και την ηλικία. Η γήρανση συμβαίνει κυρίως λόγω στρες και βλαβών εντός ή εκτός του κυττάρου, καθώς σταματά ο επισκευαστικός κύκλος και η αναγέννηση. Αυτό σημαίνει πως ο τρόπος ζωής μας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και την εικόνα μας.

Πρόωρη γήρανση

Οι περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις, όπως τοξίνες κ.ά., μπορούν να μας κάνουν να φαινόμαστε  μεγαλύτεροι από τους συνομηλίκους μας με παρόμοια γενετικά χαρακτηριστικά. Η θεωρία της οξειδωτικής γήρανσης υποδηλώνει ότι οι ελεύθερες ρίζες καταστρέφουν προοδευτικά μόρια όπως κυτταρικές πρωτεΐνες, νουκλεϊκά οξέα και λιπίδια.

Βλάβη κυττάρων από περιβαλλοντικούς παράγοντες

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Περιβαλλοντικής Υγείας και Τοξικολογίας της Ιατρικής Βιβλιοθήκης των ΗΠΑ, ένα κύτταρο που έχει υποστεί βλάβη από βιοχημική τοξικότητα μπορεί: είτε να επιδιορθωθεί πλήρως ή να επισκευαστεί με μειωμένη λειτουργικότητα ή να αναπτύξει νεοπλασία ή να πεθάνει. Στα τρία από τα τέσσερα αποτελέσματα, η τοξικότητα οδηγεί σε κυτταρικές διαδικασίες και φθορά που σχετίζονται με τη γήρανση.

Τι επηρεάζει την αποτελεσματικότητα της κυτταρικής επιδιόρθωσης;

Τι καθορίζει εάν τα κύτταρα που έχουν υποστεί βλάβη από τοξικότητα θα ανακάμψουν εντελώς ή θα πεθάνουν; Μπορούμε να το επηρεάσουμε αυτό; Σε κάποιο βαθμό, ναι. Μπορούμε να υποστηρίξουμε την ικανότητα του σώματός μας να αποτοξινώνεται και να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και να λαμβάνουμε ικανές ποσότητες αντιοξειδωτικών για να βοηθήσουμε τον οργανισμό να αντέξει το περιβαλλοντικό στρες.

Η επιλογή μας

Το Flor·Essence® υποστηρίζει την κυτταρική υγεία

Το Flor·Essence® είναι ένα εκχύλισμα από 8 οργανικά βότανα, πηγή αντιοξειδωτικών και πολυφαινολών που υποστηρίζουν την αναγέννηση των κυττάρων και συμβάλλουν στις επισκευαστικές διαδικασίες του οργανισμού. Υποστηρίζει τη φυσιολογική αποτοξινωτική λειτουργία του οργανισμού στη διαδικασία της βιομετατροπής των τοξινών και της απόρριψής τους.

Το Flor·Essence® δε μοιάζει με οποιονδήποτε άλλον τύπο ή φόρμουλα αποτοξίνωσης. Το  μείγμα των 8 βοτάνων έχει μια πολύ συγκεκριμένη αναλογία και σύσταση, του οποίου η συνεργική επίδραση είναι ισχυρότερη από ότι θα ήταν εάν λαμβάναμε τα βότανα χωριστά.

Κολλιτσίδα, νεροκάρδαμο, ραβέντι, αγιάγκαθο, φτελιά, κόκκινο τριφύλλι, φύκι Kelp και λάπαθο συνδυάζουν τις ανοσοδιεγερτικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιικές και αντιμικροβιακές ιδιότητές τους, ώστε όλα τα οργανικά συστήματα «ελεύθερα από βάρη» να λειτουργούν στον βέλτιστο βαθμό.

Περισσότερη ενέργεια, ενισχυμένο ανοσοποιητικό, καθαρή επιδερμίδα, καλύτερος ύπνος, βελτιωμένη πέψη και ένα ισορροπημένο υγιές σώμα.  Αυτό είναι το Flor·Essence®. Έτσι νιώθεις όταν είσαι υγιής.

Πώς αντιμετωπίζει ο οργανισμός τις τοξίνες;

Ενδεικτικό παράδειγμα: Περίπου το 96% μιας κανονικής δόσης παρακεταμόλης (αναλγητική-αντιπυρετική ουσία) βιο-μετασχηματίζεται σε μη τοξικούς μεταβολίτες μέσω μιας φυσιολογικής ηπατικής διαδικασίας, ενώ το υπόλοιπο 4% οξειδώνεται σε έναν τοξικό μεταβολίτη, που το σώμα χρησιμοποιώντας αντιοξειδωτικά το απεκκρίνει. Η έλλειψη αντιοξειδωτικών, η αργή αποβολή ή η μειωμένη φυσιολογική λειτουργία είναι οι παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε καταστροφή ή θανάτωση υγιών κυττάρων από τοξικούς μεταβολίτες που παραμένουν στο σώμα.

Η σημασία των αντιοξειδωτικών πολυφαινολών

Η επαρκής κατανάλωση των αντιοξειδωτικών πολυφαινολών (όπως αυτές που περιέχονται στο Flor·Essence®) μπορεί να μας βοηθήσει να αποφύγουμε το παραπάνω αρνητικό σενάριο. Το Institute for Functional Medicine υποστηρίζει ότι η κατανάλωση περισσότερων αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών θρεπτικών ουσιών (όπως  πολυφαινόλες) μπορεί να υποστηρίξει το συκώτι και να προωθήσει την αποτελεσματική βιομετατροπή των τοξινών και την εξάλειψή τους.

Η τοξικότητα αυξάνεται

Τα φάρμακα είναι μόνο ένας από τους στρεσογόνους παράγοντες που μπορεί να δημιουργήσει ελεύθερες ρίζες. Το συνολικό φορτίο της τοξικότητας περιλαμβάνει τις αθροιστικές και συνδυασμένες επιδράσεις των τοξικών ουσιών στα σπίτια, τον αέρα, το έδαφος, το νερό, τα τρόφιμα και τα προϊόντα περιποίησης που μπορούν να αποδομήσουν τα μόρια και να καταστρέψουν το DNA.

Με λίγα λόγια

Η φυσιολογική γήρανση σε κυτταρικό επίπεδο μπορεί να ποικίλλει σημαντικά μεταξύ ατόμων της ίδιας χρονολογικής ηλικίας. Η γήρανση δεν είναι πάντα σταθερή ή γραμμική. Το στρες που επιφέρουν στον οργανισμό η οξείδωση και οι περιβαλλοντικές τοξίνες μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία. Μερικές φορές έχουμε τα φυσικά εφόδια για να είμαστε ανθεκτικοί και να επιδιορθώνουμε τις ζημιές, και μερικές φορές όχι.

Επιλέγοντας «καθαρά προϊόντα» προσωπικής φροντίδας και διατροφής, διευκολύνουμε την «καθαρή» διαβίωση που μπορεί να συμβάλει στη μείωση του δείκτη τοξικότητας. Μπορούμε να υποστηρίξουμε την ικανότητα του σώματός μας να καθαρίζει και να επεξεργάζεται τις υπόλοιπες τοξίνες με καλή διατροφή, φυτοθρεπτικά συστατικά και το Flor·Essence®, ένα αποτοξινωτικό σε κυτταρικό επίπεδο από οργανικά 8 βότανα και πηγή αντιοξειδωτικών και πολυφαινολών που υποστηρίζουν την υγεία των κυττάρων μας.

Προϊόν γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ. Παρασκευάζεται στον Καναδά από τη Flora και διανέμεται αποκλειστικά από τη MedMelon, τηλ. 2310449441, medmelon.gr.

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: