Η δίαιτα απέτυχε! Και τώρα τι κάνουμε;

Μήπως σε δυσαρέστησε η δίαιτα που επέλεξες; Ο κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Γιάννης Χρύσου μας βοηθά να κάνουμε το επόμενο βήμα!

Elle 15 Ιουν. 21
Η δίαιτα απέτυχε! Και τώρα τι κάνουμε;

Μήπως ξεκίνησες και εσύ μία δίαιτα πριν από μερικές εβδομάδες, γεμάτη ελπίδες για μία αλλαγή στο βάρος και την εμφάνιση, αλλά τελικά η προσπάθεια τέλειωσε χωρίς τα αποτελέσματα που περίμενες; Ίσως νιώθεις ότι απέτυχες!

Λάθος! Δεν απέτυχες. Η δίαιτα είναι εκείνη που σε απογοήτευσε.

Οι περισσότερες από τις δίαιτες που προτείνονται σε αυτήν την περίοδο του χρόνου είναι υπερβολικές. Πολύ περιοριστικές, πολύ χαμηλές θερμίδες, πολύ «άχαρες», πολύ ακριβές ορισμένες φορές και γενικότερα πολύ ασύμβατες με την καθημερινότητα.

Πράγματι, στην αρχή νιώθεις όμορφα. Είναι η πρώτη περίοδος, που είσαι ενθουσιασμένη με την δίαιτα, την προσπάθεια σου και τα πρώτα αποτελέσματα που βλέπεις και νιώθεις. Στην συνέχεια έρχεται και μία αλλαγή στην ζυγαριά.

Εάν η δίαιτα που χρησιμοποίησες στόχευε και αυτή – όπως οι περισσότερες – στον αποκλεισμό των υδατανθράκων ή τον έντονο περιορισμό τους, σου προσέφερε και μία απότομη μείωση των επιπέδων υγρών του οργανισμού, η οποία στην ζυγαριά σου μεταφράστηκε ως μείωση κατά 1-2 κιλά.

δίαιτα

Δώσε όμως τώρα λίγη προσοχή για να μάθεις την αλήθεια. Οι περισσότερες δίαιτες δεν έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Σκέψου λογικά. Μπορεί κάποιος να μην ξαναφάει μακαρονάδα ή γλυκό, να τρώει πολύ ελαφρά κάθε βράδυ ή να μην μπορεί να βγει για ένα δείπνο με την παρέα του; Τέτοιες πρακτικές είναι ικανές να συμβούν για μερικές εβδομάδες, εκτός εξαιρέσεων.

Σύντομα φτάνει η στιγμή που όλα μοιάζουν να καταλήγουν σε αδιέξοδο. Με κάποια αφορμή, ξαναδοκιμάζεις ότι δεν έχεις καταναλώσει για καιρό και ξαφνικά νιώθεις αδύναμος να το σταματήσεις. Έχεις κουραστεί να αξιολογείς την κάθε σου μπουκιά. Φυσικά και πρέπει να αξιολογείς την διατροφή σου, όπως και τα έσοδα – έξοδα σου. Δεν μπορείς όμως να μετράς ακόμα και ένα μολύβι ή μία τσίχλα που πρέπει να αγοράσεις! Θέλεις να νιώσεις πιο ελεύθερος.

Διάβασε τους τρόπους που θα σε  βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αποτυχία της δίαιτάς σου και να κάνεις πραγματική πρόοδο με την διατροφή σου στο bestofyou.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: