Υπάρχουν στην αγορά παγωτά που έχουν λιγότερα λιπαρά ή και λιγότερη ζάχαρη όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν θερμίδες, οπότε ανάλογα το τι είναι πιο σημαντικό για εσένα και τη διατροφή σου μπορείς να διαβάσεις την διατροφική ετικέτα και να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει όχι τόσο με βάση τις θερμίδες, που φυσικά έχουν και αυτές τη σημασία τους, όσο με τη σύσταση του.
Tip: Αν θέλεις να καταναλώσεις παγωτό, ενώ προσέχεις τη διατροφή σου μπορείς να το κάνεις επιλέγοντας παγωτά από φρέσκα φρούτα ή χωρίς ζάχαρη ή με λιγότερα λιπαρά και να το έχεις ως γλύκισμα αντί άλλου γλυκού, 1- 2 φορές την εβδομάδα, όμως όχι στη θέση κάποιου γεύματος.
Extra tip: Μια καλή ιδέα είναι να φτιάξεις το δικό σου παγωτό σπίτι γιατί έτσι θα ξέρεις τη σύσταση και σίγουρα θα είναι πιο υγιεινό. Μπορείς να προσθέσεις κουβερτούρα λιωμένη, ξηρούς καρπούς, μέλι, αποξηραμένα φρούτα, ακόμη και δημητριακά ώστε να το απολαύσεις με ευχαρίστηση. Όταν γινόμαστε δημιουργικοί στην κουζίνα ανακαλύπτουμε νέες γεύσεις και τρόπους να καταναλώνουμε ότι επιθυμούμε υγιεινά.
Αν επιλέξεις να μην κάνεις τίποτα από όλα αυτά δεν υπάρχει λόγος να νιώθεις τύψεις γιατί έφαγες κάποιο παγωτό που περιέχει όλα αυτά που συζητάμε – το κάνουμε κι εμείς. Συνέχισε το πρόγραμμα σου κανονικά κι ένα παγωτό δεν θα χαλάσει τους κόπους σου.
Για μια ολοκληρωμένη καθοδήγηση στη διατροφή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την διαιτολόγο-διατροφολόγο Ελευθερία Κεφάλα μέσω e-mail info@hnbdiet.gr, μέσω Instagram ή και Facebook στο Health Nutrition Balance.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!