Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας του σε νερό φέρει αίσθημα κορεσμού και μπορείς να το καταναλώσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές συνταγές.
Θρεπτική αξία και οφέλη
· Ενισχύει τη δημιουργία και τη συντήρηση του κολλαγόνου.
· Διαθέτει αντιπηκτικές και αντιθρομβωτικές ιδιότητες.
· Είναι καλή πηγή φώσφορου, μαγνησίου, ασβεστίου και ψευδαργύρου.
· Θεωρείται ένα από τα καλύτερα χωνευτικά. Έχει την ιδιότητα να αντιμετωπίζει πεπτικά προβλήματα.
· Είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, καθώς περιέχει βιταμίνη C και β-καροτίνη.
· Δίνει ενέργεια αφού οι βιταμίνες Β1 θειαμίνη και Β3 νιασίνη που περιέχει τονώνουν τον οργανισμό.
· Περιέχει ακόμη βιταμίνη Β6, η οποία συμβάλλει στη σύνθεση των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου, καθώς επίσης συντελεί στην καλύτερη πνευματική και ψυχολογική υγεία.
Προτεινόμενες συνταγές
· Σαλάτα με ρόκα, σπανάκι, 1 φέτα πεπόνι σε κύβους, 80γρ. σολομό σε ροδέλες, 3 λιαστές ντομάτες, 30γρ. τυρί, 1 κ.σ. κάσιους ανάλατα. Dressing με ελαιόλαδο,’μπαλσάμικο, μέλι και αλάτι.
· Smoothie: 2 φέτες πεπόνι,1 μπανάνα, 100γρ. γιαούρτι καρύδας, 2 φύλλα δυόσμου, 1 κ.γ. μέλι.
· Φρυγανιές ολικής με γραβιέρα και μαρμελάδα πεπόνι ή φρέσκο.
· Μπρουσκέτες με κατίκι Δομοκού, πιπέρι, προσούτο και κομματάκια πεπόνι.
Για μια ολοκληρωμένη καθοδήγηση στη διατροφή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Σοφία Κόντη μέσω e-mail info@hnbdiet.gr ή μέσω Instagram.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!