Εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις αλλαγές που συμβαίνουν στο στήθος σου

Το να νιώθεις «τράβηγμα» ή ελαφρύ πόνο στο στήθος είναι από τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Αν προσπαθούσες και επιθυμούσες να μείνεις έγκυος, τότε αυτό το πρώιμο σύμπτωμα, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση της περιόδου, είναι η ώθηση που χρειάζεσαι ώστε να κάνεις το τεστ εγκυμοσύνης.

ELLE Team 26 Μαΐ. 21
Εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις αλλαγές που συμβαίνουν στο στήθος σου

Τι αίσθηση έχουν

Όπως και τα στήθη, έτσι και το πρήξιμο ή ο πόνος σε αυτά, έχει διάφορες μορφές. Μπορεί να το νιώθεις πιο έντονα στο ένα στήθος, σε ένα συγκεκριμένο σημείο, ή σε πολλά. Το «τράβηγμα» μπορεί να είναι συνεχόμενο, ή να …έρχεται και να φεύγει.

Συνήθως, κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων, τείνει να γίνεται υπερβολικά ευαίσθητο στην αφή και να το νιώθεις αρκετά «βαρύ». Επιπλέον, πολλές γυναίκες αναφέρουν πως και οι θηλές επηρεάζονται.

εγκυμοσύνη

Οι έντονοι πόνοι

Κάπου εδώ, χρειάζεται να διευκρινίσουμε πως οι έντονοι πόνοι και οι «σουβλιές» σε ένα συγκεκριμένο σημείο του ενός στήθους, δεν είναι κάτι που συνηθίζεται κατά τη διάρκεια της κύησης.

Γιατί ξεκινούν από την αρχή της εγκυμοσύνης

Συνήθως, είναι από τα πρώτα σημάδια καθώς μπορεί να ξεκινήσει από τις πρώτες δύο εβδομάδες. Κορυφώνεται κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου και αυτό γιατί το σώμα σου κατακλύζεται από τις ορμόνες που προετοιμάζουν το σώμα σου για το έμβρυο που θα αρχίσει να μεγαλώνει.

Επιπλέον, οι ορμόνες αρχίζουν να προετοιμάζουν το στήθος για τον επερχόμενο θηλασμό και έτσι, κάνουν το στήθος να μεγαλώνει. Επίσης, οι γαλακτοφόροι αδένες αρχίζουν να προετοιμάζονται, οπότε καταλαβαίνεις πως οι πρώτοι μήνες είναι αρκετά busy για την περιοχή του στήθους σου.

Διάβασε περισσότερα για τις αλλαγές που πιθανώς βιώνεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου στο 4moms.gr.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: