Το τέλειο workout (και!) για την παραλία

Μπορεί η ζέστη να μη βοηθάει και πολύ, αλλά το σούρουπο στην παραλία μπορείς να βρεις την κατάλληλη στιγμή να συνδυάσεις τη βουτιά σου με ένα γρήγορο workout που θα προσφέρει άμεση σύσφιξη και γράμμωση στους κοιλιακούς σου.

Σοφία Δρούγκα 28 Μαΐ. 22
Το τέλειο workout (και!) για την παραλία

Μπορεί η παραλία για σένα να είναι συνώνυμη με την απόλυτη χαλάρωση, όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν σωστά την επίδραση των ενδορφινών που εκρρίνονται απο το σώμα τους και πάντα καταφέρνουν να ξεκλέβουν έστω και 10 λεπτά για ένα γρήγορο καλοκαιρινό workout δίπλα στη θάλασσα.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Victoria Sport (@victoriasport)

Εκτός απο την υπέροχη θέα που θα έχεις, υπάρχουν και πολλά άλλα οφέλη που μπορείς να αποκομίσεις εσυ και το σώμα σου για απο τη γυμναστική στην άμμο. Πάμε να  δούμε τα πιο βασικά απο αυτά, καθώς και την Pamela Reif να μας δείχνει ένα γρήγορο και εύκολο παράδειγμα ασκήσεων για κοιλιακούς.

1. Δε φοράς παπούτσια

  • Η αίσθηση της άμμου στα πόδια σου είναι θεραπευτική και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναπροσδιορίσεις το βάδισμά σου μακριά απο κλειστά παπούτσια και πιεστικά τακούνια.
  • Χτίζει και δυναμώνει τους μύες στα πόδια, ενώ παράλληλα ενδυναμώνονται και οι μύες των πελμάτων, που δεν χρησιμοποιούμε συχνά λόγω των κλειστών παπουτσιών.
  • Τα παπούτσια μας παρέχουν σταθερότητα, οπότε όταν βρισκόμαστε γυμνά πόδια και σε ανώμαλη επιφάνεια όπως η άμμος, οι σταθεροποιητές στα πόδια μας αναγκάζονται να ενεργοποιηθούν και αυτό θα μας αναγκάσει να βελτιώσουμε την ισορροπία μας (κάτι που είναι πολύ σημαντικό για όλους).

2. Η άμμος βοηθά στην ενδυνάμωση

Η άμμος δρα ως μια υπέροχη φυσική αντίσταση. Είναι προφανώς πιο δύσκολο να περπατήσεις ή να τρέξεις στην άμμο λόγω της πυκνότητας, της κίνησής της και του ανώμαλου εδάφους. Όταν υπάρχει αντίσταση στα πόδια μας, αναγκάζονται να εργαστούν σκληρότερα και περισσότερο οι μύες.

Το τρέξιμο στην άμμο (ή το περπάτημα) θα απαιτήσει να χρησιμοποιήσεις όλο το εύρος κίνησης που θα τεντώσει τους μύες περισσότερο από το κλασσικό τρέξιμο στο πεζοδρόμιο. Εξαιτίας αυτού, μπορείς να κάψεις σχεδόν διπλάσιες θερμίδες!

3. Λιγότερες πιθανότητες τραυματισμού

Η άμμος έχει μικρότερο αντίκτυπο στις αρθρώσεις απότι μια σκληρή επιφάνεια του γυμναστηρίου ή του δρόμου. Αυτό είναι εξαιρετικό για την πρόληψη τραυματισμών  ή την πρόκληση σκληρών επιπτώσεων στις αρθρώσεις. Η ενίσχυση των μυών γύρω από τις αρθρώσεις που συνήθως δεν είναι σε λειτουργία, βοηθούν στην ενίσχυση των ίδιων των αρθρώσεων.

Λόγω αυτών των εξαιρετικών πλεονεκτημάτων της άσκησης στην άμμο, απαιτείται μεγάλη προσοχή αν είσαι αρχάριος ή το δοκιμάζεις για πρώτη φορά. Ξεκίνα με τη σκληρότερη άμμο κάτω από το νερό και σταδιακά μπορείς να δοκιμάσεις  την γυμναστική στην πιο μαλακή άμμο με την πάροδο του χρόνου. Μην ξεχάσεις ποτέ τις διατάσεις μετά! Είναι πολύ σημαντικό γιατί σίγουρα το πιάσιμο θα είναι έντονο!

4. Κάνε εντονότερη γυμναστική για λιγότερο χρόνο

Σαφώς και η άμμος είναι πιο δύσκολη σαν επιφάνεια για όποιο είδος γυμνααστικής κι αν επιλέξεις. Όμως, το ότι γυμνάζεσαι σκληρότερα, δεν είναι απαραίτητα κακό, διότι με αυτό τον τρόπο γλυτώνεις πολύ περισσότερο χρόνο απο το να κάνεις συμβατικά το 2ωρο workout σου στο γυμναστήριο. Η χρονικά μικρότερη αλλά εντονότερη προπόνηση είναι πιο ευεργετική και για τον οργανισμό σου, διότι αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει περισσότερη ATP (τριφωσφορική αδενοσίνη – το μόριο που μεταφέρει χημική ενέργεια) με αποτέλεσμα να επιταχύνεται και ο μεταβολισμός σου καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας!

Δες παρακάτω το στατικό 10λεπτο workout απο την Pamela Reif, που μπορείς κι εσύ να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην παραλία!

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT