Τσούξιμο μετά την παραλία στην ευαίσθητη περιοχή: Τι πρέπει να προσέξεις;

Θέλουμε τα καλοκαίρια μας να είναι γεμάτα εκπλήξεις. Όχι όμως στο θέμα της υγείας μας! Η ειδικός μας συμβουλεύει πως μπορούμε να τις αποφύγουμε.

14 Ιουλ. 22
Τσούξιμο μετά την παραλία στην ευαίσθητη περιοχή: Τι πρέπει να προσέξεις;

Το καλοκαίρι η ευαίσθητη περιοχή μας περνάει δύσκολα! Πισίνες, θάλασσες, βρεγμένα μαγιό, ζέστη, άμμος και αλλά πολλά προκαλούν τσούξιμο, δυσφορία, πόνο… Γι’ αυτό δεν πρέπει να παραμελούμε τους κανόνες υγιεινής. H γυναικολόγος Staci Mayer στο University of Arizona College of Medicine – Phoenix, επισημαίνει τι πρέπει να προσέχουμε το καλοκαίρι εμείς οι γυναίκες!

«Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος που τα κρούσματα λοιμώξεων, ιδίως στις γυναίκες, αυξάνονται αρκετά. Το μπάνιο στη θάλασσα, στην πισίνα, αλλά και η ηλιοθεραπεία στην άμμο θεωρούνται από τους βασικούς υπεύθυνους για την αύξηση αυτή», λέει η Staci Mayer.

Οι λόγοι που η ευαίσθητη περιοχή υποφέρει

Ο σημαντικότερος παράγοντας είναι η επαφή με μικρόβια στην παραλία, οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία, τα οποία ενθαρρύνουν την ανάπτυξη βακτηρίων αποδυναμώνοντας τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας του οργανισμού. Ένας επίσης πολύ σημαντικός παράγοντας που σχετίζεται με τις ουρολοιμώξεις το καλοκαίρι είναι η αναγκαστική χρήση κοινόχρηστης τουαλέτας. Τέλος, ένας σημαντικός παράγοντας είναι το «κράτημα της τουαλέτας», το οποίο ευθύνεται για ουρολοιμώξεις και την αίσθηση τσουξίματος.

Διάβασε τα συμπτώματα και τι πρέπει να προσέχεις στο thenotebook.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: