10 celebrities που έχουν αντιμετωπίσει θέματα ψυχικής υγείας και έχουν μιλήσει ανοιχτά για αυτά

"Η ψυχική υγεία οφείλει να γίνει προτεραιότητά σου. Μη το ξεχνάς" Αυτή και πολλές άλλες δηλώσεις έχουν κάνει αστέρια και celebrities της μουσικής και κινηματογραφικής σκηνής σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν με την ψυχική τους υγεία μέσα στα χρόνια. Τελικά κανείς δεν είναι άτρωτος και αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά!

Elle 10 Οκτ. 21
10 celebrities που έχουν αντιμετωπίσει θέματα ψυχικής υγείας και έχουν μιλήσει ανοιχτά για αυτά
Cover photo: Matt Winkelmeyer/WireImage/Ideal Images.

Ενώ τα πιο διάσημα πρόσωπα του Χόλιγουντ θεωρούνται «τέλεια», υπάρχει πληθώρα διασημοτήτων που αντιμετωπίζουν τον καθημερινό αγώνα ψυχικής ασθένειας. Από τη μοναξιά στον ακραίο πανικό, τα προβλήματα ψυχικής υγείας γίνονται φαινομενικά όλο και πιο συνηθισμένα κάθε χρόνο. Και με δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που βιώνουμε τα 2 τελευταία χρόνια , φαίνεται πως οφείλουμε να προσέχουμε τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε στους γύρω μας και να συνειδητοποιούμε ότι ακόμη και οι «πλούσιοι και διάσημοι» παλεύουν με τα ίδια θέματα με εμάς.

Ευτυχώς, όταν πρόκειται για την ψυχική υγεία, όλο και περισσότεροι διάσημοι μιλούν και αποκαλύπτουν τους δικούς τους αγώνες για να δείξουν πώς η ψυχική υγεία μπορεί να μας επηρεάσει όλους, ανεξάρτητα από το κοινωνικό status ή την αναγνωρισιμότητα που μπορεί να έχεις. Από τη Zendaya ως τη Lady Gaga, δείτε ποιες διάσημες γυναίκες έχουν μιλήσει για τους αγώνες τους με την ψυχική υγεία, σε μια προσπάθεια να σπάσουν το στίγμα.

1. Kendall Jenner

Μιλώντας για τις «τρελές κρίσεις πανικού» που υπέστη πριν λάβει βοήθεια για το άγχος της, η Kendall Jenner αποκάλυψε ότι βίωσε για πρώτη φορά συμπτώματα άγχους σε πολύ μικρή ηλικία, σε συνέντευξή της στο Good Morning America.

«Ήμουν πραγματικά, πολύ νέα και θυμάμαι ότι ένιωθα ότι δεν μπορούσα να αναπνεύσω και έτρεχα στη μητέρα μου και έλεγα: “Μαμά, νιώθω ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω.” Κάτι πρέπει να πάει λάθος» , είπε.

Αφού διαγνώστηκε με άγχος, τα αγωνιώδη συναισθήματά της τελικά υποχώρησαν. Ωστόσο, το άγχος της επανεμφανίστηκε καθώς η καριέρα της στο modeling άρχισε να εκτοξεύεται στα ύψη. «Πριν από τρία χρόνια, ή τέσσερα χρόνια, επέστρεψε πολύ δυναμικά και είχα τρελές κρίσεις πανικού», είπε. «Τελικά έμαθα τις πληροφορίες που χρειαζόμουν για να το διαχειριστώ αυτό».

Τον Μάιο του 2021, η Jenner μίλησε σε βάθος για τους αγώνες της με το άγχος σε μια διαδικτυακή σειρά βίντεο. Εξήγησε ότι το άγχος της γινόταν τόσο έντονο που το σώμα της θα μούδιαζε και ένιωθε ότι έπρεπε να νοσηλευτεί.

«Υπήρξαν στιγμές που ένιωθα ότι πρέπει να πάω επειγόντως στο νοσοκομείο γιατί πίστευα ότι η καρδιά μου αδυνατεί και δεν μπορώ να αναπνεύσω και χρειάζομαι κάποιον να με βοηθήσει. Μερικές φορές νομίζω ότι πεθαίνω», εξήγησε το μοντέλο.

Η Jenner σημείωσε επίσης τον έλεγχο και την κριτική που αντιμετωπίζει: «Θα υπάρχουν εκείνοι οι άνθρωποι που θα πουν:” Ω, εντάξει, για τι πρέπει να ανησυχεί; Τι μπορεί να τη κάνει να αγχώνεται; ” και δεν θα κάτσω ποτέ εδώ να πω ότι δεν είμαι τυχερή. Ξέρω ότι ζω έναν πολύ προνομιακό, εκπληκτικό τρόπο ζωής. Είμαι ένα πολύ ευλογημένο κορίτσι».

«Είμαι ακόμα άνθρωπος στο τέλος της ημέρας», υπενθύμισε η Jenner στους θεατές. «Ανεξάρτητα από το τι έχει ή δεν έχει κάποιος, δεν σημαίνει ότι δεν έχει συναισθήματα στην πραγματική ζωή».

2. Selena Gomez

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

Η Selena Gomez ήταν πάντα ένα ανοιχτό βιβλίο σχετικά με τον αγώνα της με την ψυχική υγεία, ιδιαίτερα επειδή είναι μια κοινή παρενέργεια από τη συνεχιζόμενη μάχη της με την ασθένεια Λύκος.

Σε μια νέα συνέντευξη στο People, η Gomez μίλησε για τον αγώνα της για την ψυχική υγεία, λέγοντας: «Έχω θεματα με την ψυχική υγεία και ήθελα να είναι επίσης γνωστό. Στην αρχή φαινόταν απελπιστικό. Μερικές φορές ήταν μια πρόκληση για μένα ακόμη και να σηκωθώ από το κρεβάτι.»

Συνέχισε λέγοντας ότι η αναζήτηση βοήθειας την έχει δυναμώσει, κάνοντάς την πιο δυνατή. «Έχω δοκιμάσει πολλά διαφορετικά πράγματα, αλλά το μόνο πράγμα που δεν έχω σταματήσει ποτέ είναι να ζητάω βοήθεια», είπε. «Αυτό ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι γι ‘αυτό είμαι πιο δυνατή. Αυτό είναι κάτι που είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο για μένα, γιατί είναι η ψυχική μου υγεία».

Όσο για το πώς χειρίζεται τις αρνητικές σκέψεις, εξήγησε: «Θα πάω στο δωμάτιό μου, θα ξαπλώσω, θα πιω λίγο νερό και θα πάρω μερικές βαθιές ανάσες. Στη συνέχεια, εάν χρειάζομαι έναν φίλο, κάνω ένα τηλεφώνημα. Αν χρειάζομαι τον θεραπευτή μου , τηλεφωνώ στον θεραπευτή μου. Πέρα από τα βαριά πράγματα, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο με τον εαυτό σας και να είστε ευγενικοί. Ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται χαζό ή κλισέ, αλλά είναι αλήθεια!»

Η Gomez έχει επίσης μιλήσει για την εμπειρία της μαθαίνοντας τη διάγνωση της διπολικής διαταραχής της και πώς η συνειδητοποίηση την επηρέασε προσωπικά. Σε μια συνέντευξη στο ELLE U.S., η Gomez συζήτησε τους αγώνες της για την ψυχική υγεία, εξηγώντας την ανακούφιση που ένιωσε από τη διπολική της διάγνωση.

«Ένιωσα ένα τεράστιο βάρος να φεύγει όταν το έμαθα», είπε ο Gomez. «Θα μπορούσα να πάρω μια βαθιά ανάσα και να πώ,” Εντάξει, αυτό εξηγεί τόσα πολλά […] Υπήρχαν όλα τα πράγματα που ειλικρινά μπορούσαν να με ρίξουν τόσο πολύ. Κάθε φορά που περνούσα κάτι, έλεγα: “Τι άλλο; Τι ακόμη θα προκύψει;” »

Αποκάλυψε επίσης τη φράση (mantra) που επαναλάμβανε στον εαυτό της κάθε μέρα για να τη βοηθήσει να περάσει κάθε δοκιμασία. «Θα βοηθήσεις τους ανθρώπους». Αυτό είναι πραγματικά αυτό που με κράτησε και με βοήθησε να συνεχίσω», είπε.

3. Emma Stone

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma Stone (@emmastone)

Σε μια συνέντευξη με το Rolling Stone, η Emma Stone μίλησε για τη μάχη της με το άγχος, λέγοντας: «Θα ρωτούσα τη μαμά μου εκατό φορές πώς θα περνούσε η μέρα», είπε. «Τι ώρα θα με άφηνε; Πού θα ήταν; Τι θα συνέβαινε στο μεσημεριανό γεύμα; Δεν μπορούσα να πάω πια στα σπίτια των φίλων μου – μετά βίας μπορούσα να βγω από την πόρτα του σχολείου.»

Όλοι γνωρίζουμε τη Stone ως μια δροσερή, ήρεμη και συνεσταλμένη ηθοποιό του Hollywood, αλλά προφανώς, έπρεπε να κάνει πολλή δουλειά για να ξεπεράσει το άγχος και τη συστολή. «Είναι απλά ο τρόπος που είμαι φτιαγμένη», είπε.

«Πριν από κάθε συνέντευξη, πρέπει να κάτσω με τον εαυτό μου για πέντε λεπτά και να αναπνεύσω και να συγκεντρωθώ επειδή είμαι τόσο νευρική», συνέχισε. «Οι συνεντεύξεις είναι σαν τη θεραπεία, εκτός απ’ το ό,τι όλες σου οι απαντήσεις γράφονται και τυπώνονται.»

4. Zendaya

celebrities

Photo @zendaya

Εξομολογούμενη πράγματα για τον εαυτό της στην εφαρμογή της, η Zendaya αποκάλυψε ότι οι αγώνες της για την αντιμετώπιση του άγχους προέκυπταν καθημερινά, λέγοντας:

«Συνήθιζα να παλεύω με το άγχος πολύ άσχημα. Αυτό συνέβαινε μόνο όταν τραγουδούσα ζωντανά, όχι όταν χόρευα ή έκανα άλλες ζωντανές εμφανίσεις και προέκυψε από μια κακή εμπειρία που είχα όταν τραγουδούσα στο The Ellen DeGeneres Show το 2013», είπε.

«Είχα το άγχος μου από τότε. Βρήκα τον τρόπο να θάψω το άγχος μου, όμως. Προσπάθησα να επικεντρώσω την ενέργειά μου σε άλλα πράγματα, όπως να κάνω ταινίες. Και πήρα το χρόνο μου και σιγά σιγά ανέκτησα την αυτοπεποίθησή μου προτού βγώ στη σκηνή για να τραγουδήσω ζωντανά ».

5. Miley Cyrus

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus)

Μιλώντας για τον αγώνα της με την κατάθλιψη, η Cyrus ευχαριστεί τους fans της που την υποστήριξαν για τον τελευταίο της αγώνα.

«Οι θαυμαστές μου γνωρίζουν ότι πάλεψα με την κατάθλιψη και αυτό τους βοήθησε να ξεπεράσουν τη δική τους. Αυτό μου δίνει έναν μεγάλο σκοπό – έναν λόγο να ξυπνήσω το πρωί που είναι μεγαλύτερος από το να φορέσω τα γαμ***α φτερά μου και τις στολές.»

6. Hailey Bieber 

Σε μια συνέντευξη στους Times, η Hailey Bieber μίλησε για το πώς το μίσος που δέχεται στα κοινωνικά μέσα, την έχει κάνει να αισθάνεται «κατάθλιψη και άγχος», λέγοντας:

«Μερικές φορές αισθάνομαι ότι είναι πάρα πολύ. Αν μπορούσα να το κρατήσω περισσότερο [την παύση από τα κοινωνικά μέσα], θα το έκανα, αλλά έπρεπε να δημοσιεύσω πράγματα για τη δουλειά. Από τη στιγμή που το έκλεισα μέχρι την ημέρα που το ξανά ενεργοποίησα , ήμουν ελεύθερη», αποκάλυψε.

«Σίγουρα κάνει κάτι στην ψυχή. Υπάρχουν στιγμές που νιώθω κατάθλιψη ή άγχος και ένα μεγάλο μέρος όλων αυτών των συναισθημάτων προέρχεται από αυτό. Αν δεν είχαμε κοινωνικά μέσα, θα είχαμε ένα βάρος λιγότερο στους ώμους μας.»

7. Lady Gaga

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

Ενώ σήμερα η Gaga είναι μια δύναμη που πρέπει να υπολογίζεται, η τραγουδίστρια μίλησε για το πώς αντιμετώπιζε τους δικούς της καθημερινούς αγώνες, συγκεκριμένα το PTSD, μια διαρκή κατάσταση που πήγαζε από τη σεξουαλική επίθεση που είχε δεχθεί όταν ήταν 19 ετών.

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο The Today Show, η Gaga κάθισε με μια ομάδα εφήβων LGBTQI+ εξηγώντας: «Υποφέρω από PTSD. Δεν το έχω ξαναπεί σε κανέναν. Αλλά η καλοσύνη που μου έδειξαν και οι γιατροί ως οικογένεια και φίλοι μου, μου έσωσε πραγματικά τη ζωή ».

Η Gaga συνέχισε λέγοντας πώς το δικό της τραύμα την βοήθησε να καταλάβει τι περνούν οι άλλοι άνθρωποι, «Δεν έχω τα ίδια θέματα με εσάς, αλλά έχω ψυχική ασθένεια. Είστε γενναίοι, είστε θαρραλέοι.»

Εκτός από τη διάγνωση PTSD, η Lady Gaga υποφέρει από μια συνεχιζόμενη μάχη με την κατάθλιψη και μίλησε για το πόσο βαθιά επηρεάζει την ψυχική της υγεία, λέγοντας:

«Ήμουν θυμωμένη, κυνική και είχα αυτή τη βαθιά θλίψη σαν μια άγκυρα που έσερνα παντού. Απλώς δεν ένιωθα πωε μπορώ να παλέψω άλλο. Δεν μπορούσα να υπερασπιστώ για άλλη μια φορά για τον εαυτό μου – σε ένα ακόμη άτομο που μου είπε ψέματα.»

«Ένιωσα πραγματικά ότι πέθαινα – το φως μου ήταν τελείως σβηστό. Είπα στον εαυτό μου,” Ό, τι έχει απομείνει εκεί, έστω και ένα μόριο φωτός, θα το βρεις και θα το κάνεις να πολλαπλασιαστεί. Πρέπει για σένα. Πρέπει για τη μουσική σου. Πρέπει για τους θαυμαστές σου και την οικογένειά σου.”»

8. Bella Hadid

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Η Bella Hadid μίλησε στο The Telegraph για τους αγώνες της με το άγχος που προκαλείται από τους παπαράτσι, λέγοντας: «Συνήθιζα να αγχώνομαι, να φρικάρω και να ιδρώνω … αλλά τώρα μπορώ να περπατήσω έξω και να είμαι λίγο ήρεμη».

Κατά καιρούς αποτοξινώνεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Μία φορά το μήνα πηγαίνω για λίγες μέρες κάπου και κάνω αποτοξίνωση [από το Instagram]. Κοιτάζετε ψηλά και βλέπετε τον κόσμο γύρω σας, αντί να κοιτάτε το τηλέφωνό σας όλη μέρα.»

9. Cara Delevingne

celebrities

Photo @caradelevigne

Μιλώντας με τον Rupert Everett για το London’s Women in the World Summit, η Delevingne έγινε πολύ ειλικρινής για τον αγώνα της με την κατάθλιψη ως έφηβη. Η ίδια εξήγησε:

«Νομίζω ότι πίεσα τον εαυτό μου τόσο πολύ που έφτασα στο σημείο να έχω ψυχική κρίση … Ήμουν εντελώς αυτοκτονική. Δεν ήθελα να ζήσω άλλο. Νόμιζα ότι ήμουν τελείως μόνη. Συνειδητοποίησα επίσης πόσο τυχερή ήμουν, και τι υπέροχη οικογένεια και υπέροχους φίλοι είχα, αλλά αυτό δεν είχε σημασία. Ήθελα ο κόσμος να με καταπιεί και τίποτα δεν μου φαινόταν καλύτερο από τον θάνατο.»

10. Kristen Stewart

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kristen Stewart (@kristenstewartx)

Μιλώντας στο Marie Claire U.S., η Stewart αποκάλυψε τους αγώνες της με το άγχος της και πώς συχνά γινόταν εξουθενωτικό γι ‘αυτήν. «Μεταξύ της ηλικίας των 15 και 20 ετών, ήταν πραγματικά έντονο», είπε.

«Ήμουν συνεχώς ανήσυχη. Ήμουν control freak. Αν δεν ήξερα ακριβώς πώς θα εξελιχθεί κάτι, θα αρρώσταινα, ή απλά θα κλειδωνόμουν ή θα αναστατωνόμουν σοβαρά με έναν τρόπο που ήταν πραγματικά εξουθενωτικός.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT