Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Britney Spears για όλα όσα βιώνει τα τελευταία 13 χρόνια και το κίνημα #FreeBritney

H Britney Spears όσο κι αν ήθελε να παρουσιάζει μια χαρούμενη κατάσταση στη ζωή της μέσω των social media, η αλήθεια όπως αντιληφθήκαμε πλήρως είναι αρκετά μακριά απ' αυτό. 13 χρόνια σιωπής και εκμετάλλευσης. Ήρθε η ώρα όμως να σπάσει αυτή τη σιωπή της.

Elle 25 Ιουν. 21
Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Britney Spears για όλα όσα βιώνει τα τελευταία 13 χρόνια και το κίνημα #FreeBritney

Όλος ο πλανήτης έμαθε για την έκκληση βοήθειας της Britney Spears, η οποία ζητά να τερματιστεί η καταχρηστική εποπτεία της. Η 39χρονη έσπασε τη σιωπή της σε μια παθιασμένη ομιλία, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που μίλησε δημόσια σε ανοιχτό δικαστήριο σχετικά με τη στην 13χρονη εποπτεία που της επιβλήθηκε το 2008 κατόπιν ανησυχητικών συμπεριφορών που είχε επιδείξει.

«Δεν είμαι εδώ για να είμαι σκλάβος κανενός», είπε η Spears ενώ εμφανίστηκε από απόσταση σε δικαστήριο του Λος Άντζελες. «Είπα ψέματα και είπα σε όλο τον κόσμο ότι είμαι εντάξει και είμαι χαρούμενη. Είναι ψέμα. Νόμιζα ότι ίσως αν το έλεγα αρκετά, θα μπορούσα ίσως να γίνω χαρούμενος γιατί ήμουν σε άρνηση και σε σοκ. Είμαι τραυματισμένη… Είμαι τόσο θυμωμένη που δεν το διανοούμαι. Βρίσκομαι σε καταθλιπτική κατάσταση»

Συνέχισε λέγοντας ότι πιστεύει ότι η εποπτεία της είναι «καταχρηστική». «Δεν νιώθω ότι μπορώ να ζήσω μια πλήρη ζωή», είπε η τραγουδίστρια.

Η εποπτεία έχει δοθεί στον πατέρα της, Jamie Spears, ο οποίος ελέγχει τη ζωή και τα χρήματά της από το 2008. «Νιώθω εκφοβισμένη και μόνη… Στην Καλιφόρνια, το μόνο παρόμοιο με αυτό ονομάζεται sex trafficking, κάνοντας τον καθένα να δουλέψει ενάντια στη θέλησή του, αφαιρώντας όλα τα υπάρχοντά του απο πιστωτική κάρτα και μετρητά ως το τηλέφωνο και το διαβατήριο.»

Η Spears είπε επίσης ότι δεν γνώριζε τόσο καιρό ότι μπορούσε να υποβάλει αίτηση για τερματισμό της εποπτείας. «Λυπάμαι για την άγνοιά μου», είπε, «αλλά δεν το ήξερα. Είναι ενοχλητικό και αποθαρρυντικό αυτό που έχω περάσει και αυτός είναι ο κύριος λόγος που δεν το είπα ανοιχτά. Νόμιζα ότι θα με πιστέψει κανείς»

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ομιλίας της, η τραγουδίστρια έκανε μια σειρά από συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Σε ένα σημείο, η Spears είπε στο δικαστήριο ότι έχει τοποθετήσει στο σώμα της έναν μηχανισμό αντισύλληψης (γνωστό ως IUD), ο οποίος δεν της επιτρέπεται να αφαιρέσει. Αυτό την εμποδίζει να ξεκινήσει μια οικογένεια με τον σύντροφό της τα τελευταία 5 χρόνια, Sam Asghari.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sam Asghari (@samasghari)

«Έχω IUD στο σώμα μου που αυτή τη στιγμή δεν μου επιτρέπει να αποκτήσω μωρό και οι επόπτες μου δεν θα με αφήσουν να πάω στο γιατρό για να το βγάλω.» Ισχυρίζεται επίσης ότι αναγκάστηκε να περιοδεύσει το 2018 κατά της θέλησής της, υπό την απειλή να μηνυθεί από τη δική της διοίκηση εάν δεν συμμορφώθεί. «Ήταν πολύ απειλητικό και τρομακτικό», είπε. «Από φόβο τελικά έκανα την περιοδεία»

Μετά την περιοδεία, ισχυρίζεται ότι κατηγορήθηκε ψευδώς ότι δεν έπαιρνε τα φάρμακά της, γεγονός που έκανε τον γιατρό της να της συνταγογραφήσει λίθιο. «Το λίθιο είναι ένα πολύ, πολύ δυνατό και εντελώς διαφορετικό φάρμακο από αυτά που είχα συνηθίσει. Ένιωθα μεθυσμένη… δεν μπορούσα καν να συνομιλήσω με τη μαμά ή τον μπαμπά μου.»

Ισχυρίστηκε επίσης πως ακόμη κι όταν ενημέρωσε τον μπαμπά της πόσο “φοβόταν” το νέο φάρμακο και πως την έκανε να νιώθει, “δεν έκανε τίποτα” παρά να την στείλει σε πρόγραμμα αποκατάστασης στο Μπέβερλι Χιλς ενάντια στη θέλησή της.  «Ήταν αυτός που τα ενέκρινε όλα», είπε. «Φώναζα και έκλαιγα στο τηλέφωνο για μια ώρα, και του άρεσε κάθε λεπτό. Απολαμβάνει την εξουσία που έχει και το να βλάπτει την κόρη του.»

Η ομιλία της  Britney Spears διήρκεσε πάνω από 20 λεπτά, με τους ακροατές να συντονίζονται σε όλο τον κόσμο για να μάθουν για τη φρίκη που έχει υποστεί τα τελευταία 13 χρόνια. «Έχω κουραστεί να νιώθω μόνη μου. Αξίζω να έχω τα ίδια δικαιώματα με οποιονδήποτε, κάνοντας ένα παιδί, μια οικογένεια, οτιδήποτε από αυτά. Σας ευχαριστώ πολύ που μου επιτρέπετε να σας μιλήσω σήμερα», είπε κλείνοντας.

Μετά την ακρόαση, ο σύντροφος της Spears δημοσίευσε μια selfie για την υποστήριξη του κινήματος #FreeBritney, ενώ έξω από το δικαστήριο, διαδηλωτές βαδίστηκαν με πινακίδες που ζητούσαν τον τερματισμό της εποπτείας της.

Britney Spears

Photo Sam Ashgari Instagram

Μετά την ακρόαση της Spears στο δικαστήριο, ένας εκπρόσωπος τον πατέρα της Jamie μοιράστηκε μια δήλωση εκ μέρους του. «Ο κ. Spears λυπάται που βλέπει την κόρη του να υποφέρει σε τέτοιο βαθμό», αναφέρει η δήλωση, στο Ε! News. «Ο κ. Spears αγαπά την κόρη του και του λείπει πάρα πολύ».

Πολλοί celebrities και fans έδειξαν την υποστήριξή τους στη Britney μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στα Social Media, συμπεριλαμβανομένων των Halsey και Mariah Carey.

Την αμέριστη υποστήριξή του εκδήλωσε και ο πρώην σύντροφός της Justin Timberlake, μέσω Twitter.

Το κίνημα #FreeBritney 

Για όσους δεν γνωρίζουν το κίνημα, ξεκίνησε το 2019 όταν το podcast Britney’s Gram κυκλοφόρησε ένα επεισόδιο με τίτλο: #FreeBritney. Στο επεισόδιο, οι οικοδεσπότες ανέφεραν την εποπτεία στην οποία κρατάται η Spears από το 2008, μετά από πολλές δημόσιες μάχες με την ψυχική της υγεία. Αυτό προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στο διαδίκτυο, και οι fans της  Spears συγκεντρώθηκαν γύρω από την ποπ σταρ για να διεκδικήσουν την ελευθερία της.

Ωστόσο, ο μεγαλύτερος αδελφός της, Bryan Spears είχε μιλήσει για την εποπτεία της Britney πέρυσι το καλοκαίρι στο podcast As Not Seen on TV. Εξήγησε ότι είναι «απογοητευτικό» για αυτόν και την οικογένεια Spears να ακούνε ότι οι θαυμαστές είναι θυμωμένοι για τη εποπτεία της αδερφής του, επειδή κανένας από αυτούς δεν ξέρει πραγματικά τι συμβαίνει πίσω από τα παρασκήνια.

«Είναι πολύ απογοητευτικό, είτε κάποιος έρχεται ειρηνικά για να βοηθήσει ή έρχεται με μια επιθετική στάση, το να έχεις κάποιον να σου λέει συνεχώς τι πρέπει να κάνεις», είπε. Συνέχισε ακόμη στο να παραδεχτεί ότι η αδερφή του «ήθελε πάντα να βγει από την εποπτεία, αλλά ήταν μια απόφαση που ολόκληρη η οικογένεια πήρε μαζί, με τον πατέρα τους να διαχειρίζεται τα νομικά θέματα κάνοντας μεγάλη «θυσία».Σε γενικές γραμμές, έχει κάνει το καλύτερο που μπορούσε, δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρίσκεται» είπε ο Bryan Spears.

Προς το παρόν αναμένουμε να δούμε τις εξελίξεις και σίγουρα όταν ένας σώφρον άνθρωπος κρατάται σε μια τόσο πιεστική κατάσταση, χωρίς τη θέλησή του, δεν τίθεται πλέον ζήτημα εποπτείας, αλλά προσωπικής ελευθερίας. Είμαστε μαζί με την κάθε Britney σε κάθε καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το τι μέλλει γενέσθαι, λόγω  της πολυπλοκότητας και μακροβιότητας της κατάστασης σίγουρα θα είναι δύσκολο να το προβλέψουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT