Πώς τα Oscars και οι stars που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί δήλωσαν τη στήριξη τους στην Ουκρανία

Για κάποιους ήταν αρκετά αμήχανος ο τρόπος που επέλεξαν να το κάνουν.

Elle 28 Μαρ. 22
Πώς τα Oscars και οι stars που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί δήλωσαν τη στήριξη τους στην Ουκρανία
Cover photo: Jeff Kravitz/FilmMagic/Getty images

Η τηλεοπτική μετάδοση των Oscars τήρησε ενός λεπτού σιγή την Κυριακή σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ουκρανία, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνέχιζαν να εισβάλλουν στη χώρα.

«Θα θέλαμε να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή για να δείξουμε την υποστήριξή μας στον λαό της Ουκρανίας που αντιμετωπίζει εισβολή, σύγκρουσεις και κατοχή εντός των συνόρων του», έγραφε μια κάρτα τίτλου στη μέση του προγράμματος.

«Ενώ το σινεμά είναι μια σημαντική οδός για να εκφράσουμε την ανθρωπιά μας σε περιόδους σύγκρουσης, η πραγματικότητα είναι ότι εκατομμύρια οικογένειες στην Ουκρανία χρειάζονται φαγητό, ιατρική περίθαλψη, καθαρό νερό και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Οι πόροι είναι σπάνιοι και εμείς — συλλογικά ως παγκόσμια κοινότητα — μπορούμε να κάνουμε περισσότερα».

Στη συνέχεια, μια τρίτη διαφάνεια ζήτησε από τους θεατές να υποστηρίξουν την Ουκρανία με όποιον τρόπο μπορούν, επισημαίνοντας το hashtag #StandWithUkraine. Αμέσως μετά, μια διαφήμιση του Crypto.com ανέφερε ότι η εταιρεία θα ανταποκρινόταν στις δωρεές για να «ανακουφίσει την ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία».

Oscars

Photo: Neilson Barnard/Getty Images

Σε συνέντευξη του στο κόκκινο χαλί πριν το show, ο παραγωγός των Oscars Will Packer επιβεβαίωσε ότι η τελετή θα αναγνωρίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, η οποία δέχεται επίθεση από τα τέλη Φεβρουαρίου, δηλώνοντας αλληλεγγύη.  «Μια νύχτα σαν την αποψινή έχει να κάνει με τη διασκέδαση. Πρόκειται για γιορτή! Αλλά είμαστε τόσο ευγνώμονες… που μπορούμε ακόμη και να διοργανώσουμε μια τέτοια βραδιά. Έτσι, σίγουρα θα υπάρξει μια αναγνώριση των ταραγμένων εποχών που ζούμε αυτή τη στιγμή και των όσων υφίσταται ο λαός της Ουκρανίας», σημείωσε.

Επίσης, δεν ήταν λίγοι οι celebrities που αποφάσισαν να δείξουν τη στήριξη τους περπατώντας στο κόκκινο χαλί με τα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας. Ο Jason Momoa του «Dune» φόρεσε ένα μπλε και κίτρινο ποσέτ με το κοστούμι του. Ο σκηνοθέτης του «Parallel Mothers», Pedro Almodóvar, έβαλε στο πέτο του μια μπλε κορδέλα που έγραφε «#WithRefugees», ενώ η Jamie Lee Curtis κρατούσε την ίδια κορδέλα στο χέρι, φροντίζοντας να την επιδεικνύει στις φωτογραφίες. Η υποψήφια για καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι Diane Warren φόρεσε και αυτή την κορδέλα, καθώς και ο βραβευμένος με Oscar, Youn Yuh-jung και ο παραλήπτης του τιμητικού Oscar, Tyler Perry.

Oscars

Photo: Neilson Barnard/Getty Images

Βλέποντας τη βραδιά, πολλοί αναρωτήθηκαν μέσα από τα social media γιατί η ηθοποιός Mila Kunis —η οποία είναι ουκρανικής καταγωγής και έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 35 εκατομμύρια δολάρια για τον ουκρανικό λαό μαζί με τον σύζυγό της, Ashton Kutcher— δεν έκανε άμεση αναφορά στην Ουκρανία ενώ παρουσίαζε το υποψήφιο για Oscar τραγούδι «Somehow You Do» από την ταινία «Four Good Days». Άλλοι, αναρωτήθηκαν επίσης γιατί η Ακαδημία Κινηματογράφου απέτυχε να δείξει το ίδιο επίπεδο συμπόνιας και στήριξης για ανθρώπους που ζουν σε άλλες, μη ευρωπαϊκές χώρες που έχουν καταστραφεί από τον πόλεμο τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, η Kunis ανεβαίνοντας στη σκηνή είπε, «Τα πρόσφατα παγκόσμια γεγονότα έχουν αφήσει πολλούς από εμάς να νιώθουμε απογοητευμένοι. Όμως, όταν βλέπεις τη δύναμη και την αξιοπρέπεια όσων αντιμετωπίζουν τέτοια καταστροφή, είναι αδύνατο να μην συγκινηθείς από την ανθεκτικότητά τους. Δεν μπορείς παρά να νιώθει δέος για εκείνους που βρίσκουν δύναμη να συνεχίσουν να παλεύουν μέσα στο αφάνταστο σκοτάδι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: