Όταν η κακοποίηση αφορά τους άντρες: Τι μας έμαθε η δίκη Depp-Heard

Η ενοχή ορίζεται από τις αποδείξεις που υπάρχουν και όχι από το φύλο σου!

Elle 05 Μαΐ. 22
Όταν η κακοποίηση αφορά τους άντρες: Τι μας έμαθε η δίκη Depp-Heard

Εάν παρακολουθείς έστω και λίγο τι γίνεται στον κόσμο, σίγουρα κάτι έχεις δει για τη δίκη Depp- Heard. Αυτό που επίσης μπορεί να ξέρεις, είναι πως η κοινή γνώμη είναι με τον Johnny.

Αυτό που διαφοροποιείται από τις υποθέσεις για τις οποίες έχει γίνει ντόρος μέχρι στιγμής, είναι το θύμα. Το θύμα δεν είναι μια αδύναμη νεαρή γυναίκα αλλά ένας ενήλικος άντρας. Την 8η μέρα που εκδικαζόταν η υπόθεση, ο Johnny δήλωσε: «Είμαι θύμα ενδοοικογενειακής βίας». Πόσο περίεργο είναι να ακούμε αυτή τη φράση στις μέρες μας; Στο κίνημα #Metoo που γιγαντώθηκε μέσα στην καραντίνα έχουμε συνηθίσει το θύμα να είναι γυναίκα. Τι γίνεται όταν το θύμα είναι άντρας;

Σε μια ηχογράφηση συνομιλίας μεταξύ της Amber και του Johnny ακούγεται η πρώτη να λέει ειρωνικά στον πρώην άντρα της: «Πες το σε όλο τον κόσμο Johnny, πες τους «εγώ ο Johnny Depp, ένας άντρας, είμαι θύμα ενδοοικογενειακής βίας»». Ταυτόχρονα η Heard περιγράφεται από τον πρώην μάνατζερ του σπιτιού τους πως φερόταν σαν «κακομαθημένο έφηβο κορίτσι που έπινε δυο μπουκάλια κρασί την ημέρα».

Διάβασε τι μάθαμε από αυτήν τη δίκη στο thenotebook.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT