10 ταινίες για εσένα που ζεις για το σασπένς

Αυτές οι 10 ταινίες είναι για μας οι πιο ανατριχιαστικές όλων των εποχών. Με πλήρες σενάριο και εξαιρετικούς ηθοποιούς, σίγουρα θα σε κρατήσουν σε εγρήγορση για να υποδεχθείς με το σωστό τρόπο το φετινό χειμώνα!

Elle 08 Σεπ. 21
10 ταινίες για εσένα που ζεις για το σασπένς
Cover photo από την ταινία Mother

Οι ταινίες θρίλερ προορίζονται για τους πιο ατρόμητους φανατικούς του κινηματογράφου.

Αντί για το αίμα και το splatter που μας  “σερβίρουν” ανελλειπώς πολλές ταινίες τρόμου, τα θρίλερ είναι γεμάτα συγκρούσεις, απρόσμενες ανατροπές και εντάσεις που σας κρατούν στις επάλξεις. Ακόμα καλύτερα, το άγχος, ο τρόμος και η αβεβαιότητα που προκαλούνται σε ένα θεατή από κάποιο θρίλερ μπορεί να τους αναγκάσει να αμφισβητήσουν τον εαυτό τους, τους οικείους τους, ακόμη και τη δική τους πραγματικότητα.

Η παρακάτω λίστα μας υπενθυμίζει ότι τα καλύτερα θρίλερ είναι αυτά που φαίνονται τόσο αληθινά που μας δίνουν εφιάλτες. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τις καλύτερες ταινίες θρίλερ που πρέπει να παρακολουθήσετε και σίγουρα θα σας κάνουν να σκεφτείτε αν θα αφήσετε ένα -ή και δύο- φώτα ανοιχτά προτού πέσετε για ύπνο.

1. Red Dragon, 2002

Ο Έντουαρντ Νόρτον υποδύεται τον πρώην πράκτορα του FBI, Γουίλ Γκράχαμ, ο οποίος βγαίνει από τη σύνταξη, χρόνια μετά τη σύλληψη του Δρ Λέκτερ (Άντονι Χόπκινς), προκειμένου να λύσει μια νέα παρτίδα δολοφονιών που πραγματοποιήθηκε από κάποιον γνωστό ως Νεράιδα των δοντιών. Δυστυχώς για τον Γουίλ, έχει συνειδητοποιήσει για να βρει τον κατά συρροή δολοφόνο που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τους πρώην δαίμονές του και να ζητήσει τη βοήθεια του Λέκτερ. Ανατριχιαστικός; Δεν έχεις ιδέα.

2. The Gift, 2015

Μια ταινία ψυχολογικού θρίλερ σε σενάριο, συμπαραγωγή και σκηνοθεσία του ηθοποιού Joel Edgerton, στο The Gift το ζευγάρι Simon (Jason Bateman) και Robyn (Rebecca Hall) να συναντούν τον Gordo (Edgerton), από το παρελθόν του Simon, ο οποίος αποκαλύπτει ένα αρκετά τρομακτικό μυστικό που προκαλεί τη Robyn να αναρωτηθεί πόσα ξέρει πραγματικά για τον αγαπημένο της.

3. Woman in the Window, 2021

Η Έιμι Άνταμς παίζει την αγοραφοβική Δρ Άννα Φοξ σε αυτήν την ταινία. Ζώντας μόνη στο μεγάλο σπίτι της στο Μανχάταν, η ζωή της Άννας ανατρέπεται ακόμη περισσότερο όταν βλέπει κάτι από το παράθυρό της ενώ κατασκοπεύει τη νέα οικογένεια που έχει μετακομίσει στο δρόμο. Όμως, είδε πραγματικά αυτό που νομίζει ότι είδε; Θα καταφέρει να νικήσει τους φόβους της για να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό της;

4. Run, 2020

Το Run είναι ένα θρίλερ που ανατριχιάζει τη σπονδυλική σου στήλη και εξερευνά τη σχέση μεταξύ μιας έφηβης (Kiera Allen) και της υπερπροστατευτικής μητέρας της (Sarah Paulson) που την κλειδώνει μακριά από τον έξω κόσμο. Ωστόσο, η έφηβη σύντομα αρχίζει να αναρωτιέται γιατί η μητέρα της είναι τόσο διατεθειμένη να την κρατήσει απομονωμένη και αρχίζει να ερευνά έναν ατελείωτο ιστό μυστικών της μητέρας της.

5. The Revenant, 2015

Η ερμηνεία, σε συνδυασμό με την τοποθεσία, σε συνδυασμό με το soundtrack των ντραμς που ουσιαστικά διατρέχει ολόκληρο αυτό το φιλμ σε κάνει να νιώθεις κυριολεκτικά την καρδιά σου να χτυπάει πολύ γρήγορα βλέποντας αυτή την ταινία. Το suspense είναι υποτιμητικό όταν πρόκειται για αυτήν την ταινία του 2015 που έκανε τον Leonardo Dicaprio να κερδίζει τελικά Όσκαρ Α ‘Ανδρικού ρόλου.

6. Panic Room 2002

Δείτε μια νεαρή Jodie Foster και μια ακόμη νεότερη Kristen Stewart να παίζουν μια μητέρα και μια κόρη που μετακομίζουν σε ένα σπίτι που διαθέτει ένα πραγματικό δωμάτιο πανικού. Σε μια τρομακτική νύχτα αναγκάζονται να βρουν καταφύγιο στο δωμάτιο πανικού, όταν τρεις άνδρες (με επικεφαλής τον Φόρεστ Γουίτακερ, τον Ντουάιτ Γιόακαμ και τον Τζάρεντ Λέτο) εισβάλλουν στο σπίτι τους.

7. Oxygen, 2021

Αισθανόμαστε δύσπνοια ακόμη και όταν σκεφτόμαστε αυτήν την ταινία. Με πρωταγωνίστρια τη Mélanie Laurent, αυτό το γαλλόφωνο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας βλέπει τον χαρακτήρα της να ξυπνά σε έναν κρυογονικό θάλαμο χωρίς να θυμάται πώς βρέθηκε εκεί. Με το οξυγόνο να τελειώνει, πρέπει να καταλάβει πώς να ξεφύγει πριν τελειώσει ο χρόνος.

8. Split, 2016

Αυτός είναι ο James McAvoy, όπως δεν τον έχετε ξαναδεί. Ο Σκωτσέζος ηθοποιός υποδύεται τον Κέβιν που έχει διαγνωστεί με 23 προσωπικότητες, κάτι που η ψυχίατρος του, Δρ Φλέτσερ (Μπέτι Μπάκλεϋ) γνωρίζει πλήρως. Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχει μια προσωπικότητα που δεν έχει ακόμη εμφανιστεί και πιστεύεται ότι κυριαρχεί σε όλες τις άλλες όταν εμφανιστεί. Τα πράγματα γίνονται αρκετά τρομακτικά όταν ο χαρακτήρας του McAvoy απαγάγει τρεις γυναίκες που πρέπει να ξεφύγουν πριν φτάσει στην επιφάνεια η 24η προσωπικότητα.

9. Blood Diamond, 2006

Ο Leonardo DiCaprio, ο Djimon Hounsou και η Jennifer Connolly πρωταγωνιστούν σε αυτή την καταστροφική ταινία για τις επιπτώσεις της εξόρυξης διαμαντιών σε ζώνες σύγκρουσης, αλλιώς γνωστά ως «διαμάντια αίματος».

10. Mother, 2017

Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ και η Τζένιφερ Λόρενς παίζουν ένα ζευγάρι – Μητέρα και Άντρας, αντίστοιχα – σε αυτό το παράξενο θρίλερ. Η σχέση τους δοκιμάζεται από ένα άλλο ζευγάρι (Εντ Χάρις και Μισέλ Φάιφερ) που προσκαλούνται στη ζωή τους και στην φαινομενικά ειδυλλιακή εξοχή τους. Πιστέψτε μας, δεν θα μπορείτε να κοιμηθείτε αφού δείτε αυτό.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT