ELLE NOW: Οι παραστάσεις, οι ταινίες, οι εκθέσεις και οι σειρές που δεν πρέπει να χάσετε αυτό τον Ιανουάριο

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θα ακούσουμε αυτό τον Ιανουάριο.

Elle 24 Δεκ. 23
ELLE NOW: Οι παραστάσεις, οι ταινίες, οι εκθέσεις και οι σειρές που δεν πρέπει να χάσετε αυτό τον Ιανουάριο

Η νέα χρονιά ξεκινά πανέτοιμη για νέες culture περιηγήσεις και εμείς με το που μπει ο πρώτος μήνας του 2024 φαίνεται να έχουμε γεμίσει μπαταρίες για να απολαύσουμε τα πολιστικά δρώμενα που θα λάβουν χώρα αυτό τον Ιανουάριο.

Σινεμά

Tίποτα δεν μπορεί να κλέψει το ενδιαφέρον μας από το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου. Τι είναι όμως αυτό το πολυσυζητημένο φιλμ που έφυγε από τη Βενετία με τον Χρυσό Λέοντα και έχει ήδη αποσπάσει επτά υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες; Είναι ένα τολμηρό επίτευγμα από έναν δημιουργό που δεν σταματά να ενδυναμώνει το προσωπικό του κινηματογραφικό όραμα. Πρωταγωνίστριά του η Emma Stone, η οποία σπάει σε χίλια σωματικά κομμάτια για να γίνει η Μπέλα Μπάξτερ, μια γυναίκα που ζει κλεισμένη σε ένα σπίτι κάπου στο βικτοριανό Λονδίνο, αναγνωρίζοντας ως κηδεμόνα και φύλακά της έναν διαβόητο επιστήμονα, τον δρα Γκόντγουιν Μπάξτερ (Willem Dafoe). Δεν χρειάζεται να ξέρετε τίποτα περισσότερο για την πλοκή. Αυτό που ίσως πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι θα απολαύσετε μια εκκεντρική, γενναιόδωρη οπτικά αλλά και νοηματικά εκδοχή της κλασικής ιστορίας του Φρανκενστάιν, ραμμένη με χιούμορ, βασισμένη σε μια γενναία έμφυλη ψυχολογική και σωματική ανατομία. Δομημένη πάνω σε έναν επαναστατημένο κοινωνικό σκελετό από τα κόκαλα του οποίου δεν λείπει το μεδούλι της απόλαυσης. Ευτυχώς. (Από 1/1 στους κινηματογράφους).

Ιανουάριο

COURTESY OF SEARCHLIGHT PICTURES

Μουσική

O στίχος «love is the thing» από το νέο single Grace των Idles είναι ήδη ύμνος στο Instagram και το TikTok. To κομμάτι είναι προάγγελος του άλμπουμ τους Tangk.

Ιανουάριο

Ιανουάριο

To Alcachofa είναι το αριστούργημα του Ricardo Villalobos που επανακυκλοφορεί είκοσι χρόνια μετά για να μάθουν οι νεότεροι με τι χορεύαμε στα early ‘00s.

Ιανουάριο

Ο Peter Gabriel μας χαρίζει το κρυστάλλινο i/o για να ξεκουράσει τα αυτιά μας από τις εύκολες παραγωγές που κυκλοφορούν σωρηδόν.

Ιανουάριο

NEW YEAR’S EVE PARTY

Δίνουμε ραντεβού για να αλλάξουμε χρόνο στο πιο hot πάρτι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς μαζί με το μεγαλύτερο ντουέτο της σύγχρονης χορευτικής μουσικής. Ο λόγος για τους Red Axes  που έρχονται στην Αθήνα, στο πλαίσιο των EDEN party, για να μας χορέψουν με ένα πεντάωρο dj set που θα μας φτάσει έως την πρώτη ανατολή του 2024.

 

Ιανουάριο

Ιανουάριο

Επάξια δίπλα τους, θα δώσει το δικό της, εμπνευσμένο και ανοιχτόμυαλο χορευτικό σόου η Elena Colombi.

Ιανουάριο

Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19.

Θέατρο

Μια δυστυχώς επίκαιρη παράσταση είναι το Όλοι Εμείς Πουλιά του Wajdi Mouawad που σκηνοθετεί ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου. Το έργο μάς μεταφέρει στο σημερινό Ισραήλ με τους ήρωες να προσπαθούν να πετάξουν προς την ελευθερία και την ειρήνη, αλλά και προς την αναζήτηση του εαυτού τους.

Ιανουάριο

Η Έφη Μπίρμπα ανεβάζει με τον δικό της, υπερρεαλιστικό και σατιρικό τρόπο στο θέατρο Κιβωτός το εμβληματικό έργο του Ρώσου συγγραφέα Mikhail Bulgakov Καρδιά Σκύλου, με πρω#ταγωνιστές τους Άρη Σερβετάλη και Αντώνη Μυριαγκό.

Ιανουάριο

Το καθηλωτικό θρίλερ The Doctor υπογράφει η Κατερίνα Ευαγγελάτου, η οποία επιστρέφει στη σκηνή του Αμφι-Θέατρου.

Ιανουάριο

Η αδυναμία που τρέφει ο Δημήτρης Καραντζάς στον Τσέχοφ είναι πλέον δεδομένη. Φέτος, θα δούμε στο Θέατρο Προσκήνιο τη δική του εκδοχή στον Γλάρο, με έναν εντυπωσιακό θίασο από τον οποίο ξεχωρίζει η πρόσφατα βραβευμένη στο φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης Δήμητρα Βλαγκοπούλου.

Ιανουάριο

Έκθεση

«Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;». Αυτό το ερώτημα που τίθεται από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα απαντηθεί μέσα από μια σειρά εκθέσεων -θα διαρκέσουν έως το φθινόπωρο του 2024- αφιερωμένων αποκλειστικά στο καλλιτεχνικό έργο γυναικών ή καλλιτεχνών που αυτοπροσδιορίζονται ως θηλυκότητες. Η Κατερίνα Γρέγου, καλλιτεχνική διευθύντρια του ΕΜΣΤ η οποία είχε και την πρωτοβουλία του εγχειρήματος, μας είπε: «Ο τίτλος περιέχει ένα υποθετικό, προβοκατόρικο ερώτημα, δεν κάνει δήλωση, αλλά σχετίζεται με το φύλο και την ανθρώπινη φύση. Θα ήταν όντως καλύτερος ο κόσμος με τις γυναίκες στα κέντρα εξουσίας; Πώς φανταζόμαστε έναν κόσμο χωρίς τοξική πατριαρχία; Ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου δεν υπήρξε ποτέ ένα οργανωμένο φεμινιστικό κίνημα στις εικαστικές τέχνες και οι γυναίκες καλλιτέχνιδες περιθωριοποιούνταν συστηματικά για δεκαετίες, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μια σημαντική δήλωση και, ταυτόχρονα, αποκατάσταση μιας μεγάλης ανισότητας». emst.gr

Ιανουάριο

TV

Η πέμπτη σεζόν του Fargo που προβάλλεται στη Cosmote TV αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον μας για τη σειρά που γαργαλάει με τόλμη το τυχαίο και τη βία.

Ιανουάριο

Απόλυτη πρωταγωνίστρια είναι η Dot -η Juno Temple σε ερμηνευτική και πολυεπίπεδη φόρμα-, μια φιλήσυχη νοικοκυρά η οποία, από ένα τυχαίο γεγονός, θα εντοπιστεί από κάποιους πολύ επικίνδυνους ανθρώπους, αρχηγός των οποίων είναι ο Roy, ένας δαιμόνια κεφάτος Jon Hamm.

Ιανουάριο

Το Such Brave Girls του Hulu είναι άβολα αστείο. Το κάνει απολαυστικό ο τρόπος που η δημιουργός του Kat Sadler διηγείται την ιστορία μιας μονογονεϊκής οικογένειας με τρεις γυναίκες μέσα από το δικό της, προσωπικό βίωμα.

Ιανουάριο

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT