ELLE NOW: Τα πολιτιστικά events που δεν πρέπει να χάσουμε αυτό τον Ιούλιο

Οι θεατρικές παραστάσεις, τα μουσικά νέα και οι τηλεοπτικές σειρές που οφείλουμε να γνωρίζουμε για τον μήνα Ιούλιο.

Elle 07 Ιουλ. 23
ELLE NOW: Τα πολιτιστικά events που δεν πρέπει να χάσουμε αυτό τον Ιούλιο

Όσο κι αν τον Ιούλιο είμαστε έτοιμοι να ενδώσουμε στην καλοκαιρινή ραστώνη, ρεμβάζοντας το τοπίο σε μία παραλία ή ατενίζοντας το ταβάνι του σαλονιού μας, ενώ απολαμβάνουμε τη δροσιά του κλιματιστικού, οφείλουμε να αντισταθούμε και να αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας, παρακολουθώντας τις πολιτιστικές εξελίξεις γύρω μας.

ΣΙΝΕΜΑ

Θα πάμε θερινό για να δούμε την ταινία Barbie της Greta Gerwig; Φυσικά! Oι λόγοι είναι πολλοί. Ξέρουμε τι μπορούν να κάνουν το ταλέντο και η ομορφιά της  Margot Robbie μπροστά από την κάμερα. Αδημονούμε και για την επιστροφή στη μεγάλη οθόνη του Ryan Gosling στον ρόλο του Ken και, φυσικά, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον τρόπο που η σκηνοθέτρια Gerwig, την οποία γνωρίσαμε από το Frances Ha, θα προσεγγίσει τη ροζ προσωπικότητα της θρυλικής κούκλας. «Επιθυμούσα τα ροζ να είναι πολύ φωτεινά και όλα να είναι σχεδόν υπερβολικά», έχει τονίσει η Gerwig, προσθέτοντας ότι δεν ήθελε να ξεχάσει αυτό που την έκανε να αγαπήσει την Barbie όταν ήταν η ίδια μικρό κορίτσι», το ροζ δηλαδή. Η σκηνοθέτρια και η εταιρεία παραγωγής έκαναν γνωστό πως χρησιμοποιήθηκε τόσο μεγάλη ποσότητα ροζ χρώματος για τη δημιουργία της Barbieland στο σετ της ταινίας, που εξαντλήθηκε όλο το στοκ της συγκεκριμένης απόχρωσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Προς το παρόν, το ακριβές σενάριο της ταινίας παραμένει επτασφράγιστο μυστικό. Ωστόσο, ξέρουμε ότι θα κλείνει το μάτι σε έναν κάπως… γνώριμο κόσμο που μοιάζει τέλειος και ροζ, αλλά στην πραγματικότητα θέλει να σε κρατάει στο κουτί. (20/6)

Ιούλιο

Ο Ryan Gosling και η Margot Robbie πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία της Greta Gerwig, “Barbie”.

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Από το soundtrack του καλοκαιριού ξεχωρίζει η επιστροφή των Blur με το άλμπουμ The Ballad of Darren. Το πρώτο single Narcissist μας μεταφέρει σε ένα
θαλασσινό σκηνικό ενός εφηβικού, γνώριμου καλοκαιριού, όπου ακούμε όμως κάτι ώριμο και ενδοσκοπικό.

Ιούλιο

“The Ballad of Darren” των Blur

 

Αν θέλετε κάτι πραγματικά εντυπωσιακό στα αυτιά σας, τότε πατήστε play στο τελευταίο άλμπουμ London Ko της ερμηνεύτριας από το Μαλί Fatoumata Diawara, στην παραγωγή του οποίου συναντάμε τον πανταχού παρόντα Damon Albarn των Blur. Εδώ, εκτός από τη μουσική, πρωταγωνιστούν οι ιστορίες της φυλής της.

Ιούλιο

Η Fatoumata Diawara επιστρέφει με το άλμπουμ London Ko

Μία ακόμα επιστροφή, της Pj Harvey. Στο 10ο άλμπουμ της φαίνεται να χτίζει και πάλι τη σχέση της με τη μουσική, κάτι που είχε χάσει τα τελευταία χρόνια όπως έχει ομολογήσει η ίδια. Με τα νέα τραγούδια του I Inside The Old Year Dying γυρίζει πίσω στις ρίζες και στους ήρωές της, όπως είναι η Nina Simone και ο Bob Dylan.

Ιούλιο

Το 10ο άλμπουμ της Pj Harvey “I Inside The Old Year Dying”

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ – ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Ο Βέλγος χορογράφος Jan Martens έρχεται στην Αθήνα (14-15/7) μαζί με την ομάδα Dance On Ensemble με μια χορογραφία που εμπνέεται από το παγκόσμιο κύμα κοινωνικής αλληλεγγύης με τον τίτλο «Κάθε Απόπειρα θα Καταλήγει σε Κομματιασμένα Κορμιά και Τσακισμένα Κόκαλα».

Ιούλιο

Ο Jan Martens με την ομάδα Dance On Ensemble στη χορογραφία «Κάθε Απόπειρα θα Καταλήγει σε Κομματιασμένα Κορμιά και Τσακισμένα Κόκαλα».

Η σκηνοθέτρια και χορογράφος Gisèle Vienne με τη Λίμνη δημιουργεί έναν ατμοσφαιρικό κόσμο με έντονα εικαστικά στοιχεία με αφορμή το δυσλειτουργικό οικογενειακό περιβάλλον (19-20/7).

Ιούλιο

Η Gisèle Vienne στη Λίμνη

O Δημήτρης Μυτιληναίος μας καλεί στο νέον σύμπαν του Repair (8-10/7).

Ιούλιο

Το Repair του Δημήτρη Μυτιληναίου.

Οι εμβληματικοί Kraftwerk θα εμφανιστούν στο Ηρώδειο στις 16/7. Στην Πειραιώς 207 θα δούμε τις queer Βάκχες της Έλλης Παπακωνσταντίνου (4-6/7). Στο Αρχαίο Θέατρο της Επίδαυρου, η Κατερίνα Ευαγγελάτου, 7-8/7, παρουσιάζει τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη. Στις 14 και 15, η Λένα Κιτσοπούλου υπογράφει τις Σφήκες του Αριστοφάνη. Δεν πρέπει όμως να χάσετε την ιδιαίτερη Μήδεια (21-22/7) του Γερμανού Frank Castorf, με ένα all star γυναικείο cast. Τέλος, τα Βατράχια, σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα, θα ταράξουν το αρχαίο θέατρο στις 28-29/7.

Ιούλιο

Τα Βατράχια, σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα, θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

TV

Είναι το καλοκαίρι καλή εποχή για τηλεόραση; Ναι! Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο Platonic του Apple TV+ με τους Rose Byrne και Seth Rogen να μας ζεσταίνουν την καρδιά με την πιο γλυκιά, σύγχρονη κωμική ιστορία φιλίας μιας γυναίκας και ενός άντρα.

Ιούλιο

Ο Seth Rogen και η Rose Byrne στο Platonic.

Αυτό το καλοκαίρι επιστρέφει το Minx του HBO Max το οποίο διαδραματίζεται στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του ‘70. Μια νεαρή φεμινίστρια δημοσιογράφος και ένας εκδότης περιοδικών ερωτικού περιεχομένου προσπαθούν να παραμείνουν ζωντανοί στη βιομηχανία του πορνό και του συντηρητικού Τύπου ταυτόχρονα.

Ιούλιο

Η επιστροφή του Minx

Στο Netflix επιστρέφει η τρίτη σεζόν του Γητευτή, με τον ultra sexy Henry Cavill να πρωταγωνιστεί στον εμβληματικό ρόλο του Geralt of Rivia για τελευταία φορά.

Ιούλιο

O Henry Cavill ως “Γητευτής”.

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT