ELLE NOW: Τι θα ακούσουμε, θα δούμε και πού θα πάμε τον Αύγουστο

Όσα δεν πρέπει να χάσουμε τον Αύγουστο.

Elle 16 Αυγ. 23
ELLE NOW: Τι θα ακούσουμε, θα δούμε και πού θα πάμε τον Αύγουστο

Αφού φορτίσαμε μπαταρίες και χορτάσαμε θάλασσες και ηλιοβασιλέματα στα ελληνικά νησιά, ο Αύγουστος μάς βρίσκει στην Αθήνα, όπου έχουμε την ευκαιρία να ξαναερωτευτούμε την πόλη από την αρχή. Αρωγός μας στην προσπάθειά μας αποτελούν τα πολιτιστικά δρώμενα που για ακόμη μία φορά θα μας γεμίσουν και θα μας ανοίξουν τους ορίζοντες για να υποδεχθούμε με αισιοδοξία το φθινόπωρο που περιμένει καρτερικά να εμφανιστεί. Τι θα ακούσουμε, λοιπόν, τι θα δούμε και πού θα πάμε τον Αύγουστο;

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

O γοητευτικός Ιρλανδός frontman των Fontaines D.C., Grian Chatten κυκλοφόρησε το προσωπικό του άλμπουμ Chaos for the Fly. Άφησε τους γρήγορους ρυθμούς της ροκ μπάντας του και αποκάλυψε αυτό που ήδη ξέραμε: το πόσο γλυκούς και τρυφερούς στίχους μπορεί να ερμηνεύει με λιγότερη κιθαριστική φασαρία, αλλά με μια αγορίστικη τρυφερότητα και αθωότητα που σου χαϊδεύει τα μαλλιά και σε πιάνει από τη μέση.

Αύγουστο

Αν ένα καλοκαιρινό βράδυ σας ζητήσουν να βάλετε μουσική την ώρα που ο ήλιος θα έχει μόλις κρυφτεί, αναζητήστε το άλμπουμ Daystar του Beta Librae. Θα κουνήσει και τους πιο ντροπαλούς.

Αύγουστο

Αν ακόμη και τους καυτούς μήνες του καλοκαιριού θέλετε κάτι απόκοσμο, ακούστε τον Eddie Dark (aka Νικόλας Πετσίτης) που έχει ετοιμάσει μια σειρά από noir ελληνόφωνα κομμάτια για κορίτσια και αγόρια που «νιώθουν καλύτερα» στο σκοτάδι, αγαπούν τα Λουδούδια -όπως είναι και ο τίτλος του δίσκου – και καταλαβαίνουν τον θάνατο, θέλοντας πάντα να χορεύουν. Αυτό το τελευταίο δεν το ξεχνούν ποτέ!

Αύγουστο

Η σημαντική επιστροφή του καλοκαιριού είναι αυτή της PJ Harvey με το I Inside the Old Year Dying. Δεν είναι ο πιο προσιτός δίσκος της, όμως μοιάζει σαν να μας απευθύνεται με ισόποση την ανάγκη της να την ακούσουμε, αλλά και να την αγνοήσουμε. Στο μεσοδιάστημα συμβαίνει κάτι μαγικό με ήχους δάσους και όργανα που μπορεί να μην έχουν ξαναϋπάρξει.

Αύγουστο

Ο Anthony Naples στο Orbs νοσταλγεί την ηλεκτρονική μουσική των ‘90s με μια ελαφράδα από την οποία δεν λείπει η συναισθηματική ουσία.

Αύγουστο

Οι δικοί μας Youth Valley παρουσίασαν το νέο άλμπουμ Lullabies For Adults, που κυκλοφορεί σε όλη την Ευρώπη. Μια αφιέρωση κιθαριστικής shoegaze, post-punk και dreampop στην ενηλικίωση.

Αύγουστο

Τέλος, το ντουέτο από το Μπρούκλιν Water From Your Eyes, με το Everyone’s Crushed μας χάρισαν μόλις ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της σεζόν με ωραίες κιθάρες, χιούμορ που κλείνει το μάτι σε διάφορες αμερικανικές μουσικές αναφορές, παραμένοντας χορευτικοί. Κάτι που δεν είναι αυτονόητο.

Αύγουστο

MOΔΑ

Το κατάστημα Luisa World, μετά τις στάσεις σε Μύκονο και Σαντορίνη, ρίχνει άγκυρα στην Πάρο και συγκεκριμένα στη Νάουσα. Πρόκειται για έναν μικρό θύλακα μόδας που σχεδιάστηκε από την DV Architects και ακολουθεί πιστά την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Στα ράφια του Luisa World θα βρείτε συλλογές από παπούτσια, τσάντες και hot αξεσουάρ κορυφαίων brands. Όλα διατίθενται και στο luisaworld.com.

luisa_world_elle_gr

Saint Laurent

ΘΕΑΤΡΟ

Αναζητήστε τα Βατράχια του Αριστοφάνη. Από την καρέκλα της σκηνοθέτριας, η Έφη Μπίρμπα δημιουργεί μια κωμωδία με DNA τραγωδίας. Μας μεταφέρει σε μια αρχαία (ίσως) Αθήνα, η οποία διανύει μια βαθιά πολιτική και πνευματική κρίση. Από τον καλοδουλεμένο θίασο ξεχωρίζουν οι Άρης Σερβετάλης, Μιχάλης Σαράντης, Αργύρης Ξάφης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μαίρη Μηνά, Έκτορας Λιάτσος. Η παράσταση θα κάνει μεγάλη περιοδεία σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Αύγουστο

Τον Σεπτέμβριο, στα θέατρα της Αττικής θα ανέβει και η παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου Σφήκες του Αριστοφάνη, που δίχασε το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Λένα Κιτσοπούλου.

Αύγουστο

ΘΕΡΙΝΟ

Αναμένουμε μια πολύ έντονη κινηματογραφική σεζόν. Επιτέλους! Απαρχή της, το φιλμ Oppenheimer (24/8) του Christopher Νolan. Η ταινία βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer και μέσα από αυτή θα μάθουμε την ιστορία του ανθρώπου που ανακάλυψε την πυρηνική βόμβα. Ο Cillian Murphy στον ομώνυμο ρόλο και στην καλύτερη ίσως ερμηνεία του δίνει βλέμμα στον άνθρωπο εκείνο που θέλησε να ρισκάρει να καταστρέψει τον κόσμο για να τον σώσει.

Αύγουστο

L to R: Florence Pugh is Jean Tatlock and Cillian Murphy is J. Robert Oppenheimer in OPPENHEIMER, written, produced, and directed by Christopher Nolan.

TV

Για τα βράδια στο νησί, στο χωριό ή στην πόλη που δεν θέλετε να βγείτε, φτιάχνετε κάτι δροσερό και πατάτε play σε μια καλή σειρά. Οι επιλογές πολλές. Είναι ήδη διαθέσιμη στο Netflix η έκτη σεζόν της πολυσυζητημένης σειράς Black Mirror που έχει επηρεάσει την pop culture όσο λίγες με μερικά από τα καλύτερα επεισόδια στην ιστορία της μικρής οθόνης. Πώς είναι η έκτη σεζόν; Τρομακτικά απαισιόδοξη για το τέλος του κόσμου, αλλά και γλυκόπικρη με έναν τρόπο, με μικρές στιγμές που σου μαλακώνουν την καρδιά ή την τρομάζουν περισσότερο.

Αύγουστο

Επίσης στο Netflix θα επιστρέψει και το Heartstopper, αυτή η τρυφερή νεανική σειρά που βασίζεται στα εικονογραφημένα ομώνυμα βιβλία της Alice Oseman. Στο κέντρο της ιστορίας βρίσκεται ο έρωτας δυο αγοριών, γύρω τους όμως συμβαίνουν ένα σωρό επιπλέον αφυπνίσματα. Απλοϊκό κάποιες στιγμές, αλλά εύκολο… σαν γρανίτα.

Αύγουστο

Ιστορία ενηλικίωσης είναι και το I’m A Virgo του Amazon Prime, αλλά κάπως πιο αλλόκοτο. Πρωταγωνιστής είναι ένα νεαρό μαύρο αγόρι από το Oakland της Καλιφόρνιας που φτάνει τα τέσσερα μέτρα ύψος. Έχοντας μεγαλώσει κρυμμένος, κάποια στιγμή δραπετεύει για να ζήσει, να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Επιστροφή στο Netflix, γιατί το καλοκαίρι χρειαζόμαστε όλες μια παρέα από κορίτσια. Το Valeria έχει νέα σεζόν και είναι ιδιαίτερα απολαυστικό για μια αυγουστιάτικη Κυριακή που δεν θα θέλετε να πάτε παραλία.

Αύγουστο

ΕΚΘΕΣΗ

Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να μυηθούμε στον παράξενο και πολύπλοκο κόσμο του Ιάννη Ξενάκη. Ο λόγος για την έκθεση Ιάννης Ξενάκης: Ηχητικές Οδύσσειες | Ο Ξενάκης και η Ελλάδα, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο ΕΜΣΤ. Ο Ξενάκης υπήρξε πρωτοπόρος συνθέτης, θεωρητικός της μουσικής, αρχιτέκτονας, μηχανικός, μαθηματικός και ένας από τους πιο προοδευτικούς και δημιουργικούς στοχαστές του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα. Πώς χωράνε αυτά σε μια έκθεση; Κι όμως… Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων (ισόγειο και 3ος
όροφος), ΕΜΣΤ. Έως 7/1/24.

Αύγουστο

Αύγουστο

Αύγουστο

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT