ELLE NOW: Τι θα δούμε, τι θα ακούσουμε και πού θα πάμε αυτόν τον Μάρτιο

Η άνοιξη δεν αναβάλλεται και η Τέχνη είναι βάλσαμο. Αυτές είναι οι προτάσεις του ELLE σε μουσική, τηλεόραση, σινεμά, εικαστικά και θέατρο.

Elle 11 Μαρ. 23
ELLE NOW: Τι θα δούμε, τι θα ακούσουμε και πού θα πάμε αυτόν τον Μάρτιο

Το ELLE σταχυολογεί τα καλύτερα της ποπ κουλτούρας για αυτόν τον Μάρτιο.

ΜΟΥΣΙΚΗ

ELLE

MARGO PRICE

Η Margo Price με το Strays ανεβαίνει με αυτοπεποίθηση και r’n’b διαθέσεις τους λόφους της rock και της folk τραγουδοποιίας. Η Lana Del Ray επέστρεψε με το Did You Know That There’s A Tunnel Under Ocean Blvd, το single που ζεσταίνει τους θαυμαστές της για το επερχόμενο άλμπουμ της American Whore. Tο Gloria του Sam Smith είναι ένας δίσκος αφιερωμένος σε όλους τους queer και non binary ανθρώπους. Για εκείνον, αποτελεί και μια εξομολόγηση της μη αποδοχής της δυαδικότητας του φύλου.

ELLE ELLE

ΣΕΙΡΕΣ

ELLE

Όλοι μιλούν για το Cunk on Earth του Netflix. Ένα ψευδοντοκιμαντέρ με πρωταγωνίστρια μια δημοσιογράφο, η οποία ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να κάνει τις πιο cringy ερωτήσεις σε πολύ σημαντικούς ανθρώπους, προσπαθώντας να μας διηγηθεί την ιστορία της ανθρωπότητας. Απολαυστικό, αστείο και στον πυρήνα του ιδιοφυές.

ELLE

Όσοι δεν μιλούν γι’ αυτό, ομολογούν την αδυναμία τους στον Pedro Pascal και τη μικρή, υπέροχη Bella Ramsey, την τηλεοπτική του παρέα στη μεταφορά του δημοφιλούς ηλεκτρονικού παιχνιδιού The Last of Us (HBO). Δικαιολογημένα, αφού γίνεται καλύτερο επεισόδιο το επεισόδιο. Όλοι, όμως περιμένουμε πώς και πώς τη νέα σεζόν του feeling good Ted Lasso που κάνει πρεμιέρα στις 15/3 στο Apple TV+ για να δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον σ’ αυτή την ιδιαίτερη ποδοσφαιρική ομάδα.

ART

ELLE

Έναν χρόνο μετά τον θάνατο του ζωγράφου Αλέκου Φασιανού, το Μουσείο Μπουζιάνη φιλοξενεί την έκθεση Αλέκος Φασιανός: Έργα 1960-1980 με μια σειρά από δημιουργίες του -πίνακες, αφίσες, μονοτυπίες κ.ά.- από τη δεκαετία του ‘60 έως το 1980, την πιο παραγωγική του περίοδο, δηλαδή. Έως 30 Μαρτίου.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ & ΤΕΧΝΗ

ELLE

Τον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ τέχνης και ψυχοθεραπείας εξερευνά ο Ιάσων Βενετσανόπουλος. Στην έκθεσή του In Between παρουσιάζει νέα έργα τα οποία εντάσσει με την ιδιότητά του ως σύμβουλος υγείας σε ένα ενεργό ψυχοθεραπευτικό πλαίσιο. Έτσι, η έκθεση πλαισιώνεται και από δρώμενα που αφορούν το εμπειρικό βίωμα και τον διανοητικό στοχασμό. 9-19/3, Κτίριο Αμαλίας 36, iasonvenz.com

ΣΙΝΕΜΑ

ELLE

Ένα από τα οσκαρικά φιλμ που είχαν τη λιγότερη προβολή είναι οι Γυναικείες Κουβέντες. Υποψήφια για δύο Όσκαρ, Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου (βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Miriam Toews), η ταινία της Sarah Polley είναι το πολυδιάστατο σινεμά που έχουμε ανάγκη. Υπέροχες ερμηνείες από τους Rooney Mara, Claire Foy, Ben Whishaw και Frances McDormand. Παίζεται ήδη στις αίθουσες.

ΘΕΑΤΡΟ

ELLE

Στο Θέατρο Πορεία, ο Γιώργος Παπαγεωργίου παρουσιάζει τη νουβέλα του Thomas Mann Θάνατος στη Βενετία) σε μια ποιητική διασκευή που υπογράφουν ο ίδιος και ο ποιητής Στρατής Πασχάλης. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, μεταξύ άλλων, οι Νίκος Χατζόπουλος, Ορέστης Χαλκιάς και Δημήτρης Κίτσος.

 

ELLE

Ο Ακύλλας Καραζήσης σκηνοθετεί στο θέατρο Προσκήνιο το σπάνιο έργο του Eugene O’Neill Ο Παγοπώλης Έρχεται με ένα εντυπωσιακό καστ. Ανάμεσά τους, τρεις υπέροχες ηθοποιοί: οι Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Ελίνα Ρίζου και Έλενα Τοπαλίδου.

ELLE

Μη χάσετε τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρει στο θέατρο ARK o Άρης Μπινιάρης το βιβλίο Η Άνοδος του Αρτούρο Ούι, κυρίως γιατί διατηρεί από το πρωτότυπο την ένταση, τον φόβο, τον παλμό, τον χρόνο μιας πόλης, ενός κόσμου που καταστρέφεται, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: