Ο Romain Gavras συνεργάζεται με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και μας μεταφέρει στην Αθήνα του 2034

4,5 λεπτά που σε μεταφέρουν σε έναν άλλο κόσμο ή μήπως όχι;

Elle 31 Οκτ. 21
Ο Romain Gavras συνεργάζεται με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και μας μεταφέρει στην Αθήνα του 2034
Cover photo: @nicolasloir_dop

H Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση φέρνει στις οθόνες μας την Αθήνα του 2034. Ο σκηνοθέτης Romain Gavras, δημιουργός των πιο πολυζητημένων video της M.I.A, του Kanye West, των Justice και όχι μόνο, και ο μουσικός και DJ, Surkin, παρουσιάζουν το «Neo Surf», το πρώτο μέρος του project GENER8ION, σε συμπαραγωγή του #OnassisCulture με το Iconoclast.

Οι δημιουργοί σε κάνουν να αναρωτηθείς, «Με πόσες σταγόνες γίνεσαι Έλληνας;». Αναμεσά σε σέρφερ, σπαθιά σαμουράι και στρουθοκαμήλους, μεταφερόμαστε σε ένα αποκαλυπτικό τοπίο στην Αθήνα του 2034, σε έναν κατεστραμμένο κόσμο δίχως όραμα, με μια γριφώδη ποίηση που ενσαρκώνεται από οκνηρούς νέους και μια υποβόσκουσα βία. Όμως, δεν πρόκειται για ένα μετα-αποκαλυπτικό σκηνικό, διότι η Αποκάλυψη, όπως και το μέλλον, είναι ήδη εδώ.

Εξ’ ολοκλήρου γυρισμένο στην Αττική, και με τη συμμετοχή της @070shake, το πρώτο μέρος του project GENER8ION κυκλοφόρησε στο YouTube στις 25 Οκτωβρίου σε global release, με εικόνες και ήχους που καθηλώνουν. Ήδη μέχρι σήμερα έχει πάνω από 1,5 εκατομμύρια views. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Πρόκειται για το πρώτο από μια σειρά οπτικοακουστικών έργων που συνδυάζουν καινοτόμα formats και προβολές σε απρόσμενους χώρους. Η εγκατάσταση στη Στέγη θα αποτελείται από τρία οπτικοακουστικά έργα σε παγκόσμια πρεμιέρα. Το σύμπαν του GENER8ION θα ζωντανέψει από 8 Ιανουαρίου 2022, στον Εκθεσιακό Χώρο της Στέγης, σε μια μοναδική, πολυμεσική εγκατάσταση για ένα μέλλον που θυμίζει παρόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT