Ταινίες, μουσική, παραστάσεις – Όσα θέλουμε να δούμε και να ακούσουμε αυτόν τον Φεβρουάριο

Προτάσεις για να δούμε και να ακούσουμε μέσα στον Φεβρουάριο.

Elle 04 Φεβ. 23
Ταινίες, μουσική, παραστάσεις – Όσα θέλουμε να δούμε και να ακούσουμε αυτόν τον Φεβρουάριο

Ο Φεβρουάριος μπαίνει δυναμικά με νέες, ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες στη μουσική, παραστάσεις που θέλουμε οπωσδήποτε να παρακολουθήσουμε, σειρές για binge watching τις κρύες μέρες που διανύουμε και ταινίες που μας προσκαλούν να χωθούμε σε μία ζεστή αίθουσα και να μπούμε στον κόσμο τους.

MΟΥΣΙΚΗ

Φεβρουάριο

Με το Πέρα από τη Θάλασσα, ο Παύλος Παυλίδης μπαίνει στο μουσικό σύμπαν του Γιάννη Μαρκόπουλου και το φέρνει στο σήμερα μέσα από ένα σύγχρονο ηχητικό τοπίο, στρωμένο με ηλεκτρικούς και synth ήχους, λούπες και πολυφωνίες. Οι καλλιτέχνες δεν συνηθίζουν να κυκλοφορούν τα άλμπουμ τους τόσο νωρίς μέσα στη χρονιά. Ωστόσο, οι Ιρλανδοί Murder Capital δεν είναι από τις μπάντες που θα υπάκουαν σε τέτοιους κανόνες. Με το Gigi’s Recovery πάνε πιο βαθιά στις συνθέσεις, στους στίχους και στην παραγωγή, ενώ οι κιθάρες ακούγονται σαν να έχουν… μυς.

ΣΕΙΡΕΣ

Φεβρουάριο

Τρία κορίτσια παλεύουν να τα καταφέρουν με τη δημιουργία μιας εφαρμογής αφιερωμένης αποκλειστικά στη γυναικεία απόλαυση, μέσα σε έναν επιθετικό και προκατειλημμένο επιχειρηματικό -φυσικά- ανδροκρατούμενο κόσμο. Όλα αυτά συμβαίνουν στη δεύτερη σεζόν του Sexify (πάνω) του Netflix, που είναι ακόμη πιο τολμηρή και ευχάριστη και λέει αυτό που θέλει να πει. Ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες θα ξεχωρίσετε τη Sandra Drzymalska (στο κέντρο), που κέρδισε την προσοχή μας και στο πολυβραβευμένο φιλμ EO του Jerzy Skolimowski. Εναλλακτική επιλογή, το νέο hit του HBO, The Last Of Us, ένα μετα-αποκαλυπτικό δράμα που βασίζεται στο ομώνυμο video game.

ΘΕΑΤΡΟ

Φεβρουάριο

Το έργο Αυτές Που δεν Προλάβατε είναι μια παράσταση από κορίτσια για κορίτσια. Το κείμενο της Δανάης Λιοδάκη παρουσιάζεται από τη θεατρική ομάδα B.p.m. Theater Group στον χώρο Πλύφα (από 6/2). Πρόκειται για μια φεμινιστική κωμωδία που βάζει στο επίκεντρο την έμφυλη καταπίεση, βιωματικά και μαχητικά δοσμένη μέσα από το πρίσμα και τον δεσμό της
γυναικείας φιλίας και αλληλεγγύης. Ο Γιάννης Χουβαρδάς παρουσιάζει την Παρεξήγηση του Albert Camus στο Θέατρο Τέχνης (από 3/2) με πρωταγωνιστές, μεταξύ άλλων, τους Αναστάση Ροϊλό και Πηνελόπη Τσιλίκα. Στον Χάρη Φραγκούλη ταιριάζει η σκηνοθεσία και έχουμε αποφασίσει να τον ακολουθούμε. Από τις 18/2 στο Θέατρο Σφενδόνη υπογράφει τη θεατρική μεταφορά του συγκινητικού βιβλίου Αφιέρωση του Botho Strauss που συνδιαλέγεται με τη διαχείριση του πόνου της ερωτικής απώλειας. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές οι Σοφία Κόκκαλη, Ανδρέας Κοντόπουλος, Ανδρέας Κωνσταντίνου.

ΣΙΝΕΜΑ

Φεβρουάριο

Η νέα ταινία του Martin McDonagh, Τα Πνεύματα του Ινίσεριν, άργησε αλλά θα έρθει στις ελληνικές αίθουσες (23/2). Εκτός από τη γλυκιά και συγκινητική ερμηνεία του Colin Farrell, που έχει ήδη βραβευτεί με Χρυσή Σφαίρα και είναι φαβορί για τα Όσκαρ, ο McDonagh μας χτυπά με κύματα μελαγχολίας, ανθρωπιάς, ζεστασιάς και απελευθερωτικής παραδοχής της ουτοπίας που έχει να κάνει με την ανθρώπινη ελευθερία και βούληση. Το σενάριο μας αφηγείται τη χιονοστιβάδα των κωμικοτραγικών συμβάντων που προκαλεί η ξαφνική και μυστηριώδης διάλυση της μακρόχρονης φιλίας μεταξύ δύο αντρών.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: