Γυναίκες σε survival mode: Γιατί η ασφάλεια μας εξαρτάται από τις ορέξεις των αντρών;

Γιατί εξακολουθούμε να μιλάμε για το τι μπορούν να κάνουν οι γυναίκες για να παραμείνουν ασφαλείς και όχι τι μπορούν να κάνουν οι άνδρες για να σταματήσουν να απειλούν την ασφάλειά μας;

Elle 08 Ιουν. 22
Γυναίκες σε survival mode: Γιατί η ασφάλεια μας εξαρτάται από τις ορέξεις των αντρών;

Είπαμε με τα κορίτσια να βγούμε! Ξεκινώ να ετοιμάζομαι… Αρχίζω να βάφομαι, φτιάχνω τα μαλλιά μου και στο μεταξύ σκέφτομαι τι θα βάλω. «Λες να βάλω αυτή την ωραία φούστα που πήρα;», αναρωτιέμαι, και σχεδόν φυσικά έρχεται η απάντηση στο μυαλό μου «Άστο μωρέ γιατί δεν θα πάρω αμάξι και θα γυρίσω μόνη μου». Κι αυτή δεν είναι μια σκέψη που κάνω μόνο εγώ, φαντάζομαι…

Όπως καταλαβαίνεται, το τι θα επιλέξουμε να φορέσουμε εμείς οι γυναίκες εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως: με ποιους θα βγούμε (αγόρι, κορίτσια), που θα πάμε, πως θα πάμε, τι ώρα υπολογίζουμε να τελειώσουμε, θα πιούμε, πόσο και τι θα πιούμε κοκ. Και έτσι ξεκινάει η παράνοια!

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού

Στη Αμερική έχει γίνει πολύς λόγος με την εξαφάνιση της Sarah Everard, η οποία απήχθη από τη γειτονιά της. Η αστυνομία σύμφωνα με μαρτυρίες πήγε πόρτα πόρτα να προειδοποιήσει τις γυναίκες να μη βγαίνουν ασυνόδευτες από το σπίτι τους γιατί είναι επικίνδυνα. Και καλώς ορίσατε στο Ιράν! Κι αυτό γιατί οι γυναίκες πρέπει να είναι πιο προσεκτικές. Πρέπει να προσέξεις εσύ η ίδια για να αποφύγεις τον βιασμό ή το φόνο σου… Κανείς δεν χτύπησε την πόρτα σε κανένα αγόρι να του πει να μην κυκλοφορήσει έξω. Κανείς δεν σκέφτηκε «μέχρι να βρούμε μια λύση, ας κρατήσουμε μέσα στο σπίτι τους άντρες όταν νυχτώνει». Όμως για εμάς τις γυναίκες, αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό να μένουμε μέσα και να μην μπορούμε να κάνουμε 5 βήματα από το σπίτι μας – για την περίπτωση που κάποιος ανώμαλος μας πλησιάσει.

Σε πρόσφατη έρευνα που έγινε ανάμεσα σε μαθήτριες στην Αμερική, διαπιστώθηκε ότι η συντριπτική πλειονότητα των κοριτσιών έχει ενημερωθεί από τα 10 για τους κινδύνους και έχουν υπόψη τους κάποιους κανόνες ασφαλείας, ενώ παιδιά 13-14 ετών έχουν βιώσει επίθεση ή απόπειρα επίθεσης. Τα κορίτσια αναγκάζονται να φεύγουν ολοταχώς από το σχολείο μετά το τελευταίο κουδούνι για να προλάβουν να είναι στο σπίτι πριν νυχτώσει.

Διάβασε τι συμβαίνει στη δική μας πραγματικότητα στο thenotebook.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: