Υλικά:
350 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)
Επιλογές για να στολίσεις τα τραφούκια (topping)
Κακάο σε σκόνη
Χρωματιστή τρούφα
Ξηροί καρποί (θρυμματισμένοι)
Εκτέλεση:
Κόψε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και βάλ’ τη σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.
Ζέστανε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, αφαίρεσε την από τη φωτιά και ρίξε την πάνω από τη σοκολάτα. Μην ανακατέψεις αμέσως. Αφήνουμε την κρέμα και τη σοκολάτα να καθίσουν για 5 λεπτά.
Μετά από 5 λεπτά, προόσθεσε τη βανίλια κι ανακάτεψε.
Τοποθέτησε στο ψυγείο και άφησε το μείγμα να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.
Μόλις η σοκολάτα είναι δροσερή, χρησιμοποίησε μια κουταλιά της σούπας για να φτιάξεις μικρά, στρογγυλά τρουφάκια.
Στην συνέχεια «ντύσε» τα τρουφάκια με το topping της επιλογής σας. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σου, ρίξε τα τρουφάκια στο υλικό της επιλογής σου και ρόλαρέ τα μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Extra Tip: Εάν χρησιμοποιήσεις ξηρούς καρπούς, τύλιξε κάθε τρούφακι μερικές φορές στο χέρι σου για να μαλακώσεις τη σοκολάτα πριν βάλεις το topping.Έτσι θα κολλήσει πιο εύκολα. Αυτό το επιπλέον βήμα δεν είναι απαραίτητο εάν χρησιμοποιήσεις σκόνη κακάου ή τρούφα.