Τα κρύα πρωινά του χειμώνα, θέλουν καλό πρωινό και ζεστό καφέ. Ένα μπολ σοκολατένια δημητριακά όμως, δεν πρόκειται να σε κρατήσει μέχρι το μεσημεριανό, αλλά ποιος έχει χρόνο να φτιάξει ένα ολοκληρωμένο πρωινό κάθε μέρα; Αυτή η σπιτική συνταγή granola έχει μόλις πέντε συστατικά που θα σου προσφέρουν την απαραίτητη ενέργεια. Οι φυτικές ίνες στη βρώμη και η περιεκτικότητα σε λίπος του λαδιού καρύδας βοηθούν στην επιβράδυνση της απελευθέρωσης σακχάρου στην κυκλοφορία του αίματος, ώστε να μπορείς να παραμένεις γεμάτη ενέργεια μέχρι το μεσημεριανό γεύμα. Μας αρέσει επίσης να ρίχνουμε μερικά αμύγδαλα, όχι μόνο για την τραγανή αίσθηση, αλλά και για το μαγνήσιο που χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 300 διεργασίες του σώματός σου, συμπεριλαμβανομένης της κίνησης των μυών και του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα. Τα αυγά ποσέ και οι τηγανητές θα πρέπει απλώς να περιμένουν μέχρι το Σαββατοκύριακο…
Μερίδες: 6
Προετοιμασία: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20-25 λεπτά
Συστατικά
3 φλιτζάνια βρώμη
1/2 φλιτζανιού ξηροί καρποί, προτείνουμε ψιλοκομμένα αμύγδαλα και κάσιους
1/3 φλιτζάνιού λιωμένο λάδι καρύδας
1/3 φλιτζανιού μέλι
1/2 φλιτζανιού νιφάδες καρύδας
Προαιρετικά – μπορείς να προσθέσεις μερικά αποξηραμένα φρούτα, σπόρους, ξηρούς καρπούς και κανέλα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C και στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί χαρτί ψησίματος.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τις νιφάδες καρύδας, σε ένα μεγάλο μπολ.
- Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο στρωμένο ταψί, αφού ενωθεί καλά με το μέλι και το λάδι.
- Τοποθετούμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις νιφάδες καρύδας και μαγειρεύουμε για τον υπόλοιπο χρόνο.
- Το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε σε ένα καλά σφιγμένο βάζο αποθήκευσης.
- Απόλαυσε την granola αυτή με γιαούρτι, smoothies ή σκέτη σαν σνακ.