The Ellinikon Experience Centre: Ένα μαγικό ταξίδι στο μέλλον για όλους

Γίνε μέρος μίας ξεχωριστής εμπειρίας!

Σύρμα Κιουπελόγλου 07 Ιουν. 22
The Ellinikon Experience Centre: Ένα μαγικό ταξίδι στο μέλλον για όλους

Πριν από λίγες ημέρες δέχθηκα μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόσκληση από τη Lamda Development. Το The Ellinikon Experience Centre άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό και επιτέλους θα είχα την ευκαιρία να ξεναγηθώ στο μεγαλύτερο και πιο τεχνολογικά προηγμένο Κέντρο Επισκεπτών αστικής ανάπτυξης στον κόσμο. Είχα ακούσει πολλά για το έργο αυτό, για το ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη, αλλά και το όραμα που κρύβεται πίσω του, ωστόσο δεν μπορούσα να φανταστώ πώς το παλιό υπόστεγο της Πολεμικής Αεροπορίας θα μετατρεπόταν σε αυτό που υποσχόταν η πρόσκληση.

Λοιπόν, η πραγματικότητα θα ξεπερνούσε ακόμα και αυτό. Μέσα από πέντε θεματικές ζώνες, με περισσότερα από 22 βιωματικά εκθέματα, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είδα να ξετυλίγεται μπροστά μου η ιστορία της περιοχής και η σύνδεσή της με το μέλλον του Ελληνικού, ένα μέλλον, καλύτερο και πιο βιώσιμο για όλους.

The Ellinikon

Το Experience Centre βρίσκεται μέσα στο Experience Park και στεγάζεται σε ένα από τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως Νεότερα Μνημεία από το Υπουργείο Πολιτισμού. Το ταξίδι ξεκινάει από μια ψηφιακή περιήγηση που καλύπτει όλα τα στάδια, από την πλούσια ιστορία της περιοχής έως τα εμβληματικά έργα που συνθέτουν τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του The Ellinikon και θα γίνουν πραγματικότητα τα επόμενα χρόνια.

Living a New Era

Κάτω από έναν επιβλητικό θόλο που αποτυπώνει τη ροή του αέρα, συνδέοντας την ιστορία του σημείου και αποτείνοντας φόρο τιμής στην αρχιτεκτονική του Saarinen, οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το Masterplan του Ελληνικού, μέσα από τη μεγαλύτερη μακέτα που έχει δημιουργηθεί ποτέ στην Ελλάδα, συνολικού μεγέθους 45 τ.μ.. Γύρω από την μακέτα, υπάρχουν προβολές που περιλαμβάνουν μια αναδρομή στο ένδοξο παρελθόν του αεροδρομίου, αλλά και στο όραμα της ανάπλασης. Εκεί, μπορεί ο επισκέπτης να δει τις βασικές αρχές του σχεδιασμού του The Ellinikon, αλλά και τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις που δημιουργούνται, αλληλεπιδρώντας με την μακέτα και ταξιδεύοντας με ένα μαγικό τρόπο στο μέλλον.

The Ellinikon

Living In Nature

Σειρά έχει μια ενότητα αφιερωμένη στο νέο αστικό σχεδιασμό που στην καρδιά του έχει τη φύση ως βασικό στοιχείο του. Το Ελληνικό θα διαθέτει πάνω από 2 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα χώρων πρασίνου, που θα περιλαμβάνουν φυτά και βότανα χαρακτηριστικά της Ελληνικής χλωρίδας και θα αποτελέσει το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο της Ευρώπης. Το Πάρκο θα είναι ένα πρότυπο βιωσιμότητας που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του για άρδευση και ηλεκτροδότηση, αντισταθμίζοντας απόλυτα το ανθρακικό του αποτύπωμα στον κύκλο ζωής του. Το Experience Park, μέρος του οποίου αποτελεί το Experience Centre είναι άλλωστε το πρώτο μέρος του Πάρκου του Ελληνικού που παραδόθηκε στο κοινό το Δεκέμβριο του 2021.

Στη ζώνη «Living In Nature», σε μία μικρογραφία του Πάρκου του Ελληνικού, οι επισκέπτες θα μπορούν να μεταφερθούν σε αυτήν τη όαση πρασίνου δίπλα στη θάλασσα και να περιπλανηθούν σε μια σειρά από μονοπάτια, με εκπλήξεις σε κάθε στροφή.

Μια από τις μοναδικές εμπειρίες είναι η βόλτα με ένα διαδραστικό ποδήλατο που μας έδωσε τη δυνατότητα να περιηγηθούμε ψηφιακά στο Πάρκο και να δουν τα σημεία πολιτισμού και ενδιαφέροντος που θα δημιουργηθούν, αλλά και τους χώρους πρασίνου, απλά κάνοντας πετάλι.

The Ellinikon

Living the Future

Στη ζώνη «Living the Future» παρουσιάζονται οι καινοτόμες υποδομές του The Ellinikon, που στόχο έχουν να κάνουν την ανάπτυξη βιώσιμη και διαχρονική: από το συγκοινωνιακό δίκτυο του Ελληνικού που θα συνδέει τα πάντα σε 15 λεπτά, έως την βιοκλιματική αρχιτεκτονική με την κατασκευή κτηρίων που θα βελτιώσουν την ζωή μας στη πόλη, με έναν έξυπνο και «πράσινο» τρόπο που θα ενσωματώνεται απρόσκοπτα στην καθημερινότητα μας.

The Ellinikon

Living Smart

Στη ζώνη «Living Smart» οι συμμετέχοντες μπορούν να δουν ακριβώς πώς μοιάζει το σπίτι του μέλλοντος στο The Ellinikon. Πώς είναι ένας χώρος που δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες του ατόμου και περιέχει τεχνολογίες που διευκολύνουν τον άνετο και σύγχρονο τρόπο ζωής. Highlight το έξυπνο ψυγείο που μπορούσες να δεις ανά πάσα στιγμή τι έχει μέσα χωρίς να το ανοίξεις, να βάλεις μουσική, να γράψεις σημειώσεις στην οθόνη του, μέχρι και να ζωγραφίσεις. Κάτι που απόλαυσαν ιδιαίτερα οι μικροί φίλοι που βρίσκονταν στην παρέα (αλλά μεταξύ μας και οι μεγάλοι).

The Ellinikon

Living By The Sea

Το έργο του Ελληνικού δεν θα έχει όμως μόνο πράσινο, αλλά και πολύ γαλάζιο, καθώς βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από μια ακτογραμμή που θα αποτελέσει ένα συναρπαστικό προορισμό χαλάρωσης και συνάντησης για όλο τον κόσμο. Οι επισκέπτες του κέντρου θα μπορούν στη ζώνη «Living By The Sea» να μάθουν περισσότερα για την αναβαθμισμένη ακτογραμμή και τη μαρίνα του The Ellinikon που θα μετατραπούν σε έναν κορυφαίο προορισμό για όλους. Η ενότητα περιλαμβάνει και μία μοναδική ψηφιακή περιήγηση με σκάφος που ζωντανεύει όλες τις αισθήσεις, με θέα την εμβληματική Ριβιέρα του The Ellinikon από το πρωί μέχρι και το ηλιοβασίλεμα.

The Ellinikon

Αν θέλεις να ζήσεις και εσύ την εμπειρία, το Experience Centre θα είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 11:00 μέχρι τις 22:00. Η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ απαιτείται προκράτηση θέσης (εδώ). Η πρόσβαση είναι εύκολη, από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικό, αλλά για τη διευκόλυνση των επισκεπτών, υπάρχει και χώρος ελεύθερης στάθμευσης στο Πάρκο, ο οποίος εξυπηρετεί και τους επισκέπτες του Experience Centre. Η τέλεια ευκαιρία να περάσεις μία φανταστική ημέρα μόνη σου, με παρέα και φυσικά με τα παιδιά σου, που σου εγγυώμαι ότι δεν θα θέλουν να φύγουν.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.experiencecentre.theellinikon.com.gr/
Instagram: https://www.instagram.com/the_ellinikon_official/
Facebook: https://www.facebook.com/TheEllinikon
Youtube: https://www.youtube.com/TheEllinikon

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT