Γιατί οι άνθρωποι απιστούν; Η σεξολόγος απαντά!

Τι είναι αυτό που οδηγεί τους ανθρώπους να απατήσουν; Αν κι εσένα σου περνάει από το μυαλό διάβασε αυτό το άρθρο!

Elle 13 Απρ. 22
Γιατί οι άνθρωποι απιστούν; Η σεξολόγος απαντά!

To cheat or not to cheat; Ιδού το μεγάλο ερώτημα! Εδώ σε θέλω! Η απάντηση όταν διαβάζεις μια τέτοια πρόταση είναι σχεδόν αυτόματη. Να μην απατήσεις. Αφού λοιπόν, η απάντηση είναι τόσο αυθόρμητη και εύκολη, γιατί από αρχαιοτάτων χρόνων οι άνθρωποι απατούν;

Για αρχή, όσο κι αν δεν σου αρέσει να το ακούς, οι άνθρωποι δεν είμαστε μονογαμικά όντα. Δεν υπάρχει κάποιος «προγραμματισμός» στο DNA μας που να μας ρυθμίζει να είμαστε μονογαμικοί. Μάλιστα, αισθανόμαστε έλξη για παραπάνω από έναν πιθανούς συντρόφους οι οποίοι έχουν κάποια χαρακτηριστικά που συνειδητά ή υποσυνείδητα μας οδηγούν να τους επιλέξουμε.

Η sex therapist Vanessa Marin εξηγεί: «Ότι αφορά στην απιστία το αντιμετωπίζουμε ως μαύρο ή άσπρο, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχει μια μεγάλη γκρίζα ζώνη». Συνεχίζει λέγοντας πως κατανοεί τον πόνο που μπορεί να προκαλέσει η απάτη, αλλά προειδοποιεί να μην κάνουμε γενικεύσεις με όσους υπήρξαν άπιστοι: «Οι άνθρωποι που απατούν, δεν είναι κακοί ή φρικτοί άνθρωποι. Υπάρχουν πολλοί πραγματικά υπέροχοι άνθρωποι που απατούν επίσης. Οι άνθρωποι κάνουν άσχημα πράγματα. Αυτό δεν τους κάνει κακούς ανθρώπους», λέει.

Διάβασε γιατί οι άνθρωποι απατούν στο thenotebook.gr.

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: