Γιατί δεν έχω οργασμό στο σεξ; Η sex therapist απαντά

Τι συμβαίνει και το 20% των γυναικών δεν έχουν οργασμό στο σεξ; Και το βασικότερο, πώς αντιμετωπίζεται; Η Sex Coach & Sex Therapist, Ειρήνη Χειρδάρη, έχει τις απαντήσεις.

Elle 26 Απρ. 22
Γιατί δεν έχω οργασμό στο σεξ; Η sex therapist απαντά

Το γυναικείο σώμα είναι ανατομικά φτιαγμένο να έχει πολλούς οργασμούς, από την κλειτορίδα, τον κόλπο, τον τράχηλο, το σημείο G, το στήθος και τον πρωκτό. Και μάλιστα οι γυναίκες μπορούν να είναι πολυοργασμικές, δηλαδή να έχουν πολλούς και συνεχόμενους οργασμούς κατά την διάρκεια του σεξ.

Ωστόσο το 20% των γυναικών, σύμφωνα με επίσημες σεξολογικές έρευνες, δεν έχουν οργασμό κατά τη διάρκεια της διείσδυσης. Και το 10% δεν έχουν οργασμό ούτε κατά τον αυνανισμό τους. Τί μπορεί να συμβαίνει; Πώς γίνεται ανατομικά να έχουμε τους οργασμούς μας αλλά ψυχολογικά να μην τους έχουμε;

Τα πιο συνηθισμένα ψυχολογικά αίτια για τα οποία δεν έχουμε τον οργασμό μας είναι:

·         Αρνητικά μηνύματα σχετικά με το σεξ από την οικογένεια, κατά την παιδική και εφηβική μας ηλικία. 

·         Υπεραυστηρές θρησκευτικές πεποιθήσεις

·         Ενοχές γύρω απ΄την σεξουαλικότητα

·         Οι ερωτικές αισθήσεις προκαλούν ασυνείδητες συγκρούσεις. Ναι, μπορεί να έχουμε απελευθερωθεί πλέον οι γυναίκες, και να κάνουμε σεξ με διαφορετικούς άντρες, ωστόσο οι αρνητικές πεποιθήσεις για τη γυναικεία σεξουαλικότητα μπορεί να υπάρχουν ακόμη στο ασυνείδητο. Οι πατριαρχικές κοινωνίες, απαγόρευσαν την ηδονή στις γυναίκες επί αιώνες. Οι γυναίκες έπρεπε να είναι οπωσδήποτε παρθένες πριν τον γάμο, τίμιες, ανέγγιχτες, άσπιλες, αγνές, και μέσα στο γάμο, έπρεπε να μην απολαμβάνουν το σεξ. Εκεί είναι η αρχή του κακού. Μπορεί σήμερα να πατάμε καλύτερα πάνω στην σεξουαλικότητά μας, αλλά είναι πολλές οι εσωτερικές συγκρούσεις από τις περιοριστικές πεποιθήσεις που περνουν στο μεγάλωμα των κοριτσιών για το σεξ και την σεξουαλικότητά τους. 

Διάβασε περισσότερα στο TheNotebook.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT