12+1 ερωτήσεις ώστε να γνωρίσεις καλύτερα το έφηβο παιδί σου

Τι σε απομακρύνει και τι σε φέρνει πιο κοντά στο έφηβο παιδί σου; Πάμε να δούμε τις 13 ερωτήσεις που θα βοηθήσουν να βελτιώσετε τη σχέση σας ακόμη και στη δύσκολη περίοδο της εφηβείας.

Elle 13 Απρ. 21
12+1 ερωτήσεις ώστε να γνωρίσεις καλύτερα το έφηβο παιδί σου

Η εφηβεία είναι μία ιδιαίτερη περίοδος για τους γονείς αλλά και τα παιδιά, που χαρακτηρίζεται από νεύρα αλλά και «επαναστατικό» πνεύμα με τα παιδιά να τεστάρουν εκ νέου τα όρια. Αν το μικρό σου είναι στην ηλικία από τα 12 -13 και μετά, τότε σίγουρα έχει αρχίσει ήδη να γίνεσαι μάρτυρας αυτών των αλλαγών.

Ερωτήσεις για να έρθετε πιο κοντά

Αρχικά, πριν αρχίσεις να κάνεις ερωτήσεις στο παιδί, πρέπει να δημιουργήσεις ένα ασφαλές μέρος. Να βρεις τη σωστή στιγμή και για τους δυο σας ώστε να ξεκινήσετε τη συζήτηση. Επίσης, είναι σημαντικό η κουβέντα να ρέει φυσικά χωρίς να το πιέζεις να απαντήσει αν δεν θέλει.

έφηβο

Η σχέση με τον έφηβο

Κατά τη διάρκεια της εφηβείας η σχέση σας θα αλλάξει. Το παιδί θα δίνει σημασία στην κοινωνική του ζωή και τους φίλους του, ενώ οτιδήποτε γίνεται θα το μεγαλοποιεί. Είναι χαρακτηριστικό όλων των εφήβων αυτό και σίγουρα θα το θυμάσαι και εσύ.

Είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό κομμάτι της συναισθηματικής ανάπτυξης του παιδιού και πρέπει να το αποδεχθείς. Εσύ με τη σειρά σου, φρόντισε με ηρεμία και κατανόηση να θέτεις τα όρια. Η συζήτηση είναι το κλειδί για μία καλή επικοινωνία και η βάση μίας ειλικρινής σχέσης.

Διάβασε τις 13 ερωτήσεις που θα σε  βοηθήσουν να μάθεις καλύτερα τον έφηβο στο 4moms.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT