Είναι γεγονός. Δυστυχώς δεν υπάρχει κουμπί το οποίο το πατάς και η διάθεσή σου φτιάχνει απευθείας. Ίσως να ήταν παράξενο και να υπήρχε, καθώς πολλές φορές πρέπει να κάνουμε το ταξίδι της κακής διάθεσης για να ανακαλύψουμε πράγματα για τον εαυτό μας. Ωστόσο, αν πιάνεις τον εαυτό σου να πέφτει διαρκώς μέσα στη μέρα και να δυσκολεύεται να παραμείνει ευδιάθετος, ακόμα κι αν καλά πράγματα συμβαίνουν, αυτοί οι 3 παράγοντες μπορεί να παίζουν κομβικό ρόλο.
Παίζεις ξανά στο μυαλό σου όσα άσχημα συνέβησαν μέσα στη μέρα
Οι άνθρωποι έχουν μια έμφυτη προκατάληψη αρνητικότητας, και ως εκ τούτου, δεν είναι αφύσικο να εστιάζεις στα άσχημα πράγματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, η αποτυχία να αντιμετωπίσεις αυτή την παρόρμηση μπορεί να έχει αντίκτυπο στη διάθεσή σου. Για να το αντιμετωπίσεις προσπάθησε να συνειδητοποιήσεις πως ότι, έγινε ανήκει στο παρελθόν και δεν αξίζει να επηρεάζει την διάθεσή σου στο μέλλον. Προσπάθησε να δεις τα γεγονότα από μια οπτική γωνία, εστιάζοντας τόσο στα “καλά” όσο και στα “κακά” για να πάρεις πληροφορίες για τον εαυτό σου και για τις σχέσεις σου, επαγγελματικές ή προσωπικές, αλλά μέχρι εκεί.
Συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους
Όλοι έχουμε συγκρίνει τον εαυτό μας με άλλους κάποια στιγμή – αλλά όταν το κάνεις τακτικά, μπορεί να έχει τρομακτικά μεγάλο αντίκτυπο στο πώς αισθάνεστε για τον εαυτό σου. Κοιτάζοντας τι έχουν πετύχει οι άλλοι και συγκρίνοντας το με τυχόν δικές σου ελλείψεις, θα νιώθεις διαρκώς ότι είσαι κατώτερη. Αντ’ αυτού στρέψε την προσοχή πίσω στον εαυτό σου και γιόρτασε τις καθημερινές προσωπικές σου νίκες.
Αναποφασιστικότητα
Το να αναβάλλεις διαρκώς πράγματα που πρέπει να κάνεις ή να αποφασίσεις είναι στα αλήθεια κάτι πολύ ενήλικο, αλλά η καθυστέρηση του αναπόφευκτου μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα άγχους σου και να επιδρά καταλυτικά εν τέλει στην διάθεσή σου.Για να το διορθώσεις αυτό, πρέπει να είσαι πιο αυστηρή με τον εαυτό σου, κάτι που όμως θα σου αλλάξει τη ζωή. Βάζοντας deadlines στον εαυτό σου με την πάροδο του χρόνου, θα μάθεις να σε εμπιστεύεσαι στη λήψη αποφάσεων. Μακροπρόθεσμα, θα παίρνεις αποφάσεις πιο γρήγορα.