4 συμβουλές για να αισθάνεσαι λιγότερο άβολα όταν πηγαίνεις μόνη σου στο γυμναστήριο

Πίστεψε μας δεν είσαι η μόνη!

Elle 05 Δεκ. 21
4 συμβουλές για να αισθάνεσαι λιγότερο άβολα όταν πηγαίνεις μόνη σου στο γυμναστήριο

Αν νιώθεις άβολα όταν πηγαίνεις μόνη σου στο γυμναστήριο πρέπει να ξέρεις ότι δεν είσαι η μόνη. Τα περισσότερα γυμναστήρια και στούντιο δεν είναι σχεδιασμένα για αλληλεπίδραση, είναι καλυμμένα με καθρέφτες, είναι χωρισμένα σε τμήματα και το ένα μηχάνημα είναι συχνά μακριά από το άλλο. Επίσης οι περισσότεροι ασκούμενοι φορούν ακουστικά και δεν είναι προσιτοί για κουβέντα. Υπάρχουν όμως σύμφωνα με τους ειδικούς 4 απλά tips που θα κάνουν την εμπειρία της προπόνησης σου στο γυμναστήριο λιγότερο άβολη.

Ανάπνευσε βαθιά

Όταν αισθανόμαστε  άβολα, δεν είμαστε σε ήρεμη κατάσταση. Ένα μέρος του εαυτού μας αισθάνεται μια αίσθηση απειλής, είτε αυτό οφείλεται στο δικό μας μυαλό (π.χ. παλεύουμε να σηκώσουμε ένα συγκεκριμένο βάρος) είτε στις αντιληπτές μας ιδέες για το πώς μας έχουν στο μυαλό τους άλλοι. Όταν νιώθουμε έτσι, ο εγκέφαλός μας λειτουργεί με στόχο την επιβίωση, κάτι που μερικές φορές μπορεί να εμποδίσει τη σύνδεση με τους άλλους. Για να επιστρέψουμε σε μια χαλαρή κατάσταση, πρέπει να ηρεμήσουμε την αναπνοή μας. Είναι η μόνη απόκριση φυσιολογικού στρες που έχουμε συνειδητό έλεγχο. Οι αργές βαθιές αναπνοές δίνουν σήμα στο σώμα μας να ηρεμήσει. Μόλις είμαστε ήρεμοι, είναι πιθανό να νιώθουμε λιγότερο άβολα και πιο άνετα στο να είμαστε ανοιχτοί και ακόμα και να ξεκινήσουμε μια κουβέντα με κάποιον.

tips

Προσαρμόσου στην κοινωνική αδεξιότητα

Διατήρησε την αλληλεπίδραση με τους άλλους συναλλακτική στην αρχή για να επιτρέψεις σε όσους επιθυμούν να περάσουν χρόνο με τον εαυτό τους και επίσης σε όσους δεν έχουν χρόνο να τελειώσουν την προπόνηση τους. Μετά από μερικές από αυτές τις αλληλεπιδράσεις, δοκίμασε μία πιο εύκολη κοινωνική συζήτηση για την ημέρα σου ή άλλα πράγματα που σου αρέσει να κάνεις στο γυμναστήριο και άφησε την όποια φιλική σχέση να αναπτυχθεί αβίαστα και ελεύθερα.

Χαμογέλασε

Όταν είμαστε χαρούμενοι, απελευθερώνουμε ενδορφίνες και οι νευροδιαβιβαστές δίνουν σήμα στους μύες του προσώπου μας να χαμογελάσουν. Μπορούμε όμως να κάνουμε και το ίδιο πράγμα αντίστροφα: όταν χαμογελάμε, στέλνουμε σήμα στον εγκέφαλό μας ότι είμαστε χαρούμενοι. Αυτός ο βρόχος ανάδρασης μπορεί να μας βοηθήσει να αισθανόμαστε λιγότερο συνειδητοποιημένοι, καθώς και να δίνουμε σήμα στους άλλους ότι είμαστε φιλικοί και ανοιχτοί.

tips

Να θυμάσαι ότι δεν είσαι η μόνη

Αυτό αποκαλείται επιστημονικά «σύνδεση με την κοινή μας ανθρωπότητα», το οποίο σημαίνει να θυμόμαστε ότι οι περισσότεροι από εμάς βιώνουμε το ίδιο είδος αγωνιών και επιθυμιών. Ως άνθρωποι είμαστε σκληρά συνδεδεμένοι και έτσι είναι πολύ πιθανό οι άλλοι στο γυμναστήριο να αισθάνονται το ίδιο, να θέλουν να κοινωνικοποιηθούν αλλά να νιώθουν άβολα. Γνωρίζοντας ότι δεν είμαστε οι μόνοι που βιώνουν αυτή την εμπειρία, μπορεί να μας βοηθήσει να νιώθουμε πιο άνετα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

 

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT