Γιατί το να πας μόνη σου σε ένα μπαρ είναι καταπληκτική ιδέα

Αυτοί που το κάνουν ήδη λένε ότι είναι τρομερά ευεργετικό για την αυτοεκτίμηση τους.

Σύρμα Κιουπελόγλου 05 Φεβ. 22
Γιατί το να πας μόνη σου σε ένα μπαρ είναι καταπληκτική ιδέα

Eίχες μία κουραστική μέρα στη δουλειά και έχεις όρεξη για ένα fancy cocktail ή απλά θέλεις να βγεις έξω να ξεσκάσεις, αλλά κανένας από τους φίλους σας δεν είναι διαθέσιμος; Υπάρχουν πάνω από ένας λόγοι για να πας μόνη σου σε να μπαρ και εμείς σου έχουμε τον τρόπο ώστε να μην νιώσεις αμήχανα ούτε στιγμή.

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι εάν πρόκειται να μπεις στο μπαρ με φόβο και 100% σίγουρη ότι η νύχτα θα είναι μια αποτυχία, τότε πιθανότατα αυτό θα συμβεί. Αντ ‘αυτού, πριν φτάσεις στο μπαρ πρέπει να είσαι ενθουσιασμένη με το γεγονός ότι θα είσαι μόνη. Εστίασε στον ποιοτικό χρόνο που θα περάσεις με τον εαυτό σου και μην σκεφτείς τι θα πουν ή θα σκεφτούν οι άλλοι.

Τα οφέλη του να πας μόνη σου σε ένα μπαρ

Το να πηγαίνεις μόνη σου σε ένα μπαρ είναι μια υπενθύμιση της εγγενούς αξίας σου, σύμφωνα με την millennial life coach και θεραπεύτρια Caroline Given, L.C.S.W., αρκεί να το βγαίνεις αντίστοιχα και να περνάς χρόνο και με φίλους. «Οι στιγμές που περνάς καλά με τον εαυτό σου δεν πρέπει να είναι μόνο όταν βρίσκεσαι παρέα με άλλους, γιατί αυτό στέλνει έμμεσα ένα μήνυμα ότι η χαλάρωση ή η δροντίδα του εαυτού σου εξαρτάται από άλλους ανθρώπους», συνεχίζει.

Επιπλέον, η Given λέει ότι το να βγεις μόνη χωρίς κοινωνικούς περισπασμούς μπορεί να είναι μια άσκηση προσοχής. «Είναι καλό να μπαίνουμε μερικές φορές στη θέση του παρατηρητή αντί να είμαστε συνεχώς σε αυτήν του κοινωνικού συμμετέχοντα. Μπορεί να παρατηρήσεις τόσα πολλά μικρά πράγματα που ίσως να μην είχες αλλιώς. Ειδικά αν έχεις άγχος, το να πας μόνη σε ένα μπαρ μπορεί είναι η πρόκληση που χρειάζεσαι για να γίνεις «ο τύπος του ατόμου που αισθάνεται άνετα με τον εαυτό και μπορεί να απολαύσει τη βραδιά χωρίς να χρειάζεται δίχτυ ασφαλείας», προσθέτει.\

μόνη σε μπαρ

Τι να κάνετε μόνοι σας σε ένα μπαρ

Εάν πας μόνη σου σε ένα μπαρ, το πιθανότερο είναι ότι θα θέλεις να έχεις κάτι για να κρατήσεις τον εαυτό σου απασχολημένο. Προσπάθησε να πάρεις μαζί σου πράγματα που θα σε διασκεδάσουν αν δεν θέλεις να σε ενοχλήσουν ή πάρε πράγματα που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως πιθανοί παγοθραύστες αν θέλεις να είσαι κοινωνική και να γνωρίσεις κόσμο. Μπορείς να πάρεις μαζί σου ένα βιβλίο ή ένα σημειωματάριο, αλλά μην τα βγάλεις αμέσως. Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να εγκλιματιστεί και μείνε ανοιχτή στην κουβέντα με άλλους ανθρώπους έστω και για λίγα λεπτά πριν κλειστείς στον εαυτό σου.

Σημαντικό είναι επίσης να αφήσεις το κινητό στην τσέπη, εάν θέλεις να δώσεις στους γύρω σου τον χώρο να σου μιλήσουν. Εάν κάποια στιγμή θέλεις να συνομιλήσεις με κάποιον αλλά δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, ρώτησε το διπλανό σου αν έχει κάποια πρόταση για τα ποτά του μαγαζιού ή αν του αρέσει η δική του επιλογή. Προσπάθησε να προσεγγίσεις έναν ξένο σκεπτόμενη : «Τι θα μπορούσα να ρωτήσω αυτό το άτομο που θα μπορούσε να τον κάνει να μου πει μια ιστορία;» και αποφύγετε ερωτήσεις που δίνουν μονολεκτικές απαντήσεις.

Απλά όσο θα περνάς καλά βεβαιώσου ότι θα φτάσεις με ασφάλεια στο σπίτι, μην αφήσεις το ποτό σου χωρίς επίβλεψη και επίσης καλό θα ήταν να ενημερώσεις κάποιον ότι θα βγεις μόνη πριν το κάνεις. Μοιράσου την τοποθεσία σου με έναν φίλο ή μέλος της οικογένειάς σου στο τηλέφωνό και ζήτησε από τον μπάρμαν να βάλει το ποτό σου πίσω από το μπαρ αν πρέπει να πας τουαλέτα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ: 

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT