Digital Cleaning: Καν’το σωστά με 6 απλά βήματα και μας ευχαριστείς αργότερα

Δες πώς και κάνε ένα νέο ξεκίμημα στο ψηφιακό κόσμο!

Elle 27 Μαρ. 22
Digital Cleaning: Καν’το σωστά με 6 απλά βήματα και μας ευχαριστείς αργότερα

Όταν σκέφτεσαι spring cleaning, το πιο πιθανό είναι να κάνεις εικόνα τον εαυτό σου να ανοίγει όλα τα παράθυρα μια υπέροχα ηλιόλουστη μέρα, να βάζει μια αισιόδοξη λίστα αναπαραγωγής και να ξεκινάει ένα σε βάθος καθαρισμό και decluttering του σπιτιού. Η ενέργεια που φέρει η άνοιξη εξάλλου, προσκαλεί τα νέα ξεκινήματα.

Αν αναρωτηθείς όμως πού περνάς τον περισσότερο χρόνο σου; Είμαι σίγουρη πώς θα καταλήξεις στο φορητό υπολογιστή και το κινητό σου τηλέφωνό. Τώρα δες τον αριθμό των ειδοποιήσεων, των αδιάβαστων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των σημειώσεων που έχουν συσσωρευτεί. Μήπως το spring cleaning πρέπει φέτος να είναι ψηφιακό; Αν θέλεις να οργανώσεις την ακαταστασία στον κυβερνοχώρο σου, ακολουθούν 6 απλά βήματα που θα σε βοηθήσουν να το κάνεις με επιτυχία.

Τακτοποίησε τα εισερχόμενά σου.

‘Οσον αφορά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι άνθρωποι γενικά εμπίπτουν σε δύο κατηγορίες: εκείνους που διατηρούν τακτικά τα αδιάβαστα εισερχόμενά τους στο μηδέν και εκείνους των οποίων το κουτάκι των ειδοποιήσεων στο email τους έχει τριψήφιο ή και τετραψήφιο αριθμό. Παρόλο που τα περισσότερα, αν όχι όλα, είναι διαφημίσεις, newsletters ή ανεπιθύμητη αλληλογραφία, ήρθε η ώρα να κάνεις μια βαθιά βουριά και να διαγράψεις μαζικά πολλά από αυτά. Για να σε βοηθήσει, μπορείς να δοκιμάσεις το unroll.me, ένα δωρεάν πρόγραμμα που σου επιτρέπει να διαχειρίζεσαι όλες τις συνδρομές email σου με τη μία.

digital cleaning

Διάγραψε εφαρμογές στο τηλέφωνό σου που δεν χρησιμοποιείς πια.

Ο απολογισμός των εφαρμογών που χρησιμοποιείς και δεν χρησιμοποιείς είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ελευθερώσεις χώρο αποθήκευσης στο τηλέφωνό σου, αλλά και στην οθόνη σου. Όσο ασχολεισαι με αυτό, θα μπορούσες επίσης να αφιερώσεις χρόνο για να οργανώσεις τις υπόλοιπες εφαρμογές σου, ανά χρώμα ή κατά κατηγορία.

Ξεακολούθησε λογαριασμούς στα social media που δεν σε ενδιαφέρουν πλέον.

Είναι τόσο εύκολο να πατήσεις το κουμπί του unfollow και είμαστε σίγουροι ότι συχνά βλέπεις λογαριασμούς που δεν θυμάσαι καν ότι έχεις ακολουθήσει! Το να πας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου έχεις προφίλ και το unfollow ή η σίγαση λογαριασμών που δεν έχουν πλέον απήχηση σε εσένα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να τακτοποιήσεις όχι μόνο τη ροή σου αλλά και το μυαλό σου.

Οργάνωσε την επιφάνεια εργασίας σου.

Μπορεί να έχεις να αλλάξεις καιρό υπολογιστή και ίσως δεν θυμάσαι τη χαρά που φέρει μια άδεια επιφάνεια εργασίας. Είναι όμως εύκολο να τοποθετήσεις απλά τα έγγραφα και τις εφαρμογές που έχουν κατακλύσει την οθόνη του laptop ή του pc σου σε φακέλους και να αποκρύψεις το μενού της γραμμής εργαλείων, ώστε να μην εμφανίζεται μέχρι να τοποθετήσεις το δείκτη του ποντικιού πάνω σε αυτό. Μια άλλη επιλογή είναι να κατεβάσεις μια ταπετσαρία οργάνωσης επιφάνειας εργασίας και να τοποθετήσεις σημαντικά έγγραφα και αρχεία στα καθορισμένα σημεία τους στην οθόνη του υπολογιστή.

digital cleaning

Έλεγξε τις συνδρομές σου και ακύρωσε όσες δεν χρησιμοποιείς.

Σίγουρα έχουν υπάρξει φορές στη ζωή σου που έχεις εγγραφεί για μια δωρεάν δοκιμή σε κάτι και μετά ξέχασες να το ακυρώσεις πριν ολοκληρωθεί. Δεν σε κατηγορούμε, όλοι το έχουμε κάνει, αφού είναι δύσκολο να θυμόμαστε όλες τις συνδρομές που έχουμε κάνει με όλα όσα συμβαίνουν στις πολυάσχολες ζωές μας. Αυτή η σεζόν είναι μια εξαιρετική στιγμή για να ελέγξεις αυτές τις αυτοματοποιημένες πληρωμές και να αποφασίσεις εάν χρησιμοποιείς ή όχι αυτό για το οποίο έχεις πληρώσει.

Ανακύκλωσε παλιές ηλεκτρονικές συσκευές.

Μήπως έχεις ένα παλιό τηλέφωνο ή φορητό υπολογιστή που απλά ζει στο ντουλάπι σας; Ή μήπως ένα σωρό τυχαία καλώδια ή φορτιστές που δεν ξέρεις τι να κάνεις; Αποχωρίσου αυτά τα αντικείμενα ανακυκλώνοντάς τα. Πριν ανακυκλώσεις τα αντικείμενά σου, φρόντισε να διαγράψεις με ασφάλεια όλα τα δεδομένα σου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: