Γίνεται κάθε φορά που κοιμάμαι να ονειρεύομαι αυτόν που θέλω; Απαντάμε «ναι»

Εάν πρέπει οπωσδήποτε να περάσεις 7-8 ώρες ύπνου, δεν θα ήταν τέλειο να μπορούσες να περάσεις αυτόν τον χρόνο με αυτόν που θέλεις; Έστω και αν ήταν στο όνειρό σου.

Σύρμα Κιουπελόγλου 05 Οκτ. 21
Γίνεται κάθε φορά που κοιμάμαι να ονειρεύομαι αυτόν που θέλω; Απαντάμε «ναι»

Δεν θα ήταν υπέροχο να μπορούσαμε να ονειρευτούμε ό,τι και όποιον θέλουμε; Να μπορούσαμε με έναν μαγικό τρόπο να ελέγξουμε τα όνειρά μας;

Οι TikTokers έχουν καταλάβει εδώ και καιρό την απήχηση που θα είχε κάτι τέτοιο. Τα βίντεο που χρησιμοποιούν το hashtag #dreams έχουν 3,5 δισεκατομμύρια προβολές. Πολλά από αυτά διαθέτουν dream hacks, όπως το πώς να κάνεις cameo στο όνειρο κάποιου άλλου ή πώς να κάνεις το όνειρο σου περισσότερο διαυγές.

Και ενώ κάτι τέτοιο ακούγεται μάλλον παράδοξο, στην πραγματικότητα υπάρχει τρόπος να επηρεάσεις τα όνειρά σου. Σύμφωνα με την αναλύτρια ονείρων, Layne Dalfen, υπάρχουν πρακτικοί τρόποι για να ονειρευτείς σκόπιμα κάποιον. Εξάλλου όλα τα μέρη του ονείρου είναι κομμάτια σου. Είσαι ο σκηνοθέτης, ο παραγωγός, όλοι οι ηθοποιοί και ο σεναριογράφος.

όνειρα

Το κλειδί γι’αυτό είναι να έρθεις σε επαφή με το υποσυνείδητό σου και να αναζητήσεις κομμάτια που μπορεί να σου λείπουν στα όνειρα που βλέπεις ήδη. Μία από τις τεχνικές ανήκει στον Stephen LaBerge, Ph.D., κορυφαίο ερευνητή των διαυγών ονείρων. Εστίασε σε ένα μοναδικό γεγονός που συνέβη στο όνειρο και στη συνέχεια απάγγειλε: «Την επόμενη φορά που θα ονειρεύομαι, θέλω να αναγνωρίσω ότι ονειρεύομαι».

Αυτή η διαδρομή προς τη διαυγή κατάσταση – και άλλες διαδρομές που είναι δημοφιλείς στο TikTok, όπως ο ύπνος σε διαφορετικά δωμάτια, ή ο ύπνος σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες – δεν λειτουργεί για όλους. Όταν όμως μπορείς να ονειρεύεσαι είναι επειδή κατάφερες να κρατήσεις τον εγκέφαλό σου σε μια ελαφρώς ενεργή κατάσταση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορείτε να διατηρήσεις έναν βαθμό συνείδησης ακόμη και όταν κοιμάσαι.

όνειρα

Ένας άλλος τρόπος για να ονειρευτείς κάποιον είναι να τον κάνεις αναπόσπαστο κομμάτι του υποσυνείδητου σου. Στη συνέχεια, μπορείς να αφήσεις το μυαλό σου να δημιουργήσει το υπόλοιπο σκηνικό και το storyboard για εσένα. Θυμάσαι όταν πέρασες  όλη την ημέρα αγχωμένη για μια παρουσίαση στη δουλειά και το βράδυ ονειρεύτηκες ότι εμφανίστηκες στη δουλειά γυμνή με ένα κατεστραμμένο αρχείο; Η παρουσίαση σήμαινε πολλά για εσένα, οπότε δεν μπορούσες να αποφύγεις τη μετάδοση της στο όνειρο σου. Όταν εστιάζεις σε κάποιον με τον ίδιο τρόπο, είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί στα όνειρά σου.

Εάν περνάς πολύ χρόνο σκεπτόμενη κάποιον, αλλά δεν εμφανίζεται στα όνειρά σου οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να το ξανασκεφτείς. Ίσως νομίζεις ότι δεν ονειρεύτηκες το άτομο που ήθελες να ονειρευτείς, αλλά μάλλον το έκανες. Απλώς η ιστορία ή οι εικόνες δεν έμοιαζαν όπως τις φανταζόσουν, γιατί η γλώσσα του ασυνείδητου είναι η γλώσσα της μεταφοράς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: