5 πράγματα που δεν κάνουν οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση και δεν πρέπει να κάνεις ούτε εσύ

Όλοι παλεύουμε να αγαπήσουμε τον εαυτό μας λίγο περισσότερο. 

Σύρμα Κιουπελόγλου 23 Σεπ. 21
5 πράγματα που δεν κάνουν οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση και δεν πρέπει να κάνεις ούτε εσύ

Η αυτοπεποίθηση είναι μία δύσκολη πίστα. Αφορά στη βεβαιότητα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να ανταποκριθουμε στις απαιτήσεις οποιασδήποτε κατάστασης. Αν τα έχεις καταφέρει, μπράβο σου. Αν όχι, παρακάτω ακολουθούν 5 πράγματα που δεν κάνουν οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση και που δεν θα έπρεπε να κάνεις ούτε εσύ.

Δεν προσπαθούν να τους ευχαριστήσουν όλους

Υπάρχει διαφορά μεταξύ του να θέλεις να βοηθήσεις τους άλλους και στο να κάνεις τα πάντα για να σε συμπαθήσουν. Το πρώτο είναι υπέροχο ενώ το δεύτερο είναι αδύνατο και τελικά θα σκοτώσει την αυτοπεποίθηση σου. Σύμφωνα με τον Joseph R. Sanok, αδειούχο επαγγελματία σύμβουλο, business coach και συγγραφέας του «Practice of the Practice», «Οι άνθρωποι που προσπαθούν συνεχώς να ευχαριστήσουν τους άλλους συχνά έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση επειδή βασίζουν την αξία τους στο τι πιστεύουν οι άλλοι για αυτούς. Η πραγματική αυτοπεποίθηση προέρχεται από μέσα μας, όχι από εξωτερικούς παράγοντες».

Δεν κοροϊδεύουν τους άλλους

Το να χλευάζεις άλλους ανθρώπους ή να τους μειώνεις είναι μια τακτική που χρησιμοποιείται κυρίως από ανασφαλείς ανθρώπους για να φαίνονται ή να αισθάνονται καλύτεροι από τη σύγκριση. Αλλά δεν λειτουργεί. Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δείχνουν τη δύναμή τους υποστηρίζοντας τους άλλους γύρω τους. Αυτό όχι μόνο θα σε κάνει να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση, αλλά θα κάνει και τους ανθρώπους γύρω σου να πιστεύουν περισσότερο σε σένα.

αυτοπεποίθηση

Δεν καμπουριάζουν

Η στάση του σώματος μπορεί να λέει πολλά για εμάς, ένα από αυτά είναι η αυτοπεποίθηση που έχουμε ή η έλλειψή αυτής. Εάν έχεις ανασφάλεια με το σώμα σου ή αν δεν αισθάνεσαι σίγουρη με τον εαυτό σου, τότε είναι πολύ πιθανό να καμπουριάζεις και να σηκώνεις τους ώμους. Εδώ ισχύει το λεγόμενο fake it till you make it. Στάσου μπροστά από τον καθρέφτη και κάνε εξάσκηση τις power poses σου.

Δεν έχουν εμμονή με το παρελθόν

Ο εσωτερικός διάλογος μπορεί να είτε να τονώσει είτε να καταρρακώσει την αυτοπεποίθηση σου. Έτσι, αν διαρκώς σκέφτεσαι τα λάθη του παρελθόντος, είναι βέβαιο πως θα αισθάνεσαι αποτυχημένη και θα συμπεριφέρεσαι σαν αποτυχημένη. Αλλά αν αντίθετα πεις στον εαυτό σου ότι είσαι όμορφη, έξυπνη και μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο, τότε θα αρχίσεις να συμπεριφέρεσαι ανάλογα.

αυτοπεποίθηση

Δεν περνούν όλο τους το χρόνο στη δουλειά

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση είναι συχνά natural leaders στη δουλειά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι περνούν όλο τους τον χρόνο εκεί. Δεν είναι εργασιομανείς και αντίθετα θα βεβαιωθούν ότι έχουν χρόνο για να αφιερώσουν σε ότι τους δίνει ενέργεια και τους φέρνει χαρά, είτε πρόκειται για yoga, για διάβασμα, για χορό ή για ταξίδια. Έχουν αρκετή αυτοπεποίθηση για να πουν όχι στις παράλογες απαιτήσεις των άλλων και να πουν ναι στη φροντίδα του εαυτού τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT