Αυτό είναι το μυστικό της ευτυχίας

O Νάσος Θεοδοσόπουλος, Master Life executive coach μας αποκαλύπτει ποιό είναι τελικά το πολυπόθητο μυστικό της ευτυχίας.

Elle 23 Ιουν. 21
Αυτό είναι το μυστικό της ευτυχίας

Όσοι έρχονται σε μένα για βοήθεια, έχουν ουσιαστικά το ίδιο αίτημα: «Δεν είμαι ευτυχισμένος/η και θέλω να κάνω κάτι για αυτό».

Υπάρχουν αρκετές διαφορετικές προσεγγίσεις, ανάλογα την αιτία που ο καθένας θεωρεί ότι δεν είναι ευτυχισμένος και φυσικά την ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία του καθενός. Πίσω όμως από όλες τις προσεγγίσεις, η απάντηση είναι μία και μοναδική: Να κατανοήσω καλύτερα τον εαυτό μου και τον κόσμο, για να μπορώ να κάνω πιο κατάλληλες επιλογές ώστε να είμαι πιο χαρούμενος/η.

Πριν λίγο καιρό ήρθε και με βρήκε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος, παραρτήματος για την Ελλάδα μιας σημαντικής πολυεθνικής εταιρίας. Κάναμε κάποιες συναντήσεις. Η επαγγελματική του ζωή ήταν σχετικά αυτοματοποιημένη, κυρίως επειδή οι εξελίξεις έτρεχαν πιο γρήγορα από τον ίδιο μάλλον… ωστόσο, η προσωπική και η ατομική του ζωή ήταν κατακερματισμένη…!

Είχε κάποια συνείδηση του προβλήματος. Ωστόσο, επέμενε ότι δεν βρίσκει τη σωστή ισορροπία σε αυτό τον τομέα της ζωής του. Έχανε την ψυχραιμία του πιο εύκολα και γενικά δυσκολευόταν με τους άλλους στις κοινωνικές του επαφές (όχι επαγγελματικά), αλλά ακόμα περισσότερο όταν ήταν εντελώς μόνος του. Κάποιες μέρες παρατηρώ μια τέτοια κατάσταση και δεν βρίσκω άκρη στο κουβάρι του προβλήματος… όλα μπλεγμένα. Ευτυχώς όμως υπάρχει ένα μυστικό θεμέλιο!

ευτυχία

Υπάρχει κάτι που πάντοτε πρέπει να ελέγχουμε, πριν κάνουμε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που σκοπεύει να βελτιώσει τη ζωή μας και να είμαστε πιο ευτυχισμένοι. Αν και όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το κάτι, έχουμε την τάση να ξεχνάμε την σπουδαιότητά του… Κυριολεκτικά, το ξεχνάμε. Ως αποτέλεσμα, το παραβιάζουμε. Ως αποτέλεσμα της παραβίασης εμφανίζεται η δυστυχία… Για αυτό το λόγο το ονομάζουμε «το μυστικό θεμέλιο της ευτυχίας»!

Σε πολλές περιπτώσεις δεν ξεκινάμε ποτέ το αληθινό coaching. Φυσικά, τα προβλήματά μας υπάρχουν στην πραγματικότητα… και όντως δυσκολευόμαστε να τα χειριστούμε. Και ενώ δεν ασχολούμαστε άμεσα με αυτά, τα πάμε πολύ καλύτερα… Βρίσκουμε τη δύναμη και την ευφυία να τα διαχειριστούμε με επιτυχία.

Πώς;

Γιατί;

Με τι ασχολούμαστε τότε;

Ποιο είναι αυτό το «μυστικό θεμέλιο της ευτυχίας» με το οποίο καταπιανόμαστε και τόσο συχνά καταστρέφει τις ζωές μας;

Διάβασε περισσότερα για το θεμέλιο της ευτυχίας στο 4moms.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT