Τι λέει η φωτογραφία προφίλ μας για εμάς;

Αναρωτήθηκες ποτέ τι λέει η φωτογραφία του προφίλ σου για εσένα; Λοιπόν, η life coach Francesca Tighinean έχει την απάντηση…

Elle 02 Σεπ. 22
Τι λέει η φωτογραφία προφίλ μας για εμάς;

Πώς αποφασίζεις για την εικόνα του προφίλ σου; Το σύνηθες είναι να συνδυάζει όλα τα στοιχεία που σου αρέσουν: τη σωστή γωνία, τη σωστή πόζα, το τέλειο σκηνικό και προφανώς, να φαίνεσαι απολύτως εκπληκτική. Αυτές οι ιδιότητες βρίσκονται συχνά στην κορυφή της λίστας όταν επιλέγουμε την profile pic μας. Αλλά υπάρχουν τόσα πολλά που μπορεί να καταλάβει κάποιος μόνο και μόνο βλέποντας τη φωτογραφία αυτή, από πτυχές της προσωπικότητάς μας μέχρι και το πώς νιώθουμε για τον εαυτό μας.

Μια μελέτη του 2016 σε 66.000 χρήστες του Twitter βρήκε σημαντικές διαφορές στην επιλογή της εικόνας προφίλ μεταξύ των διαφορετικών χαρακτηριστικών της προσωπικότητας, με τους ευχάριστους και ευσυνείδητους χρήστες να εμφανίζουν περισσότερα θετικά συναισθήματα στις φωτογραφίες του προφίλ τους και τους χρήστες με ανοιχτές προσωπικότητες να προτιμούν πιο αισθητικές φωτογραφίες. Αυτό δείχνει ότι ακόμη και χωρίς να το προσέξουμε, η εικόνες του προφίλ μας μπορούν να πουν πολλά για το ποιοι είμαστε. Ένα άτομο που εξερευνά τις ψηφιακές ταυτότητες και αυτό που λένε για τις προσωπικότητές μας είναι η life coach Francesca Tighinean.

προφίλ

Η δημοφιλής TikToker, η οποία έχει περισσότερους από 880.000 ακόλουθους, είναι γνωστή για τα ψυχολογικά της tricks σχετικά με το πώς να κάνεις τους άλλους να σε συμπαθούν, να διαβάζεις τη γλώσσα του σώματος των ανθρώπων και πολλά άλλα. Αυτή τη φορά, αποκάλυψε τι μπορεί να πει η φωτογραφία προφίλ κάποιου γι’αυτόν.

Σε ένα από τα βίντεό της, η απόφοιτος του City University of London ανέλυσε τέσσερις τρόπους με τους οποίους η φωτογραφία του προφίλ μας μπορεί να πει κάτι για την προσωπικότητά μας, ξεκινώντας από τους εξωστρεφείς ανθρώπους, των οποίων οι φωτογραφίες τείνουν να είναι πολύχρωμες και οι ίδιοι να «περιτριγυρίζονται από πολύ κόσμο» σε αυτές.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι «οι πολύ σέξι εικόνες μπορούν να υποδηλώνουν ότι το άτομο έχει ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας». Εξηγεί ότι τότε είναι που οι άνθρωποι αισθάνονται ότι «πρέπει να είναι πιο εκφραστικοί ή να δείχνουν περισσότερα για να αντισταθμίσουν το ότι δεν αισθάνονται αρκετά καλά με τον εαυτό τους». Έπειτα, πρόσθεσε ότι η συνεχής αλλαγή της εικόνας του προφίλ κάποιου ίσως δείχνει ότι το άτομο δεν έχει «ισχυρή ταυτότητα και είναι αρκετά ανασφαλές».

@francescapsychology #psychology #psychologyfacts #profilepicture #profilepicturemeanings #communicationtips #lifecoach #nlp ♬ original sound – Sickickmusic

Ολοκληρώνοντας, ανέφερε ότι χρήση μιας φωτογραφίας με τον σύντροφό μας ως profile pic σημαίνει ότι βλέπουμε τον σύντροφό μας ως μέρος της ταυτότητάς μας. «Επίσης, τα άτομα με αγχώδη προσκόλληση τείνουν να δημοσιεύουν περισσότερες φωτογραφίες μαζί με το ταίρι τους από τα άτομα που αποφεύγουν τη σύνδεση», λέει.

Το βίντεο έχει συγκεντρώσει πάνω από 369.000 προβολές και 40.000 likes, με πολλούς να σχολιάζουν πώς βλέπουν τον εαυτό τους στα λεγόμενα της. Ένα άτομο έγραψε: «Αυτό είναι αρκετά ακριβές γιατί τα έχω κάνει όλα αυτά κάποια στιγμή στη ζωή μου». Ένας άλλος είπε: «Ωχ το τρίτο. Υπερβολικά ακριβής». Τέλος, ένα τρίτο άτομο σχολίασε: «Μπορώ σίγουρα να σχετιστώ με τη φωτογραφία του ζευγαριού. Ο σύντροφός μου είναι ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού μου, οπότε νιώθω χαρούμενη που το έχω αυτό ως φωτογραφία προφίλ μου για να το μάθει ο κόσμος».

προφίλ

Παρά τον αριθμό των σχολίων που επιδοκιμάζουν τη διορατικότητα της Tighinean, ορισμένοι διαφώνησαν, με έναν χρήστη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να γράφει: «Αλλάζω συχνά τη φωτογραφία του προφίλ μου όχι επειδή είμαι ανασφαλής, αλλά επειδή βαριέμαι εύκολα τη φωτογραφία». Ένας άλλος έγραψε: «Ανήκω στη δεύτερη κατηγορία, αλλά αυτό συμβαίνει απλώς και μόνο επειδή είμαι ματαιόδοξος και νομίζω ότι δείχνω ωραίος».

Είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε, είναι ασφαλές να πούμε ότι όλοι θα εξετάζουμε τις φωτογραφίες προφίλ μας λίγο περισσότερο στο μέλλον.

Photos: istockphoto.com

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT