Βρήκαμε την ιδανική άσκηση για λεπτή μέση και δυνατό κορμό

Πώς εκτός από λεπτή μέση, με αυτή την άσκηση θα ενισχύσεις την υγεία σου!

Elle 18 Ιαν. 23
Βρήκαμε την ιδανική άσκηση για λεπτή μέση και δυνατό κορμό

Αν ονειρεύεσαι ένα δυνατό, συμπαγή κορμό, τότε σκέψου να ξεκινήσεις κάπως… ανάποδα. Από μέσα προς τα έξω. Και το όφελος είναι διπλό: Μικρότερη περίμετρος μέσης ισοδυναμεί με λιγότερο κοιλιακό λίπος, συμπεριλαμβανομένου εκείνου του λίπους που περιβάλλει τα όργανα (αλλιώς και σπλαχνικό).

Η HIIT προπόνηση στο προσκήνιο

Ακριβώς σ’ αυτό το σημείο έρχεται να εμπλακεί η διαλειμματική προπόνηση. Σε πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Physiology, διαπιστώθηκε ότι νεαρές υγιείς γυναίκες που έκαναν προγράμματα ποδηλασίας με ενδιάμεσα δυναμικά διαστήματα 30 δευτερολέπτων σπριντ (SIT) ή 4λεπτα διαστήματα με υψηλής έντασης προπόνηση (HIIT) έχασαν 2,5 εκ. κατά μέσο όρο από την περιφέρεια της μέσης τους σε 2 μήνες.

Πώς λειτουργεί;

“Ένα πλεονέκτημα της έντονης διαλειμματικής προπόνησης είναι ότι ενισχύει τις κατεχολαμίνες, τις ορμόνες που κινητοποιούν την καύση κοιλιακού λίπους” τονίζει ο Tom Hazell, PhD, καθηγητής Κινησιολογίας στο Πανεπιστήμιο Wilfrid Laurier στο Οντάριο του Καναδά. “Αυτή η αύξηση των κατεχολαμινών έχει ως συνέπεια την αύξηση της οξείδωσης του κοιλιακού και υποδόριου λίπους (βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα), γεγονός που σημαίνει ότι έχεις μια έξτρα βοήθεια για το κάψιμο των θερμίδων. Σίγουρα, κάτι τέτοιο δε σημαίνει ότι η αεροβική προπόνηση δε θα σε φτάσει σ’ αυτό το σημείο, παρ’ όλ’ αυτά, ένα διαλειμματικό πρόγραμμα θα το πετύχει στο μισό χρόνο” προσθέτει.

Διάβασε τη συνέχεια στο Shape.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT