6 γρήγορες συμβουλές για να φτιάξεις κοιλιακούς πέτρα

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές του Μηνά Μαλάτου, BSc Physical Education & Sport Science, USATriathlon Certified Coach, για να κάνεις την προπόνηση κοιλιακών να έχει όντως αποτέλεσμα!

Elle 09 Δεκ. 21
6 γρήγορες συμβουλές για να φτιάξεις κοιλιακούς πέτρα

Εφόσον έχεις λίγο χώρο στο δάπεδο – εντάξει, και ίσως ένα χαλάκι – έχεις όλα όσα χρειάζεσαι για να αρχίσεις να γυμνάζεις τους κοιλιακούς σου. Και αυτό είναι σημαντικό, καθώς η εκγύμναση του πυρήνα, που περιλαμβάνει τους μυς γύρω από τη σπονδυλική στήλη, τη μέση και τους γοφούς, καθώς και τους κοιλιακούς μυς, παίζει μεγάλο ρόλο στη βελτίωση της δύναμης και της κινητικότητάς σου, τόσο κατά τη διάρκεια της προπόνησης όσο και στην καθημερινή σου ζωή.

Κάθε κίνηση που κάνεις, περπατάς, σηκώνεσαι, ξαπλώνεις, κουβαλάς το παιδί σου, στηρίζεται στους κοιλιακούς σου. Έτσι, το να έχεις έναν δυνατό και λειτουργικό πυρήνα, το κέντρο δηλαδή του σώματός μας που βελτιώνει τη στάση του σώματος, την ισορροπία και την κινητικότητα καθώς ενώνει το πάνω μέρος σώματος με το κάτω, είναι σημαντικό για την ποιότητα ζωής σου. Όχι μόνο η δύναμη του πυρήνα θα σε βοηθήσει να κάνεις αυτές τις κινήσεις πιο εύκολα, αλλά θα σε προφυλάξει από τον πόνο στην πλάτη, στους γοφούς και στα γόνατά σου.

Δεν χρειάζεται να αφιερώνεις ώρες στο γυμναστήριο για να δεις αποτελέσματα. Μάλιστα, αυτό μπορεί να σταματήσει την πρόοδό σου. Η προσθήκη μερικών ασκήσεων κοιλιακών στην προπόνησή σου είναι μια καλή αρχή, αλλά για να αξιοποιήσεις πραγματικά στο έπακρο την προπόνηση κοιλιακών, πρέπει να προπονηθείς πιο έξυπνα, όχι απαραίτητα περισσότερο ή πιο σκληρά. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές του Μήνα Μαλάτου για να κάνεις την προπόνηση κοιλιακών να έχει αποτέλεσμα!

1. Τα ροκανίσματα δεν είναι η μοναδική άσκηση για τους κοιλιακούς

Σκέψου μια άσκηση για κοιλιακούς, οποιαδήποτε άσκηση. Το μυαλό σου πήγε αυτόματα στα ροκανίσματα, σωστά; Δεν είσαι η μόνη. Πολλοί πιστεύουν ότι τα ροκανίσματα και άλλες ασκήσεις που βασίζονται σε παρόμοια μοτίβα κίνησης, όπως το sit-up, είναι ο μόνος τρόπος για να γυμνάσεις τους κοιλιακούς σου.

Τα ροκανίσματα είναι μια άσκηση κάμψης της σπονδυλικής στήλης, που σημαίνει ότι σκύβεις προς τα εμπρός και εκτείνεσαι προς τα πίσω. Σίγουρα, αυτό θα γυμνάσει τον ορθό κοιλιακό (τον μυ που τρέχει κατά μήκος του μπροστινού τμήματος της κοιλιάς σου), αλλά παραμελεί τον υπόλοιπο πυρήνα. Υπάρχουν πολλές άλλες κινήσεις που κάνουμε στην καθημερινή ζωή, πέρα από την κάμψη μπροστά και την έκταση προς τα πίσω. Αν κάνεις το ίδιο μοτίβο ξανά και ξανά, κινδυνεύεις από τραυματισμούς υπερχρήσης και για ενοχλήσεις στις αρθρώσεις.

Διάβασε τις υπόλοιπες συμβουλές στο bestofyou.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: