A.O.Κάλλιστος: Η αξία της άθλησης και η σημασία της αλληλεγγύης

Ο Α.Ο Κάλλιστος είναι ένας ακόμα πολύτιμος υποστηρικτής του ELLE Run.

Elle 08 Σεπ. 23
A.O.Κάλλιστος: Η αξία της άθλησης και η σημασία της αλληλεγγύης

Όμιλοι σαν τον “A.O.Κάλλιστος” και άνθρωποι σαν τους Σταμάτη Λένη και Δήμητρα Μάρκου– οι πρωταθλητές που ίδρυσαν τον Σύλλογο- αποδεικνύουν πως αξίζει να επενδύσεις στον αθλητισμό, δεδομένων των σημαντικών μαθημάτων ζωής όπως η αξία της αλληλεγγύης που μαθαίνεις μέσα από αυτόν. Γι’αυτό άλλωστε ο Α.Ο. Καλλίστος είναι ένας από τους υποστηρικτές του ELLE RUN που σκοπό έχει να δώσει μία ανάσα στο περιβάλλον, αφού τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για την αποκατάσταση δασικών πυρόπληκτων περιοχών. Όπου λοιπόν υπάρχουν οι έννοιες της αλληλεγγύης, της προσφοράς, της συνεργασίας, ο A.O.Κάλλιστος είναι πάντα παρών.

Κάλλιστος

Η γέννηση του Ομίλου

Η αγάπη, αλλά και η αθλητική παιδεία των δύο πρωταθλητών και ιδρυτών του Συλλόγου γέννησε την ιδέα της ίδρυσης του «Κάλλιστου» με ένα και μοναδικό σκοπό: τη «μύηση» των παιδιών στον κόσμο του αθλητισμού και του αθλητικού ιδεώδους. Φέτος, ο A.O.Κάλλιστος κλείνει 11 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στο ΟΑΚΑ, με περισσότερα από συνολικά 1200 μέλη να τον απαρτίζουν. Σήμερα, μαζί με μία επίλεκτη δεκαπενταμελή και πλέον ομάδα καταξιωμένων γυμναστών, ομοσπονδιακών προπονητών και πρώην πρωταθλητών, η Δήμητρα και ο Σταμάτης εργάζονται καθημερινά για να παρέχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια, όχι μόνο στα παιδιά αλλά και σε ενήλικες κάθε ηλικίας, ώστε να τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους προσωπικούς τους στόχους.

Κάλλιστος

 

A.O.Κάλλιστος: Το σημαντικό έργο και οι δραστηριότητες

Η Ακαδημία Στίβου αποτελείται από μία ομάδα 380 παιδιών και ενεργών αθλητών, κατέχοντας την 7η θέση μεταξύ των συνολικά 342 επίσημων σωματείων πανελλαδικά (επίσημη αξιολόγηση-κατάταξη ΣΕΓΑΣ 2022) στην αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ, ενώ είναι ο μοναδικός σύλλογος της Αθήνας με τρεις συμμετοχές στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ακόμη, 350 και πλέον αθλητές του επαγγελματικού και του ερασιτεχνικού αθλητισμού, από τον χώρο του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του τέννις, του βόλλεϋ, του kick boxing, εμπιστεύονται τον Κάλλιστο για την ενδυνάμωσή τους και τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης ή για την εντατική προετοιμασία τους πριν από κάθε αγωνιστική σεζόν.

500 ενήλικες, ανεξαρτήτου ηλικίας και αθλητικού επιπέδου, γυμνάζονται στα υπαίθρια γυμναστήρια Action Training SL και Action Fitness Studio, βελτιώνοντας τη φυσική τους κατάσταση με τα ποικίλα προγράμματα που παρέχονται: ολιγομελή τμήματα functional training, running, pilates reformer & cadillac, cycling spinning, kangoo, dance pilates κ.α. απολαμβάνοντας τη τεχνογνωσία των έμπειρων γυμναστών μέσω εξατομικευμένων προγραμμάτων. Τέλος, παρέχονται διάφορες υπηρεσίες που βοηθούν στην αποκατάσταση μετά το τρέξιμο, την έντονη άσκηση, ή μετά από ένα απρόσμενο τραυματισμό, όπως θεραπευτικό, αθλητικό μασάζ, σάουνα, κρυοθεραπεία, πρεσσοθεραπεία.

Κάλλιστος

Η φιλοσοφία του Ομίλου

Δεδομένου ότι ο Α.Ο.Κάλλιστος πέρα από την άσκηση και την προπόνηση που παρέχει σε παιδιά που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τον αθλητισμό, τα εκπαιδεύει επίσης, μεταλαμπαδεύοντάς τους αξίες  όπως πειθαρχία, προσφορά, συνεργασία, αλληλεγγύη, δεν θα μπορούσε να μην συνδράμει για το κοινό καλό. Εδώ και χρόνια στηρίζει δράσεις με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα και συσπειρώνει την ομάδα του για καλό σκοπό, με αποτέλεσμα να δηλώνει σύμμαχος του ELLE RUN, του αγώνα δρόμου που θα διεξαχθεί στις 17 Σεπτεμβρίου στις 09.00 στο ΟΑΚΑ για να υποστηρίξει τις δράσεις του we4all και την υποστήριξη των δασικών περιοχών που επλήγησαν από τις φωτιές.

Κάλλιστος

Όλοι μαζί, λοιπόν, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και τρέχουμε για να δώσουμε ξανά ζωή στη φύση που μας έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ.

Δήλωσε τώρα συμμετοχή και τρέξε μαζί μας για τον πλανήτη και τα δάση μας, κάνοντας κλικ εδώ ή γίνε εθελοντής για να βοηθήσεις το σημαντικό έργο, ακόμα κι αν δεν μπορείς να τρέξεις.

*Μέρος των εσόδων από τον αγώνα θα διατεθεί στον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all για την αποκατάσταση δασικών πυρόπληκτων περιοχών.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT