Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος να αποτοξινώσεις φυσικά το σώμα σου, σύμφωνα με έναν διαιτολόγο

Spoiler alert: Δεν είναι detox τσάι!

Elle 14 Αυγ. 22
Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος να αποτοξινώσεις φυσικά το σώμα σου, σύμφωνα με έναν διαιτολόγο

Πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν την ιδέα ότι το σώμα τους πρέπει να υποβληθεί σε μια σειρά από δίαιτες αποτοξίνωσης για να αισθάνεται και να δείχνει καλύτερα. Αυτό μπορεί να έρθει με τη μορφή καθαρισμού με χυμούς, νηστείας και άλλων μοντέρνων διαιτών, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το σώμα σου είναι στην πραγματικότητα τέλεια εξοπλισμένο για να αποτοξινωθεί χωρίς να χρειάζεται να υποβάλλεις τον εαυτό σου στο πιο αμφιλεγόμενο διατροφικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε από έναν influencer που ισχυρίζεται ότι έχει το κλειδί για την απώλεια βάρους.

Ωστόσο, ενώ το σώμα σου κάνει σε μεγάλο βαθμό τη δουλειά μόνο του, η συμπερίληψη ορισμένων τροφών στην ισορροπημένη διατροφή σου μπορεί να κάνει το έργο πολύ πιο εύκολο, και συγκεκριμένα ορισμένα φρούτα μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμα για την απαλλαγή του σώματος σου από τις τοξίνες και την προώθηση ενός υγιέστερου εντέρου. Μιλήσαμε με την διαιτολόγο Trista Best, η οποία αποκάλυψε τα φρούτα που πρέπει να συμπεριλάβεις στις διατροφικές σου συνήθειες για να αισθανθείς καλύτερα, ώστε να μην χρειάζεσαι ένα περιοριστικό πρόγραμμα αποτοξίνωσης με χυμούς για να επαναφέρεις το σώμα σου.

Μήλα

Γεμάτα με μια γενναία μερίδα φυτικών ινών και μια σειρά από άλλες εξαιρετικές βιταμίνες και μέταλλα, η Best εξηγεί ότι τα μήλα μπορεί να είναι μια από τις καλύτερες τροφές για να καταναλώνεις τακτικά και να βοηθήσεις το σώμα σου να αποτοξινωθεί φυσικά. Ωστόσο, προτού εμβαθύνουμε στο πώς ακριβώς τα μήλα μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτό, είναι σημαντικό να καταλάβεις πρώτα τι ακριβώς σημαίνει αυτός ο όρος.

«Η αποτοξίνωση είναι απλώς ο τρόπος του σώματος να απελευθερωθεί από τις τοξίνες. Το συκώτι και τα νεφρά είναι τα κύρια όργανα αποτοξίνωσης του σώματος που λειτουργούν φιλτράροντας και εκκρίνοντας ουσίες για να αποτρέψουν τη συσσώρευση τοξινών και ελεύθερων ριζών», εξηγεί η Best. Καθώς το σώμα σου φιλτράρει τις αρνητικές τοξίνες, θα αρχίσεις φυσικά να αισθάνεστε καλύτερα, βελτιώνοντας την υγεία σου και βοηθώντας ακόμη και στην απώλεια βάρους, αλλά δεν υπάρχει λόγος να στραφείς σε καθαρισμούς στα juice cleanses για να έχεις αυτό το αποτέλεσμα.

σώμα

Ο λόγος που τα μήλα είναι εξαιρετικά για αποτοξίνωση οφείλεται απλώς στις φυτικές ενώσεις που βρίσκονται σε αυτό το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά φρούτο. «Οι κατεχίνες είναι ένα παράδειγμα φυτικής ένωσης που αυξάνει τη φυσική αποτοξίνωση του σώματος», σημειώνει η Best. «Αυτή η ένωση μπορεί επίσης να βρεθεί και σε πολλά άλλα υγιεινά τρόφιμα που μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στη διατροφή. Το όφελος από τη λήψη της μέσω διατροφικών πηγών είναι τα πρόσθετα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνετε από αυτά, μαζί με την αντικατάσταση των πιθανώς υπερθερμιδικών τροφίμων με πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά επιλογές».

Extra tip: Απόφυγε να τρως πάρα πολλά τηγανητά τρόφιμα

Εάν πρόκειται να κόψεις οτιδήποτε από τη διατροφή σου για να βελτιώσεις το δέρμα σου, φρόντισε αυτό να είναι τα τηγανητά. «Το τηγάνισμα απελευθερώνει ελεύθερες ρίζες που μπορούν να συμβάλουν στο να έχει το σώμα μια υπερβολική ποσότητα από αυτές τις βλαβερές για τα κύτταρα ενώσεις», λέει η Best. Είναι αλήθεια ότι με την ηλικία έρχεται συχνά μια πιο ξηρή επιδερμίδα, αλλά αυτή η μία συμβουλή διατροφής μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις μια όμορφη και ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Cover photo: istockphoto.com

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: